Annonce
Videbæk

Se videoen: Sjælden søbjørneunge i Jyllands Park Zoo skal lære at svømme

Den lille ny søbjørneunge kom til verden den 20. maj 2020. Foto: Jyllands Park Zoo
Den 20. maj kom en lille ny og ret sjælden søbjørneunge til verden i Jyllands Park Zoo. Gæster må dog vente lidt med at se den boltre sig i det store og dybe søbjørneanlæg.
Annonce

Haunstrup: Det er ikke en sjælden begivenhed, at der fødes en søbjørneunge i Jyllands Park Zoo.

Det er faktisk sådan cirka en årligt tilbagevendende begivenhed, men for første gang i 17 år er der kommet en han-unge til verden i dyreparken ved Haunstrup.

Og det er en rigtig vildbasse, som gæsterne allerede nu kan hilse på ved søbjørneanlægget.


Hvis den falder i vandet, drukner den simpelthen. Derfor skal vi stille og roligt lære den at svømme.

Jimmi Ladekjær, chefdyrepasser


Det oplevede chefdyrepasser Jimmi Ladekjær selv, da han for nogle uger siden skulle tjekke kønnet og chippe den sjældne unge.

- Den har to lag pels, så det var ikke helt let at se og selvom den er supersød og disney-agtig, så er den brølstærk og har sylespidse tænder. Jeg var selv inde at holde den, og jeg skulle bruge begge hænder. Der er krummer i den dreng, det er helt sikkert, siger Jimmi Ladekjær, der vurderer, at ungen vejer det samme som en god sæk kartofler.

Den endnu unavngivne unges far, Bubber, var den seneste han-unge, der blev født i Haunstrup.

Annonce

Kan ikke svømme

Selvom den nye unge allerede er stor og stærk, så kniber det med evnerne under vand. Ligesom mennesker skal lære at kravle, før de kan gå, skal søbjørneungerne også først lære at svømme, inden de kan komme på dybt vand.

Netop derfor opholder moren, Guela, og den nyfødte unge sig i et tørlagt rum væk fra søbjørneanlægget.

- Nede i Sydafrika bliver de født på en strand i naturen, og der ved vi, at der fra en strand lige så stille bliver dybere og dybere, når man bevæger sig ud i vandet. Sådan er det ikke hos os. I vores bassin er der en kant, og så er der to meter til bunden, og derefter bliver det bare dybere og dybere.

- Hvis den falder i vandet, drukner den simpelthen. Derfor skal vi stille og roligt lære den at svømme. Det første stykke tid er der ikke noget vand derinde. Der skal den bare koncentrere sig om at lære sin mor at kende og drikke noget mælk, og så har den haft en lille kasse med vand i. Nu har den så fået et mindre bassin, og når den er tryg ved det, kommer den over i et lidt større bassin, hvor den ikke kan bunde og derfor skal svømme for at holde sig ovenvande, siger Jimmi Ladekjær.

Han forventer, at søbjørneungen kan rykke ind i det store anlæg i midten eller slutningen af august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce