Annonce
Ringkøbing

Se video: Grøn Koncert rykkede hjem i Trines have

Tobias Ashton og Trine Isager var værter ved Grøn Koncert i Hvingel. "Grøn" er ligesom så mange andre festivaler og arrangementer blevet aflyst på grund af corona, derfor er den i år opstået i en ny havefest-udgave.Foto: Søren Palmelund
Scarlet Pleasure spillede lørdag til årets udgave af Grøn Koncert i Hvingel, hvor kæresteparret Trine Isager og Tobias Ashton havde arrangeret en mini-festival for deres venner.

Hvingel: Biler i massevis holder parkeret langs Hvingelvejs gyldne kornmarker og ad grusvejen op til et stort, rødt murstenshus.

Stødvise dunk fra en bas bliver højere, jo tættere på huset, man kommer, og hvis man følger duften af kulgrill om til baghaven, kan man finde roden til bassen.

"Trashton" står der på et banner, der er hægtet fast til et festivalhegn.

Annonce

En ung mand med sombrero på hovedet og en stribet mexicansk poncho over sig får langet en øl over disken i Tuborg-baren, der står klos op ad en toiletvogn. Bag ham er en kæmpe, grøn plæne med pavilloner med pallesofaer, en festivalcamp med opslåede telte og en scene lavet af krydsfiner under en pavillon, der har farvede pærer hængende.

"Skååål, skåååål, pas på dernede, der kommer et skyl".

Foran scenen sidder omkring 30 unge mennesker på festivalstole i en stor rundkreds og skråler med på skålsange.

Havefest med stjerneband

Weekenden over holder kæresteparret 20-årige Trine Isager og 21-årige Tobias Ashton en mini-festival hjemme i Trine Isagers have for omkring 50 venner.

Parret, der flere gange har frekventeret Smukfest, Rock i Ringkøbing og Grøn Koncert, nød ikke just udsigten til en sommer præget af aflysninger, og det fik Trine Isager til at tage affære.

- Jeg stod og rev ukrudt i kolonihaven og tænkte på, hvad der nu skulle ske til sommer. Alle planer var revet væk, og så slog det mig. Jeg ringede hurtigt til Tobias og foreslog, at vi bare lavede vores egen festival, siger Trine Isager.

Festivalhegnet blev væltet fredag klokken 15, hvorefter Trine og Tobias' venner slog telte op, og festivalen kunne begynde. Foto: Søren Palmelund

Og det gjorde de så. De fandt på navnet "Trashton", der er en sammentrækning af deres navne, og så lavede de en længere video med en blanding af optagelser fra Smukfest, Roskilde Festival og privatfester med deres venner.

Annonce

Heldigt sammenfald

Datoen blev sat til den 24. til 26. juli, og kort efter, at videoen var sendt rundt til 55 venner, opdagede parret, at Grøn Koncert havde lavet en konkurrence, hvor man kunne vinde en privatkoncert med en af artisterne fra koncert-touren, der var blevet aflyst på grund af coronakrisen.

Bevæbnet med tågehorn og dåseøl blev søen nydt. Foto: Søren Palmelund

Det unge, vestjyske par var ikke sen til at slå til, og for få uger siden var Trine Isager igennem i Go' Aften Live, hvor Scarlet Pleasure kunne meddele hende, at de ville komme og spille i hendes baghave som en del af Grøn Koncerts erstatning; Grønnere Grøn.

Om Grøn Grønnere

  • Grønnere Grøn er arrangeret af Muskelsvindfonden og Tuborg, der normalt står bag Grøn Koncert.
  • Tanken var, at det skulle være Danmarks største havefest.
  • Dagen igennem kunne man tænde for radiokanalen NOVA for at lytte til og møde artisterne i radioen.
  • Nogle få heldige fik også besøg til deres havefest af nogle af de artister, der skulle have været på Grøn Koncert.
  • Ét af disse steder var i Hvingel.
  • Artisterne, der spillede til Grøn Grønnere, var Scarlet Pleasure, Mads Langer, Medina, TopGunn, Clara, Hjalmer, Carpark North, Phlake, Dizzy Mizz Lizzy, Drew Sycamore, KATO, FOOL, Nichlas Sahl, Jung og Alex Vargas.
  • Om aftenen kl. 20.00 sendte TV 2 og TV 2 PLAY live fra koncerterne som en del af et stort show med Anders Breinholt som vært.

- Det er så fedt. Da vi så, at det (Grønnere Grøn, red.) passede med den weekend, vi ville holde festival, så var vi helt sikre på, at vi vandt, siger Trine Isager, der bor sammen med sin mor og bror på landejendommen i Hvingel.

Annonce

Giver noget igen

Der er mange årsager til, at parret gerne ville holde en festival og samle deres venner. En af dem er, at de siden efteråret flere gange har haft alvorlig sygdom inde på livet.

Gæsterne kunne stå helt oppe ved scenen og tale med bandet undervejs. Foto: Søren Palmelund

I november døde Trines far pludselig, da han faldt om på sin arbejdsplads, og i februar mistede en af deres gode venner sin mor.

- Det er en måde at give tilbage til vores venner. Vi kan se, hvor glade de er for at være her, og det er så dejligt, siger Tobias Ashton.

Og så syntes parret også, at de trængte til, at der skete noget ovenpå flere måneder præget af corona.

Forsanger Emil Goll måtte flere gange smile over, at gæsterne sang med på bandets velkendte sange. Foto: Søren Palmelund

- Det er vores måde få et pust fra corona, siger Tobias Ashton.

Annonce

Dejligt at spille igen

Både Trine og Tobias har svært ved at skjule deres begejstring over, at Scarlet Pleasure om kort tid skal spille i deres baghave foran deres venner.

Festivalstemningen var intakt. Foto: Søren Palmelund

- Alle kender dem, og de er rigtig gode live, siger Trine, inden Tobias grinende indskyder:

- I forhold til budgettet er det nogle ret vilde navne, vi har kunnet præsentere.


Det er faktisk overvældende. Vi har kørt i fire timer for at komme hertil, og så kommer vi bare hen til sådan et smørhul. Det er helt klart overvældende, hvor flot det er, og så den lille sø. Ej, det er meget idyllisk.

Joachim Dencker, trommeslager i Scarlet Pleasure


Men det er ikke kun værterne, der glæder sig til, at festivalens hovednavn går på.

- Det bliver så sjovt. Det kan man allerede mærke nu, fortæller Joachim Dencker, der er trommeslager i Scarlet Pleasure.

- Det betyder vildt meget, at vi kan komme her i dag. Vi sidder og skriver på et album, som vi er ved at færdiggøre, og så er det her den perfekte måde at få noget energi og inspiration på ved at se folks reaktioner, se nogle ansigter, få lov til at spille højt, tanke op og få noget energi ind. Det betyder alt, tilføjer bandets bassist Alexander Malone.

Annonce

Koncert i silende regn

Himlen åbner sig få minutter før, Scarlet Pleasure trisser op på krydsfiner-scenen, som Trine Isagers storebror har bygget.

Omkring 80 gæster havde Trine Isager og Tobias Ashton fået samlet. Foto: Søren Palmelund

Alt er grønt. De store træer, der omkranser haven, græsplænen og buskene rundt om søen bag scenen.

- Det er faktisk overvældende. Vi har kørt i fire timer for at komme hertil, og så kommer vi bare hen til sådan et smørhul. Det er helt klart overvældende, hvor flot det er, og så den lille sø. Ej, det er meget idyllisk, siger Joachim Dencker.

Selvom det hverken er Smukfest eller Orange Scene, er det stadig helt specielt for bandet, der blandt andet har megahittet "Deja Vu" på samvittigheden.

"Hvingel, Hvingel, Hvingel," råbte vennerne flere gange. De var stolte over, at Scarlet Pleasure kom til deres by. Foto: Søren Palmelund

- Det er ret sjovt, når man spiller og kan se alles ansigter. Det er noget særligt. Det giver en meget umiddelbar kontakt, man ikke har, når man spiller på store festivaler. Efter alt det her nedlukning er det bare vildt dejligt at se glade, smukke mennesker igen. Jeg har virkelig taget det ind, fordi jeg ved, det er en af de eneste ture, vi kommer til at få, siger Joachim Dencker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Ro på vestjysk S-bagland: En enkelt har meldt sig ud i protest, men der er generel opbakning til partilinjen

Ringkøbing-Skjern

Torsdagens coronatal: Indleder Kristi himmelfartsferien med meget få nye smittede

Annonce