Annonce
Ringkøbing

Se video: Lidt kø men ingen kaos da genbrugspladser åbnede igen

Endelig. Porten til genbrugspladsen i Videbæk blev lukket op for private brugere - endda et kvarter før aftalt tid. Foto: Søren Palmelund
Genbrugspladserne var klar, medarbejderne mere end klar, og de mest ivrige brugere holdt i en lille kø lige så parate, inden en række af kommunens genbrugspladser åbnede igen for private tirsdag formiddag. Det foregik uden den store ventetid.

Videbæk: - Nu lukker vi ulvene ind.

Pladsformand Jens Anton Pedersen åbnede porten til genbrugspladsen i Videbæk med et smil. Klokken var 9.45. Et kvarter før den planlagte åbningstid.

- Men vi er også klar. Vi har forberedt os med skilte og anvisninger, og når vi kun lukker 10-12 stykker ind ad gangen, så skal det nok gå, fortalte Søren Aronsen, der er en af de fem mand i aktion ved den længe ventede genåbning.

Han var slet ikke bekymret for hverken kaos eller corona.

- Trykket her på pladsen tager nok hurtigt af. Og med hensyn til corona er vi jo selv med til at holde afstand til brugerne af pladsen. Det skal nok gå alt sammen, sagde Søren Aronsen.

Annonce
To biler i kø omkring en halv time før planlagt åbning. Forrest holder Alfred Mikkelsen fra Spjald, og næste mand er Kristian Jensen fra Videbæk, der skimtes længst til venstre. Foto: Søren Palmelund

I god tid

Det så da heller ikke ud til, at der ville blive vild trængsel, selv om den første bil rullede hen i venteposition klokken 09.13.

- Jeg plejer at være i god tid med alt, hvad jeg laver, og det er altid rart at blive færdig med tingene, fortalte Alfred Mikkelsen fra Spjald.

Han havde en trailer fyldt med haveaffald efter bilen.

- Det er en ny trailer, jeg har fået, og jeg skal bruge den til noget andet. Det er ikke nødvendigt for mig at komme af med haveaffaldet i dag, for jeg nåede at komme af med en del, inden pladserne lukkede, men det er rart at få tingene gjort. Nu håber jeg bare, vi snart er ovre det der corona, sagde Alfred Mikkelsen.

Næste mand i køen var Kristian Jensen fra Videbæk.

- Hellere holde en halv time i kø nu her end at risikere at komme klokken ti og så skulle sidde i kø i en time. Nu er jeg sikker på at komme ind i første bølge. Og noget skal jeg jo have tiden til at gå med, sagde Kristian Jensen, der var overrasket over, at der kun var seks biler i kø klokken 09.40.

Det var også haveaffald, han skulle have læsset af.

- Jeg har mere hjemme. Nok til to-tre læs. Det er rart, der er åbnet for private igen. Omvendt synes jeg også, det har været helt ok at holde lukket i en periode, hvor vi skal passe på hinanden. Her på genbrugspladsen er det ikke noget problem at holde afstand, så det er fint, de har åbnet op, sagde Kristian Jensen.

En usynlig fjende

Den første bil forlod pladsen igen allerede klokken 09.50. Senere kom der løbende flere biler til, men det var aldrig så mange, at ventetiden blev mere end et par minutter.

Også de små læs blev læsset af. En dame kom med lidt affald i en cykel-trailer, en anden kom med småting i sin rollator, mens Egon Hansen kom gående med en trillebør fyldt med grene.

- Jeg bor kun et par hundrede meter herfra, så turen med trillebør giver lidt ekstra motion. Jeg kommer nok tre-fire gange mere i løbet af dagen, fortalte Egon Hansen.

Han synes, situationen er lidt mærkelig.

- Hvor er sygdommen henne? Se her. Solskin, smil og glade mennesker. Det er som at være i krig mod en fjende, man ikke kan se. Mærkeligt, sagde Egon Hansen, inden han travede hjem med sin tomme trillebør.

Efter fire timer gik tingene stadig som smurt i Videbæk.

- Det er gået, som vi havde ønsket det. Ingen panik. Vi har kunnet følge med, og alle har været gode til at holde afstand til hinanden. Det er fint, fortalte Jens Anton Pedersen, der havde haft omkring 150 biler inde på pladsen på de fire timer.

Åbningen i Ringkøbing forløb også planmæssigt. Der holdt 17 biler i kø med en skøn blanding af haveaffald og andet til genbrug, da klokken blev 10. Den første times tid var omkring 100 biler forbi, men det kunne den store plads godt klare under vejledning af de mange medarbejdere.

Jens Anton Pedersen fik den genåbning af genbrugspladsen, han havde ønsket sig - ikke hverken kø eller kaos af betydning. Foto: Søren Palmelund

Video fra Videbæk

Der var store læs haveaffald på nogle af trailerne. Foto: Søren Palmelund
Henry Jensen skovler haveaffald af sin trailer. Foto: Søren Palmelund
Egon Hansen med sin fyldte trillebør. Han får god motion, når han skal have sit haveaffald ned på genbrugspladsen i Videbæk. Foto: Søren Palmelund
Også brugere på cykel fik afleveret deres affald. Foto: Søren Palmelund
Skiltene med lukket på grund af corona-virus kunne endelig fjernes. Foto: Søren Palmelund
Søren Aronsen kunne melde alt klar til genåbning af pladsen, og han var sikker på, at alt ville foregå i god ro og orden, og at folk nok skulle holde god afstand til hinanden. Foto: Søren Palmelund
Alfred Mikkelsen fra Spjald ruller som første mand ind på pladsen i Videbæk. Foto: Søren Palmelund
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce