Annonce
Sport

Se videoen: Helena troede hendes mor ville hente hende på banegården - i stedet blev hun mødt af venner, familie, borgmester og klubkammerater

Med en OL-billet i bagagen landede Helena Rosendahl Bach mandag eftermiddag på Holstebro Banegård til flag, lykønskninger og kage. Det er helt overvældende, jeg troede kun det ville være min mor, der var her, fortæller svømmeren.

Holstebro: Mandag klokken 14.38 kørte toget ind på perronen i Holstebro og ud steg Helena Rosendahl Bach med lige dele forbløffelse og tårer i øjenkrogene.

Svømmeren havde aftalt med sin mor Henriette, at hun ville blive hentet ved toget, når hun kom hjem fra Malmsten Swim Open i Stockholm. Men hun havde slet ikke forventet at møde den velkomstkomite, der stod klar på perronen med flag og kager.

Forældrene Søren og Henriette var de første til at få en krammer, da Helena Rosendahl Bach mandag eftermiddag ramte Holstebro. På grund af corona-reglerne kunne de ikke være med til stævnet i Stockholm, men måtte sidde og følge med hjemmefra, da Helena svømmede under OL-kravtiden på 1500 meter fri. Foto: Morten Stricker

Alt fra familie og venner, over klubkammerater og borgmester H.C. Østerby, til en håndfuld journalister og fotografer stod klar til at tage imod landsholdssvømmeren og ønske tillykke med kvalifikationen til OL.

Annonce

- Det er mega overvældende med den modtagelse. Det havde jeg slet ikke regnet med. Det var virkelig, virkelig en rar velkomst med alle de mennesker. Jeg havde jo bare regnet med, at det var min mor, der stod her. Det havde vi jo aftalt, så det var totalt surprise, fortæller Helena Rosendahl Bach.

Stolt far

Forældrene Søren og Henriette var de første til at få en krammer af landsholdssvømmeren, ligesom de i torsdags var de første, der blev ringet til, da OL-billetten kom i hus.

Ligesom datteren - og hendes to søstre, ej at forglemme, har de i fulde drag nydt, at der kunne sættes et flueben ud for "projekt kvalifikation til OL". Og alt den ekstra opmærksomhed, der er fulgt med i kølvandet på succesen.

- Det har været voldsomt hektisk, fordi der har været mange, der gerne ville have fat i Helena, det er jo klart. Men det har kun været positive vibrationer, så det har været fantastisk dejligt og en kæmpe lettelse for Helena, fortæller Søren Rosendahl Bach.

- Ej, hvorfor er alle her? Jeg kan slet ikke have det, lød det bramfrit fra landsholdssvømmeren, da hun steg af toget og så de mange fremmødte. Foto: Morten Stricker

Han har på sidelinjen kunnet følge med i det hårde arbejde, der er lagt bag.

- Det er en kæmpe lettelse, at det er lykkedes. Hun har trænet sindssygt hårdt og jeg synes, det er fuldt fortjent. Selv om det måske lyder lidt forkert at sige, når jeg er hendes far, kan jeg fornemme, at hun virkelig har givet den ekstra gas i forhold til andre i hendes situation, så jeg synes, det er fortjent, forklarer Søren Rosendahl Bach.

Annonce

Et forbillede

I virkeligheden er det ikke så underligt, at flere klubkammerater og andre klubfolk havde valgt at lægge vejen forbi banegården.

For i Holstebro Svømmeclub er man ved at briste af stolthed over at have Helena Rosendahl Bach i klubben. Den 20-årige landsholdssvømmer er ikke blot klubbens bedste svømmer, men også en rollemodel.

- Jeg synes, det betyder utroligt meget at have en som Helena i klubben, for hun er et kæmpe forbillede for alle vores unge svømmere. Og så betyder det utroligt meget, at vi også i Vestjylland faktisk kan gå ind og lave noget fremragende talentudvikling i en forholdsvis lille by som Holstebro, siger Dorthe Krabbe, formand for Holstebro Svømmeclub.

Og der er da heller ikke et gram af misundelse at spore.

- Hvis der er nogen, der har fortjent det her, så er det Helena. Hun ligger virkelig arbejde i det og knokler for sin sag, så det glæder os allesammen utroligt meget, at hun nu har nået et af de her helt store mål, fortæller Dorthe Krabbe.


Det er mega overvældende med den modtagelse, det havde jeg slet ikke regnet med. Det var virkelig, virkelig en rar velkomst med alle de mennesker. Jeg havde jo bare regnet med at det var min mor, der stod her. Det havde vi jo aftalt, så det var totalt surprise.

Helena Rosendahl Bach.


Svømmeren Helena Rosendahl Bach og træner Karsten Winther ankom til Holstebro med toget i mandags klokken 14.34, hvor de bliver modtaget af en svømmevenner fra Holstebro Svømmeklub samt familie, for at fejre Helenas kvalifikation til OL. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce