Annonce
Skjern

Nyt koncept afprøvet i Paris og London: Nu bringer Stauning Whisky destilleriet til København

Med VR-briller kan du sidde i København og føle, at du sidder i destilleriet hos Stauning Whisky. Foto: Stauning Whisky
Med virtual reality-briller kan du se rundt i destilleriet, selvom du sidder et helt andet sted.

Stauning/København: Bor du i København, og er du vild med Stauning Whisky, så kunne du måske godt tænke dig at se destilleriet.

Du har bare ikke lyst til at bruge næsten fire timer på landevejen for at komme til Stauning.

Nu kan whisky-entusiaster i stedet tage et par specielle briller på, og vupti sidder de midt i det store destillationslokale med de 24 pot-stills og kan se sig omkring, mens de får en fortælling om Stauning Whisky og destilleriets historie.

Fredag og lørdag kan interesserede tage forbi Juuls Vin og Spirtus på Værnedamsvej i København og få Virtual Reality-briller på og på den måde hurtigt komme de 335 kilometer til destilleriet på Stauningvej.

- Folk får lov til at prøve en af gangen, hvor jeg så guider dem rundt, mens de smager på noget af vores whisky, fortæller Hans Martin Hansgaard, en af medstifterne bag Stauning Whisky.

Det er første gang, at Stauning Whisky laver et sådan arrangement i Danmark, men det er allerede prøvet af hos nogle af Stauning Whiskys forhandlere i Paris og London.

- Der er ikke planlagt flere arrangementer endnu, men det kan være, at det kommer, siger Hans Martin Hansgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Corona. Fødevareforsyningen skal sikres trods lukkede grænser

Læserbrev: Følgerne af coronavirussen er mange, og en af dem risikerer snart at få konsekvenser for danske landbrug og gartnerier. Lige nu frygter landmænd i Tyskland, at årets avl af hvide asparges rådner op, fordi sæsonarbejdere fra Østeuropa ikke kan komme frem som følge af de grænsekontroller, flere EU-lande har indført. Problemet han hurtigt blive aktuelt i Danmark, når sæsonen i frilandsgartnerierne starter om en måned. I sidste uge annoncerede Tyskland et decideret indrejseforbud for sæsonarbejdere. Det betyder, at op imod 300.000 østeuropæere, der er en helt afgørende forudsætning for den tyske landbrugssektor, må blive hjemme. Også sæsonarbejdere, der bruger Tyskland som transitland til for eksempel at komme til Danmark, rammes af forbuddet. Det må vække bekymring i den danske landbrugs- og fødevaresektor. I Tyskland og Frankrig har myndighederne ligefrem opfordret til, at folk, der ikke kan varetage deres arbejde på grund af coronavirus, i stedet tilbyder deres arbejdskraft på markerne. Men behovet for hænder er stort, og nogle funktioner kræver speciel viden og erfaring. Derfor er fælleseuropæiske løsninger også afgørende. I Danmark har såvel fødevareminister Mogens Jensen som beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard sagt, at det er vigtigt, at EU-landene samarbejder, så de nødvendige fødevarer og arbejdskraft fortsat kan komme ind i Danmark, selvom der er indført grænsekontrol. Det er Europa-Kommissionen, der koordinerer arbejdet med at få Europa til at hænge sammen transportmæssigt under krisen. Kommissionen har udarbejdet retningslinjer for den fri bevægelighed for personer, der varetager kritiske funktioner. Her betragtes sæsonarbejdere i landbrugssektoren nu som personer, der varetager en kritisk funktion – fødevareforsyning – og det skal derfor sikres, at de kan nå frem, selv om de krydser en grænse undervejs. Da landene begyndte at lukke deres grænser i midt-marts, var der rapporter om, at både dyr og medicinsk udstyr holdt i kø ét til to døgn. Kommissionen krævede på den baggrund ”grønne korridorer”, som skulle sikre, at vareleverancer ikke blev blokeret. En grøn korridor et særligt vejspor ved grænsen, som det højest må tage 15 minutter at krydse – nok til for eksempel at helbredsscreene chaufføren. Det arbejde har bidraget til at nedbringe ventetiderne ved grænsen, og man håber nu at kunne skabe en lignende situation for sæsonarbejdere. Det bliver et stort arbejde at få EU bragt tilbage til den åbenhed, som var en realitet inden coronakrisen. I mellemtiden bliver samarbejdet om grønne korridorer afgørende for at sikre fødevareforsyningen.

Danmark

Se billederne fra en lukket covid-afdeling: Sådan modtages corona-patienterne

Annonce