Annonce
Skjern

Seks søgte ind i år: Lokal uddannelse skal snart vise sit værd, mener borgmester

Hans Østergaard ser stadig positivt på, at man har uddannelsen til markedsføringsøkonom på Innovest. Han håber dog, at man for fremtiden kan løfte optaget en smule. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Den eneste videregående uddannelse i kommunen tager snart imod sit tredje hold. Seks har søgt en plads på holdet, og før sommerferien blev det første hold færdigt. Seks personer fik her deres eksamensbevis.
Annonce

SKJERN: - Der er ingen tvivl om, at det får positive effekter på virksomhedernes muligheder for at tiltrække arbejdskraft og på kommunens bosætning.

Sådan sagde borgmester Hans Østergaard (V) i en pressemeddelelse i januar 2018. Her fejrede man, at Ringkøbing-Skjern fra sommeren 2018 ville få sin første videregående uddannelse; uddannelsen til markedsføringsøkonom skulle rykke ind på Innovest.

Nu har uddannelsen kørt i to år, og 1. september starter det tredje hold. Første år havde man i første omgang fået syv ansøgere, men man fik op til studiestart øget antallet til 12. Men da holdet blev færdiguddannet denne sommer, blev seks færdige.

Annonce

Nu: Svært at vurdere effekt

Sidste sommer begyndte 15 studerende, og her er et par faldet fra undervejs. Og denne sommer ser det igen ud til, at man på Innovest skal kæmpe for at komme over 10 studerende. Seks ansøgere har fået at vide, de er kommet ind i Skjern.

I alt 69.529 unge er blevet tilbudt en plads på en videregående uddannelse. De seks af dem starter efter planen i Skjern. Pressebillede

Med seks færdiguddannede og seks optagne på 1. semester til næste skoleår, som det ser ud nu, er Hans Østergaard påpasselig med at vurdere uddannelsens effekt på bosætningen i Ringkøbing-Skjern.

- Det kan altid være svært at vurdere, hvor meget det gavner. Nu har vi i hvert fald den mulighed, at man kan tage den uddannelse her i kommunen, og det er jeg rigtig glad for. Jeg ved, at man har haft et rigtig godt samarbejde med virksomhederne. Der har været flere praktikpladser end studerende. Det er positivt, siger han.

Annonce

Tager lang tid

Borgmesteren havde gerne set, at flere søgte mod Skjern. Og ligesom Erhvervsakademi Midtvest, som udbyder uddannelsen, håber han, at flere stiger på uddannelsesstationen i Skjern inden 1. september.


Det skal snart vise sit værd, men det tager tid at få det i gang. Jeg er stadig positiv og optimistisk.

Hans Østergaard, borgmester


Hans Østergaard håber, at man med tiden kan komme op på et niveau omkring de 15 elever per årgang.

- Det skal snart vise sit værd, men det tager tid at få det i gang. Jeg er stadig positiv og optimistisk. Jeg er glad for, at det lykkedes at få uddannelsen op at køre i Skjern. At holdene er lige til den lille side, må vi så håbe, at vi kan ændre på både nu og fremover, siger borgmesteren.

Han kalder det ”en proces” at løfte optaget. Men uanset, om man formår at få flere end de seks unge ind denne sommer, bliver klassen oprettet. Det lover rektor på Erhvervsakademi Midtvest, Henriette Slebsager.

- Det tager rigtig lang tid at få en ny uddannelse i et nyt område op at stå. Det handler om kendskabsgrad, og det handler om at vise, at de unge får gode jobs, for det gør de faktisk. Vi giver den gas i det kommende år, siger Henriette Slebsager.

Erhvervsakademiet understreger, at man frem til 1. september vil arbejde med at markedsføre uddannelsen i håbet om at få flere ind til studiestart.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande For abonnenter

Skuespillere nyder at filme i Hvide Sande: 'Vi er bare så glade for, at det gode vejr er kommet'

Annonce