Annonce
Tarm

Se video: Sådan skal der lægges asfalt i fremtiden - det går meget hurtigere og er en gevinst for miljøet

Miljøet bliver sparet for belastning, og så går det hurtigere, når en ny metode til asfaltbelægning tages i brug. Tinghedevej er den første vej i Vestjylland, der er udvidet med den metode.

LYNE: Adskillige vejmænd har i tidens løb svedt og kæmpet for at asfaltere Tinghedevej lige udenfor Lyne, og deres indsats har langt fra været forgæves. Tværtimod, for alt det asfalt, skærver og meget andet, som de har kørt ud for måske 40 år siden, er nu blevet til en fin og holdbar ny vej, der med sine 5,50 meter endda er bredere end den gamle vej, der kun var 4,20 meter bred.

Det er asfaltfirmaet Arkil, der har taget metoden i brug, og det er første gang, den bruges på en strækning i Vestjylland. Oprindeligt stammer metoden fra Sydafrika og har været brugt i USA i en del år, inden Arkil tog den til sig i 2019.

Kort fortalt bliver den gamle vej fræset op. Alt asfalt og skærver ryger derefter over i en maskine, som blandt andet tilsætter lidt cement og vand. Den blanding går over i asfaltudlæggeren, og derefter kommer damptromlen henover. Til slut lægges der et slidlag.

Annonce
Asfaltudlæggeren får materiale direkte fra vejen, der længere henne skrabes op. Foto: Christian Baadsgaard

Metoden er langt hurtigere end den traditionelle. En kilometer tager tre dage at lave, hvor det med den kendte fremgangsmåde vil tage en uge. Oveni er den meget miljøvenlig. Hvert år køres der 50.000 sættevogne med skærver til vejarbejde gennem trafikken. Det kan spares her.

- Der er ingen transport af skærver. Det kræver ingen opvarmning, og så bruges der ikke råstoffer, fortæller Charlotte Nyeng, salgs- og entrepriseleder hos Arkil.

Hvert år køres 50.000 vognlæs skærver til vejarbejde. Ved at skrabe den gamle vej op og genanvende det sparer man både transport og råstoffer. Foto: Christian Baadsgaard

Vigtigt at prøve nyt

For kommunen er det en anelse dyrere, hvilket primært handler om, at løsningen bliver billigere, desto flere kilometer det drejer sig om, men det opvejes af nogle store fordele.


Det er vigtigt at spare CO2 her i kommunen, og som kommune må vi tage ansvar i udviklingen ved at prøve nye ting af.

Bent W. Sørensen, vejformand


Bent W. Sørensen, der er ansvarlig for alle asfaltbelægninger i kommunen, fortæller, at der ved en vejudvidelse er risiko for, at der bliver revner mellem den gamle og den nye asfalt. Det undgås imidlertid med den nye metode, fordi der bliver lavet en helt ny vej.

Undervejs er der taget styrkeprøver, så der er garanti for et holdbart resultat. Men det handler også om miljøet.

- Det er vigtigt at spare CO2 her i kommunen, og som kommune må vi tage ansvar i udviklingen ved at prøve nye ting af, fortæller Bent W. Sørensen.

Asfalten kommer direkte i udlæggeren og har normal temperatur. Var vejen anlagt på traditionel vis, havde asfalten været for varm til at gå på. Foto: Christian Baadsgaard

Projektet var en tur forbi teknik- og miljøudvalget, og medlemmerne Ole Nyholm Knudsen (V) og Niels Rasmussen (SF) var ude på Tinghedevej for at se arbejdet. Selvom de ikke er fra samme parti, tager de begge parti for den nye løsning. Ole Nyholm Knudsen glædede sig over en effektiv genbrugsløsning, mens Niels Rasmussen så frem til, at den skulle anvendes mere i fremtiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Restauranter i Søndervig og Hvide Sande lider under taxa-mangel: - I yderste tilfælde har vi selv kørt gæster hjem

Vestjylland

Sygeplejersker strejker fra på lørdag: Her er de midtjyske afdelinger, der bliver ramt

Annonce