Sport

Se teknisk flot fodbold til NM i Futsal

I løbet af ugen bliver de nordiske mesterskaber i futsal spillet i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter. Arkivfoto: Morten Pape.

Ringkøbing-Skjern Kommune og DBU er i de kommende dage værter for de nordiske mesterskaber i Futsal. Alle kampe spilles i Skjern, og der er gratis adgang.

Skjern: Danmark mod Sverige i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter. Jo der er en storkamp på programmet på førstedagen af de nordiske mesterskaber i Futsal, som Ringkøbing-Skjern Kommune er vært for i samarbejde med DBU i dagene 4.-8. december.

Futsal er en af verdens hurtigst voksende sportsgrene. Det er endnu ikke så stort i Danmark som i eksempelvis Sverige og Finland, men det kan de nordiske mesterskaber måske være med til at ændre på.

- Vi har jo mange stærke og dedikerede fodboldklubber i vores kommune, så vi ser store muligheder for, at Futsal kan få gode vilkår for at trives, siger fagleder ved Ringkøbing-Skjern Kommune Per Høgh.

Han har tidligere set Futsal til et arrangement i Skjern.

- Det er vildt underholdende. Det er fodbold på teknisk meget højt niveau. Angrebsfodbold med fuld power på hele tiden. Det er noget helt andet end almindelig indendørs fodbold. Jeg synes, det har potentiale til at kunne slå igennem i Danmark, fortæller Per Høgh.

Anders Friis er Futsal-koordinator for både landshold og liga under DBU, og han har store forventninger til turneringen.

- Det er som sådan ikke et officielt UEFA-arrangement, men deltagerne tager det alligevel utroligt seriøst. De forskellige lande vil altså gerne vinde det nordiske mesterskab. Grønland kom til København for langt over en uge siden for at træne og spille træningskampe, og de andre lande er også kommet i god tid. Det danske hold har virkelig rykket sig det sidste års tid, men det har de andre hold altså også, så det bliver Futsal på meget højt niveau. Nu håber vi også, det får tag i publikum. Den danske liga er delt op i øst og vest, og klubberne i Sønderborg og Hjørring har omkring 500 tilskuere i gennemsnit til deres kampe. Der har også været tilskuere til Danmarks træning. Jeg ser et stort potentiale for Futsal i Danmark, siger Anders Friis.

Arrangementet falder fint i tråd med de EM-kvalifikationskampe for U17 piger, kommunen i efteråret var vært for.

- Vi vil som kommune gerne øve os i den type arrangementer, så det forhåbentligt med tiden kan vokse sig til noget endnu større. Vi har en velfærdsalliance med DBU, og det her arrangement er en del af den aftale. Vi har for nylig haft et møde, hvor vi er blevet enige om at arbejde for at styrke pigefodbolden og kvindefodbolden i dagligdagen. I det hele taget vil vi gerne vise os frem som en god værtskommune, fortæller Per Høgh.

Mandag aften var der et møde, hvor delegationerne fra Danmark, Norge, Sverige, Finland og Grønland mødtes med DBU, dommere og mange andre for at planlægge de sidste detaljer.

- Alle er yderst tilfredse ind til videre. Delegationerne er lige som ved U17 indkvarteret på Hotel Fjordgården, der er helt fyldt op. Det har været noget af et puslespil at skaffe træningstider til de forskellige hold, der selvfølgelig helst vil træne hver for sig. Det er i forvejen højsæson for indendørs aktiviteter i hallerne, men det er lykkedes at få træningstider i Kloster, ROFI, Vesterhavshallen, Videbæk og i Skjern. Holdene transporteres rundt af Højmark Turistfart, som er meget fleksible, så det fungerer fint. Vi vil gøre alt for at være de gode værter, og så håber vi selvfølgelig samtidig på, der bliver lagt nogle midler rundt omkring i butikkerne og så videre, siger Per Høgh.

Alle kampene fra Ringkøbing-Skjern Kulturcenter vil blive streamet via DBUs hjemmeside. Finsk tv kommer selv og viser noget fra mesterskaberne. Det er igen en række frivillige fra Skjern GF, der skal løse en lang stribe praktiske opgaver i forbindelse med arrangementet.

Kampprogrammet

Nordiske mesterskaber i FutsalKampene spilles alle i Skjern

Tirsdag klokken 17: Finland-Grønland

Tirsdag klokken 19: Sverige-Danmark

Onsdag klokken 17: Grønland-Norge

Onsdag klokken 19: Finland-Sverige

Torsdag klokken 17: Sverige-Grønland

Torsdag klokken 19: Danmark-Norge

Fredag klokken 17: Norge-Finland

Fredag klokken 19: Grønland-Danmark

Lørdag klokken 12: Norge-Sverige

Lørdag klokken 14: Danmark-Finland

Der er gratis entré til alle kampe.

Futsal-regler

Futsal

Der spilles på en håndboldbane uden bander

Bolden skal være en futsal fodbold, der er større og tungere end en almindelig fodbold.

Fem spillere på banen af gangen, og den ene skal være en målmand. Fri indskiftning.

Spillerne skal benytte benskinner. Hver målmand skal være iført tøj med farver der klart adskiller ham fra andre spillere og dommere.

Spilletid er 20 minutter.

Bolden er ude af spil, når bolden rammer loftet, rammer lamper, bjælker eller lignende over banen. Spillet genoptages med et indspark til modspillerne.

0/0
Danmark

Video: Se den fulde statsminister-duel mellem Mette Frederiksen og Lars Løkke

Fodbold

90 hold tilmeldt stævne: Fodboldbaner bliver til campingplads

Ringkøbing Håndbold

Vigtig aftale: Ringkøbing henter målvogter i Makedonien

Sport

Jeppe Morell får perfekt sparring før titelkamp

Skjern Håndbold For abonnenter

Se jubelbillederne fra Skjerns storsejr

Fodbold

Til Superliga-fans og andet godtfolk: Seks ændringer af fodboldreglerne

Sport

Tidligere Superliga-målmand på gæstevisit i Kloster

Fodbold For abonnenter

Offsidereglen bruger de ikke, men tredje halvleg hitter: Grønbjerg har fået fodboldfeber

Gamle Dage Live For abonnenter

Morten maste sig frem i machomiljøet: Blå mærker forsvinder, men sejrene gør ikke