Ringkøbing IF

Selvforskyldt nederlag - RIF må kigge indad

Jeppe Solgaard spillede glimrende, inden han kort før pausen måtte udgå med en ankelskade. Foto: John Thomsen
Ringkøbing IFs træner Nicolai Wael havde bange anelser, og han fik ret. RIF styrede kampen mod Vejgaard, men en omstilling og grove fejl kostede de scoringer, der endte med at tage livet af RIF.

Ringkøbing: - Vi må kigge indad.

Ringkøbing IFs træner Nicolai Wael var godt klar over, at nederlaget mod Vejgaard var selvforskyldt.

- Ja men vi har jo kun os selv at bebrejde, at vi ikke scorer i kampens start. Vi havde åbne chancer på afslutninger skabt af gennembrud eller gode opløb. Masser af chancer men afslutninger uden kvalitet - for det meste i hvert fald. De havde jo en god målmand, fortalte Nicolai Wael.

Han stod med en rigtig træls fornemmelse, selv da det gik godt.

- Du ved det der med, at nu kører det egentlig meget godt, og så scorer modstanderne på en omstilling, sagde træneren.

Og ganske rigtigt. Kort før pausen 1-0 Jeppe Solgaard var blevet ankelskadet kort forinden, men han var blevet på banen. Han var ikke klar, så Jeppe Solgaard blev overløbet på kanten.

- Men fred med det. Vi nåede hjem. Alligevel bliver to-tre mand snydt på baglinjen stort set. Det må jo slet ikke ske. Angriberen må da aldrig kunne drible op i banen. Forfærdeligt, lød det fra Nicolai Wael.

Han fik meget mere at ærgre sig over ved målet til 2-0.

- Vanvittigt. Selvfølgelig vil vi gerne spille bolden op. Men ikke når vi bliver presset helt oppe ved eget felt. Det har vi altså ikke trænet i. Der skal spilles sikkert. Især når vi er bagud 1-0. Så må vi ikke spille med risiko for at komme yderligere bagud. Begge mål understreger, vi er for dårlige til at forsvare os, når vi ikke står tilbage i det etablerede forsvarsspil. Igen - vi står med en kamp, vi føler, vi kontrollerer, og så bliver vi straffet på omstilling og på en grov fejl. Derfor må vi kigge indad, sagde Nicolai Wael.

Stemningen i truppen var da også noget langt nede efter kampen. Spillerne var udmærket klar over, at de havde skuffet fælt, og at de selv stod med ansvaret for endnu et nederlag.

Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Voldsom kritik af socialtilsynet i Schuberts Minde-sag: Det lugter af personlig hetz

Læserbrev

Højhuse og højspænding: Master, mandater og meninger

Læserbrev: I et læserbrev i Dagbladet søndag retter Bjarne Nielsen en skarp kritik af politikere i almindelighed og af mig i særdeleshed. Bjarne reflekterer over det forhold, at jeg har stemt for et etagebyggeri i Videbæk og nu personligt rammes af etableringen af 400 KV-ledningen, der antagelig bliver placeret meget tæt på Laugesens Have, hvor jeg er leder og hvor jeg har tjenestebolig med bopælspligt. I læserbrevet tillægger Bjarne Nielsen mig holdninger, jeg aldrig har haft, og udtryk, jeg aldrig har brugt. Jeg mener ikke, etagebyggeriet er uden betydning for de naboer, der bor tættest på. Og jeg har aldrig sagt det. Det ville højne kvaliteten af debatten, hvis Bjarne Nielsen ville holde sig til det, jeg faktisk mener, og det, jeg faktisk har sagt. Jeg har besøgt naboerne til etagebyggeriet. Jeg har talt med dem. Jeg har brugt langt mere tid på modstandere af projektet, end jeg har brugt på projektmagerne. I alle politiske sager mener jeg, det er en pligt at orientere sig grundigt, inden man tager stilling. Det har jeg gjort i den sag. Herefter har jeg taget stilling. I byrådet var der et flertal for etagebyggeriet. Det er mandaterne der tæller. Det er demokrati. Jeg forstår og anerkender fuldstændig de gener, det påfører beboerne på Dalsvinget. Det har jeg sagt gennem hele sagen. Det mener jeg stadig. Alle beslutninger i politik har konsekvenser for de mennesker, der bliver berørt af det. Særligt enhver form for udbygning eller udvikling - af hvad art tænkes kan. Vi ønsker øget bosætning i alle vores byer. Vi ønsker en bedre infrastruktur. Vi ønsker et bedre klima. Vi ønsker bedre og større bygninger til institutioner. Det er altid en knivskarp afvejning af fordele og ulemper. Det er et klassisk politisk dilemma. Vi er valgt til at træffe beslutninger. Det mener jeg, politikere skal gøre - og så i øvrigt tage ansvar for beslutningerne. For så vidt angår anlæg af en 400 KV-ledning tæt på Laugesens Have gælder præcis det samme forhold. Jeg er personlig berørt af projektet al den stund, at min bolig kan blive eksproprieret. Jeg er derfor inhabil i sagen - og må ikke deltage i den politiske behandling af sagen. Det beklager jeg. Men det er vel rimeligt, at politikere afholder sig fra at behandle sager, som de kan have personlige interesser i? Jeg er ansat som leder af Laugesens Have. Her er det min opgave at forsvare de forretningsmæssige interesser på stedet. Laugesens Have og jeg selv forventer at blive behandlet med samme rettigheder og pligter som alle andre borgere eller virksomheder. I den forbindelse vil jeg understrege, at Laugesens Have og jeg må tage de heraf følgende konsekvenser. Det er min mening. Jeg har aldrig sagt andet.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Mindreårig pige udsat for seksuelle overgreb af større dreng på Schuberts Minde

Skjern

Fredagen bød på flere færdselsuheld

Annonce