Annonce
Ringkøbing-Skjern

Se videoen: Elever fra musikskolen har lavet coronasang

Elever fra Musikskolen Ringkøbing-Skjern har indspillet sangen "corona everywhere" som coronakrisen. Foto: Musikskolen Ringkøbing-Skjern/Youtube
Som ofte før kaster kriser kunst af sig - nu har lokale unge lavet en sang om den specielle tid.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Det har været svært at slippe for coronavirussen, siden den gjorde sit indtog i foråret. Selvom man ikke selv er blevet smittet, har det alligevel været umuligt ikke at blive påvirket af virussen, der har sneget sig ind alle steder.

Det er også sådan, eleverne fra Ringkøbing-Skjern Musikskole har oplevet den specielle tid, og det har nu udmøntet sig i en sang med den passende titel ”Corona everywhere” - og en video med sangen.

Sangen er skrevet sammen med elevernes lærer Laura Lundfold, der fortæller, at sangen faktisk også blev til på en måde, der er meget sigende for coronatiden - nemlig via onlineundervisning.

- Det kunne ikke lade sig gøre at have samspil, når vi sad ved hver sin computer, så vi tog hul på at skrive en sang - det kan man nemlig godt over nettet, fortæller Laura Lundfold.

Annonce

Med fra start til slut

Eleverne har selv været med i hele processen med både tekst og melodi med hjælp fra deres lærer, og de har selv været med til at skrive drejebogen til den musikvideo, de har indspillet til sangen.

- Det, der gør det sjovt at lave musik, er at lave det selv og samarbejde om det, siger Laura Lundfold.

- Noget, jeg synes, der var sjovest, var, at nogle af dem, der laver mest sjovt og ballade i timerne, var dem, der var allermest koncentrerede om arbejdet med sangen.

Det har været både en lærerig og sjov oplevelse for de aspirerende musikere at være med i hele processen fra ide til færdigt produkt.

- Når man står i en træls situation, kan man lige så godt få noget ud af det, siger Laura Lundfold.

Med på nummeret er: Ida Vendelbo Vestergaard (sang), Marie Hedegaard Christiansen (sang), Emil Møller (saxofon), Ida Hedegaard Christiansen (tværfløjte), Gustav Kirkeby Førrisdahl (guitar), Martin Dalgaard Ostersen (guitar), Sofie Aggenem Jensen (guitar). Laura Lundfold har selv stået for trommespillet. Videoen er filmet af skolens sekretær Susanne M. Stampe.

Laura Lundfold, musikskolelærer. Pressefoto


Når man står i en træls situation, kan man lige så godt få noget ud af det.

Laura Lundfold, musikskolelærer
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Se fotos fra optagelse af tv-serie: Skuespillere klædt på til havnefest i 30 graders varme

Danmark For abonnenter

Smitten har bredt sig de seneste uger: Derfor er eksperter alligevel fortrøstningsfulde

Annonce