Annonce
112

Seks personer truede og røvede par - én er anholdt

Genrefoto: Michael Bager

Ulfborg: Fredag aften lykkedes det politiet at finde frem til en gerningsmand, som dagen forinden havde røvet et par i Ulfborg.

Parret bor på Harbogade, og her blev det torsdag opsøgt af seks personer.

- De truede blandt andet med vold, forklarer vagtchef med Midt- og Vestjyllands Politi, Anders Olesen.

Gruppen stjal også et hævekort, som et mindre beløb blev hævet fra.

- Dermed er der tale om røveri-lignende forhold, tilføjer Anders Olesen.

Det har været overvejet, om manden - en 29-årig mand fra Holstebro-området - skulle fremstilles i grundlovsforhør. Det blev dog ikke tilfældet.

- Det er en sammenblanding af mange aspekter, der afgør det, såsom om der er en forventet straf på over et år, eller hvilken fortid gerningsmanden har, siger vagtchefen.

Ingen af de øvrige personer var lørdag eftermiddag anholdt.

- Det er den 29-årige, vi har fået fat i. Om der søges efter andre, er op til lokal efterforskning at bestemme. Jeg kan ikke udtale mig om de forskellige personers forhold til hinanden, udover at de er fra misbrugsmiljøet, og man kender som regel hinanden i det miljø. Om der har været tale om udelukkende røveri, gældsinddrivning eller noget helt tredje, det kan man kun gisne om, siger vagtchefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Navne

Succesrig højskole søger ny forstander

Annonce