Annonce
Vestjylland

Se video: I adskillige år har borgerforeningen råbt op om farlig overgang på byens hovedvej - nu er løsning på vej

Teknisk Udvalg har løsningen klar til børnefamilier i den sydlige del af Ulfborg. Byens borgerforening vil se tiden an i forhold til, om løsningen også er holdbar på lang sigt.

Ulfborg: Nord eller syd for Harbogade. Det burde ikke være et stort dilemma at stå i som børnefamilie, når man skal vælge, hvor man vil bosætte sig i Ulfborg by.

Men det har store konsekvenser, hvor familierne vælger at bosætte sig. Sådan lyder det i hvert fald fra dem, som bor i nybyggerkvartererne på den "forkerte side" af en af Ulfborgs mest trafikerede veje.

- Vi var ikke tvivl om, at vi gerne ville bo i Søparken. Vi er vilde med byen og al den dejlige natur, vi har herude. Vi mangler bare lige den her lille ting for at få forbundet vores by på en ordentlig måde, siger Salli Bredahl Stage.

Annonce

Den sidste ting, hun refererer til, er en løsning på en overgang, der kan forbinde den nordlige og den sydlige del af byen, der hvor Skovstien møder Harbogade. Indtil nu har løsningen været et fartbump som eneste markering.

Og det er ikke noget nyt problem, som byen står overfor, mener formand for Ulfborg Borgerforening, Henrik Kyhl Pedersen.

- Det har været en udfordring i rigtig mange år. Det er en sag, der har kørt siden før, at jeg blev formand for borgerforeningen her i byen. Af hvad jeg ved af, har man fra borgerforeningens side påpeget udfordringen hele otte år tilbage i tiden.

- Vi har stadigvæk den her udfordring med at få vores børn sikkert over vejen, og den bliver jo ikke mindre. Området vokser, og der bliver bygget flere huse, så det er klart, at der kommer et større ønske og et større pres for at få set seriøst på den her udfordring, vi har, siger formand for borgerforeningen, Henrik Kyhl Pedersen.

En mulig løsning undervejs

I forvaltningen nikker den ansvarlige chef i Holstebro Kommunes teknik- og miljøforvaltning, Annette Vognbjerg, genkendende til, at overgangen på Harbogade har været et emne.

- Vi kan ikke bestemme 100 procent, hvad der skal ske, for det handler om, at der skal være et bestemt antal personer, der krydser vejen. Vi kan ikke bare lave noget, uden at vi har politiet med indover også. Og indtil videre er det blevet vurderet, at der ikke har været fodgængerne nok til at lave en overgang, understreger Annette Vognbjerg.

Hun forklarer videre, at der er øje for problemet i Ulfborg, men at det skal afgøres af kommunens tekniske udvalg.

Selvom de her er kommet over på den nordlige side af overgangen, er det stadigvæk svært at finde et tidspunkt at krydse vejen uden bekymringer. Især når mørket falder på, bliver det sværere at se overgangen, lyder det fra forældrene. Foto: Johan Gadegaard

- Det her handler jo om tryghed, når man skal krydse vejen, så det er jo det, vi har set på. Der kommer ikke et fodgængerfelt, men vi foreslår, at der kommer en advarselstavle, som fortæller, at der er børn, der krydser vejen. Det er det, vi foreslår, at der kommer op ved den hævede flade, siger hun og fortæller videre:

- Nu prøver vi i hvert fald at gøre noget, som forhåbentligt skal hjælpe dem, der skal krydse vejen.

Vi har stadigvæk den her udfordring med at få vores børn sikkert over vejen, og den bliver jo ikke mindre. Området vokser, og der bliver bygget flere huse, så det er klart, at der kommer et større ønske og et større pres for at få set seriøst på den udfordring, vi har.

Formand for Ulfborg Borgerforening, Henrik Kyhl Pedersen.
Annonce

Bekymring fortsætter

Formand for borgerforeningen, Henrik Kyhl Pedersen, byder skiltene velkomne, men han er også klar til at tage sagen op igen, hvis skiltene ikke formår at bidrage til sikkerheden.

- Jeg ved ikke, hvad sådan nogle skilte kan gøre, hvis der kommer en løsning, hvor vores børn fortsat ikke kan komme sikkert over, så vil vi fortsætte kampen. Vi ser jo gerne, at vi får en ordentlig langsigtet løsning, mener han.

Selvom der er lysregulering 400 meter fra overgangen ved Skovstien, står borgerforeningsformanden fast: Det skal være muligt at krydse vejen sikkert, så borgerne i den sydlige del af byen bliver bundet op på den nordlige del af byens stisystem.

- Der er jo heller ingen ordentlige cykelstier ind i byen, så børnene er nødt til at køre langs vejen, så sikkerheden er ikke så stor i den løsning, vi har nu, mener Henrik Kyhl Pedersen.

Annonce
Tarm For abonnenter

En jul med stærke traditioner: 50 år i træk har Hardy hentet sit juletræ hos Inger

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Går glip af sit sidste byrådsmøde: Iver Enevoldsen har fået corona

Ringkøbing For abonnenter

Dansk er vejen til succes: Ngun har en dansk mand på arbejde og en burmesisk mand derhjemme

Ringkøbing

Tæt opløb ved kåring af fotoklubs bedste skud: Én og samme fotograf leverede årets skud i både 2020 og 2021

Ringkøbing

Ny direktør vender hjem til Vestjysk: Landboforening skal nu ledes af tre direktører

Se med på pressemøde klokken 16: Sundhedsmyndighederne giver status på corona-situationen

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ribo Vinduer opfører ny fabriksbygning på 9500 kvm., Bechs Hotels ordrebog med alle 250 julefrokost-bestillinger forsvandt og andre glimt fra Gamle Dage

Debat

Dårlige historier og tåbelig politik: Socialdemokraterne er desperate

Hvide Sande For abonnenter

Naboer er rasende over erhvervsmands byggeri af swimmingpool og anneks midt i Søndervig

Regeringen arbejder hen mod pressemøde om corona-tiltag onsdag

Ringkøbing

Stadig intet svar på Omikron-mistanke men ingen spredning efter gymnasiefest

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ridder af Hvide Sande og meget mere: Tidligere borgmester fik helt særlig overraskelse til sin fødselsdag

Hvide Sande

Trafikstyrelsen giver dispensation: Vesterhav Syd og Nord må bruge radarstyret lys på de kystnære møller

Annonce