Annonce
Skjern

Seks ud af 69.529 unge starter i Skjern: Færre vil studere på Innovest

Corona har fået flere til at søge ind på videregående uddannelser og har fået regeringen til at oprette flere studiepladser. Men det har ikke smittet af på Skjerns uddannelse til markedsføringsøkonom, hvor færre har vist interesse i år. Pressebillede
Optagetallet på kommunens eneste videregående uddannelse falder sammenlignet med de to foregående år, selvom de unge på landsplan søger i vildskab.
Annonce

SKJERN: De får ingen problemer med at overholde coronarestriktionerne i Skjern, når kalenderen siger studiestart; i hvert fald ikke på Innovest, hvor Ringkøbing-Skjerns eneste videregående uddannelse holder til.

Seks personer har til næste skoleår valgt at begynde på at læse markedsføringsøkonom i Skjern.

- Vi kan godt køre med seks, og det gør vi også på andre uddannelser, men det ville da være fantastisk, hvis der kom nogle flere ind. Det vil være rigtig godt, hvis der kom fire-seks stykker mere, siger rektor Henriette Slebsager.

Hun er rektor for Erhvervsakademi Midtvest, som udbyder uddannelsen til markedsføringsøkonom i Herning og Skjern. Sidste sommer tog man i Skjern imod 15 nye studerende på uddannelsen, der varer to år.

Henriette Slebsager kalder det ”ikke prangende”, at der i år er seks, men ser det omvendt som positivt, at der stadig er interesse for uddannelsen i Skjern. I 2018 optog man for første gang unge på uddannelsesstationen i Skjern. Dengang begyndte 12. De seks af dem blev færdiguddannede i Skjern denne sommer.

Annonce

Opretter holdet uanset ansøgertal

Nu er det så tredje gang, at uddannelsen optager unge i Skjern. Selvom de unge på nuværende tidspunkt ser ud til at blive færre i klassen, understreger Henriette Slebsager, at de studerende ikke skal frygte, at holdet ikke bliver til noget.

- Vi starter, uanset hvor mange der begynder i Skjern, siger Henriette Slebsager.

Arbejdet med at få flere studerende i folden er i gang. Studiestart er nemlig først tirsdag 1. september. Frem til da er der altså mulighed for, at flere søger mod Skjern. I alt 69.529 danske unge fik ved midnatstid besked om, at de er blevet optaget på en videregående uddannelse i år, men 10.686 kvalificerede ansøgere fik afslag.


Vi kan godt køre med seks, og det gør vi også på andre uddannelser, men det ville da være fantastisk, hvis der kom nogle flere ind.

Henriette Slebsager, rektor, Erhvervsakademi Midtvest


På Innovest kan man derfor håbe, at nogle af unge, som ikke fik deres ønsker opfyldt, søger mod Vestjylland. En anden mulighed er at tiltrække flere ansøgere, som har en erhvervsuddannelse, eller som sidder i en virksomhed og allerede arbejder med noget af det, markedsføringsøkonomen åbner døre til, og som også gerne vil tage en uddannelse.

De 69.529 optagede på videregående uddannelser er seks procent flere end sidste år. Uddannelsen til markedsføringsøkonom har på landsplan oplevet en stigning på 10 procent, men det har altså ikke smittet af på Skjern i denne omgang.

Markedsføringsøkonom i Skjern

Uddannelsen tager to år og giver især jobmuligheder inden for økonomi, salg, marketing, kommunikation, reklamebranchen og lignende. Man kan også bruge akademiuddannelsen til at læse videre.

For at komme ind skal man have en gymnasieuddannelse, eller man skal have en erhvervsuddannelse på mindst tre år.

Det er den eneste videregående uddannelse, som udbydes i Ringkøbing-Skjern, og den læses på Innovest.

Uddannelsen i Skjern er en såkaldt uddannelsesstation, som hører under Erhvervsakademi Midtvests markedsføringsuddannelse i Herning. Det betyder, at de studerende i Skjern har et tæt samarbejde med Herning-afdelingen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Tre narkobilister snuppet

Erhverv For abonnenter

Fra DTU og hjem til Vestjylland for at lede industriel revolution: 37-årig i spidsen for nyt laboratorium

Annonce