Annonce
Ringkøbing-Skjern

Selvbetjente genbrugspladser på vej: Kommunen undersøger muligheder for serviceløft

I den nære fremtid kan du måske aflevere affald - som her på Tarm Genbrugsplads - uden for bemandet åbningstid. Foto Jørgen Kirk.
Teknik- og miljøudvalget sætter gang i undersøgelse, der skal vise, om servicen på affaldsområdet kan løftes ved hjælp af elektronik som for eksempel nummerpladeskannere.

RINGKØBING-SKJERN: Forestil dig, at det er tidligt lørdag aften...

Du har været i haven og har læsset en trailer med haveaffald; du har forresten også nogle flasker og glas og noget papir og pap, du godt vil af med.

I stedet for at vente, til genbrugspladsen åbner mandag med bemanding på, kører du af sted med dit læs. Ved genbrugspladsens port læser du dit sygesikringskort ind, taster en pinkode - akkurat, som når du besøger biblioteket uden for normal åbningstid - og kører ind på pladsen med dit affald; pladsen er klart oplyst af kraftige lygter.

En skanner læser din nummerplade, mens du kører ind, og inde på grenpladsen og ved containerne, hvor du afleverer dit øvrige affald, er der videoovervågning, så genbrugspladsens ansatte kan gå tilbage og konstatere, hvem der har afleveret hvad på pladsen. Ikke noget med at smide usorteret affald de forkerte steder!

Dette kan meget vel blive fremtiden på de største genbrugspladser her i Ringkøbing-Skjern Kommune - og den venter lige om hjørnet; den kan blive en realitet allerede engang næste år.

Annonce

Øget serviceniveau

Teknik- og miljøudvalget har netop besluttet at lukke Skjern Genbrugsplads som ordinær genbrugsplads 1. juli 2020; i stedet skal der etableres en grenplads på arealet, og frem til 2023, hvor husstandsindsamlingen af glas, metal, pap, papir og plads begynder, opsættes der desuden igloer til disse affaldsfraktioner. I stedet henvises folk i Skjern til at bruge genbrugspladsen i Tarm.

- På den måde sparer vi i alt ni millioner kroner, dels på en renovering af Skjern Genbrugsplads, dels til indkøb af nyt materiel. Da affaldsområdet er brugerfinansieret, betyder det en besparelse for brugerne, siger formanden for teknik- og miljøudvalget, John G. Christensen (S).

Men det er ikke det eneste, teknik- og miljøudvalget har i støbeskeen.

- Vi har bedt administrationen undersøge mulighederne for at løfte serviceniveauet ved at anvende elektroniske løsninger som nummerpladelæsning, belysning og overvågning, så vi kan udvide åbningstiderne og gøre genbrugspladserne selvbetjente uden for normal åbningstid, siger formanden.

Administrationen skal nu til at indhente tilbud, så udvalget kan finde ud af, hvad det vil koste, og hvad der er teknisk muligt.

- Undersøgelsen skal være færdig inden 1. juli næste år, siger John G. Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Afgift på affald fra loppemarkeder: Det er en ommer

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune roser politikerne det mangfoldige frivillige arbejde, der udføres i vores kommune. Hvor længe kan vi holde motivationen blandt de frivillige til at fortsætte, hvis pengene for vores salg på loppemarked og genbrugsbutikker skal være med til at dække en del af kommunes udgifter ved affaldshåndtering. Vi er 55 frivillige organisationer, som er blevet pålagt ekstra udgifter og skal betale 2012 kroner om året. Mon ikke dette tiltag administrativt går op i hat og briller. Vi modtager rigtig mange ansøgninger. Alle vores penge går til velgørenhed på forskellig vis. En stor del af vores midler uddeler vi til det lokale børne- og ungdomsarbejde. Der er rigtig mange frivillige som gør et kæmpe arbejde for at minimere mængden af affald, sælge de genbrugte ting og dermed giver mulighed for, at andre kan bruge det fremfor at aflevere det på genbrugspladsen. Det kan man kun kalde bæredygtighed i Naturens Rige. Det er en win-win sag, færre varer til genbrugspladserne og respekt for de frivilliges arbejde. Vi fra Videbæk Y`Mens Club tilslutter os de argumenter, som er fremført af Blå Kors Genbrug, Plejehjemmets venner og Kirkens Korshær og håber, at beslutningen kan blive omstødt og ændret politisk.

Navne

Hotel Falken går et niveau op

Annonce