Videbæk

Sej 4. klasse optager vindervideo

Eleverne fra 4. klasse fra Nr. Vium-Troldhede Skole blev glade, da de hørte, at de havde vundet. Foto: Bonnie Vestergaard
Et trygt fællesskab og en god forståelse gav 4. klasse en førstepræmie i bogkonkurrence.

NR. VIUM/TROLDHEDE: ”Det må have krævet et sejt og trygt fællesskab i klassen”. Sådan skriver juryen til 4. klasse på Nr. Vium-Troldhede Skole, der har vundet konkurrencen Vinterbogen på biblio.dk.

Opgaven lød på at lave en boganmeldelse, så klassen læste børnebogen ”Paris Belinda Hansen” om en pige, der har flere odds imod sig. Klassen valgte de vigtigste elementer for bogen og optog en kort film, som en slags smagsprøve på bogen.

Videoen vakte så meget begejstring hos juryen, at den vandt i konkurrencen.

”… det kræver en dyb forståelse af karakterer og problemstillinger for at kunne dramatisere handlingen, som denne klasse har gjort,” lyder det rosende fra Biblio.dk

Se vindervideo

Eleverne i 4. klasse fik overrakt den gode nyhed onsdag, hvor de blev ringet op.

Det vakte stor begejstring, og børnene kan nu se frem til at blive endnu klogere på bøger.

Præmien er nemlig et besøg af forfatter og illustrator Rasmus Bregnhøi i løbet af foråret.

Bogtraileren, som 4. klasse på Nr. Vium-Troldhede Skole, har lavet, kan ses på biblio.dk på dette link: Bogtrailer.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Flere vil i de ukendtes grav - kirkegård åbner ny afdeling med anonyme grave

Danmark

DMI varsler hedebølge: Mere end 28 grader i flere dage i træk

Vestjylland For abonnenter

Varmen og orm er værre end antallet af genudsættelser af vardelaks

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Vestjylland

Lystfisker langer ud efter fiskeopsynsmand, der fangede 79 laksefisk

Ringkøbing

Mildere klima stiller vestjyske æbler bedst: - Det ser fornuftigt ud, siger lokal avler

Hvide Sande

Vesterhav Syd: Snart går svejsningen af røde rør ved Holmsland Klitvej i gang

Annonce