Annonce
Hvide Sande

Se videoen: Karl Kristian hylder Hvide Sande i ny sang

Her står Karl Kristian Thuesen og hans bandkammeraterne i et af de gamle fiskerskure på Tyskerhavnen i Hvide Sande. Skuret er fyldt med gamle ting for at skabe en hyggelig og intim stemning. PR-Foto: Cecilie Nyborg Madsen

Den unge sanger Karl Kristian Thuesen fra Hvide Sande har netop sendt sin første single ud i verden. Sangen handler om hjembyen, og musikvideoen blev lavet med hjælp fra hele byen.

Annonce

Hvide Sande: Karl Kristian Thuesen springer ud som solomusiker med en sang om hjembyen Hvide Sande. Det er en kærlighedserklæring til en barndom med vind, blæst og fiskeri fra havnen.

Karl Kristian Thuesen er i gang med sit tredje år på Musikalsk Grundkursus i Holstebro. Her spiller han guitar og synger kor i bandet Nord, men for nylig besluttede den unge musiker at prøve kræfter med selv at synge og skrive tekster.

- Vi havde et forløb, hvor vi lærte at skrive sange. Jeg vidste ikke, hvor jeg skulle begynde, eller hvad teksten skulle handle om. En kammerat foreslog, at jeg skulle skrive om, hvor jeg kommer fra, og det er jo Hvide Sande, siger Karl Kristian Thuesen.

Karl Kristian Thuesen fortæller, at han blev glad for sangen og spillede den live til flere koncerter med god respons. Men sangen skulle også indspilles, og det skulle gøres ordentligt.

- Jeg ville lave det til et stort projekt og få hele byen indover. Det lykkedes, og nu har sangen et rigtigt tilhørsforhold til Hvide Sande, siger Karl Kristian Thuesen.

Annonce

Indsamling hos de lokale

Den unge sanger begyndte at skrive og ringe rundt til venner og bekendte for at høre, om de ville give en skilling til indspilning og produktion af en musikvideo.

- Det blev nærmest sådan, at jeg gik og stemte dørklokker. Jeg snakkede med flere af butikkerne på havnen og med de lokale foreninger, og de ville meget gerne hjælpe, siger Karl Kristian Thuesen.

Videoen indeholder klip fra havnen, havet og klitterne. Og så kan man se Karl Kristian Thuesen og hans band spille et ganske særligt sted.

- Nede på Tyskerhavnen er der de her små redskabsskure, som er fyldt med alle mulige gamle ting. Da jeg var barn, løb jeg rundt med en kammerat og legede nede ved dem. Jeg snakkede med ejerne til en af dem, og han sagde, at vi godt måtte låne den, så længe det blev brugt til noget godt. Det syntes jeg bestemt, videoen er blevet. Stemningen er nemlig hyggelig og intim, siger Karl Kristian Thuesen.

Nedenfor kan du se musikvideoen til Karl Kristians første single "Hvide Sande".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

For tredje dag i streg er der smittede: Fem personer er testet positive siden fredag

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Tre fodboldhold i Ringkøbing IF påvirket af corona - en spiller er testet positiv

Annonce