Annonce
Skjern

Sebastian kunne have mistet benet til kræft: Nu spiller han fodbold og har fået en ny racercykel af Make a Wish

Sebastian har ønsket sig en rød racercykel. Det ønske fik han opfyldt fredag. Foto: Christian Baadsgaard
11-årige Sebastian Bundgaard Pedersen har været igennem et langt kræftforløb. Nu er han blevet rask og har stort set ingen senfølger. Fredag fik han en racercykel fra Make a Wish Danmark.

STAUNING: Alt tydede på, at det skulle blive en helt almindelig fredag eftermiddag i 5. klasse på Stauning Skole. Her stod den på musiktime - altså lige indtil skoleleder Jakob Agerbo bankede på døren og bad eleverne om at komme med udenfor i skolegården.

Her blev det en meget usædvanlig fredag eftermiddag for 11-årige Sebastian Bundgaard Pedersen, da han kom ud af døren. For udenfor stod hans forældre, frivillige fra Make a Wish og cykelhandler Uffe Mikkelsen med den flotteste røde racercykel. Sådan en har Sebastian ønsket sig længe, og det fortalte han, da Make a Wish Danmark var på besøg hos ham efter et langt sygdomsforløb.

Sebastian Bundgaard Pedersen blev nærmest helt mundlam, da han så den røde racercykel. Både glad og bevæget sagde han tak, imens hans øjne nød synet af den flotte cykel, som er i hans yndlingsfarve.

Annonce

- Det var en god overraskelse. Meget god, sagde Sebastian, der gerne cykler ture med vennerne, hvor de tager på Pokemon-jagt.

Det længste, han endnu har cyklet, var 52 kilometer til et cykelsponsorløb, men hans kammerat cyklede 84 kilometer - og han havde altså en racercykel...

Aggressiv knoglecancer

At Sebastian  har den energi og gå-på-mod er mildest talt et mirakel. Han var en dreng, der aldrig var syg, men i sommeren 2017 fik han en mystisk bule på benet. Lægerne undersøgte ham, og diagnosen var den meget aggressive knoglecancer Ewings sarkom.

Så stod den på operation, kemo og en større genoptræning. Heldigvis havde kræften ikke spredt sig, da den sad indkapslet, men Sebastian Bundgaard Pedersen fik en operation i skinnebenet, hvor det syge blev fjernet. Inden operationen vidste hverken han eller familien, om han kunne beholde sit ene ben under knæet, eller det skulle have været amputeret.

Sebastian fik et diplom som bevis på, at han har fået en gave fra Make a Wish. Her ses han sammen med sine forældre, Maiken Bundgaard og Allan Pedersen. Foto: Christian Baadsgaard

- Jeg havde været med ham ude at kigge på proteser, så han var forberedt, fortæller Maiken Bundgaard, Sebastians mor.

Sebastian var både overrasket, glad og bevæget, da han fik cyklen. Foto: Christian Baadsgaard

I dag glæder hun sig over, at sønnen er kommet sig så godt. Han spiller fodbold igen og har stort set ingen senfølger af forløbet, der kom til at vare et år.

Annonce

Drømmekage til alle

Efter overrækkelsen i skolegården gik turen op til klassen, hvor der var drømmekage til alle. Det er nemlig Sebastians favorit, og her beundrede han sammen med klassekammeraterne den nye cykel.

Sådan ser man ud, lige i det øjeblik man opdager, at der holder en ny cykel udenfor... Foto: Christian Baadsgaard

I klassen fortalte Birthe Eeg Voldsgaard, der er frivillig i Make a Wish Danmark om foreningens arbejde, og hvorfor Sebastian fik denne cykel. For at få et ønske opfyldt af foreningen skal man have været meget syg, og hun opfordrede derfor eleverne til, at hvis de kendte nogle, der var meget syge, skulle de fortælle om foreningen.

- Hvis nu man har en lillebror, der sådan er lidt sindssyg, kan han så få noget fra jer, ville en af eleverne vide.

- Ja, det er der jo en læge, der skal kigge på, svarede Birthe Eeg Voldsgaard til spørgsmålet, der fik smilene frem i hele klassen.

I et år har Sebastian været meget på sygehuset og væk fra sin klasse. Nu er han tilbage hos kammeraterne. Foto: Christian Baadsgaard
Inden overrækkelsen skulle der ordnes balloner. Skoleleder Jakob Agerbo, der som bekendt er gruppeformand for Venstre, havde særligt nemt ved at ordne de blå... Foto: Christian Baadsgaard
Nu er Sebastian klar til at indtage verden på sin nye røde racercykel. Christian Baadsgaard


Det var en god overraskelse. Meget god.

Sebastian Bundgaard Pedersen, Stauning Skole
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Ro på vestjysk S-bagland: En enkelt har meldt sig ud i protest, men der er generel opbakning til partilinjen

Ringkøbing-Skjern

Torsdagens coronatal: Indleder Kristi himmelfartsferien med meget få nye smittede

Annonce