Annonce
Hvide Sande

Se navnene: Stjerneparade af skuespillere i krimiserien 'Hvide Sande'

Disse seks skuespillere indtager hoved- og bærende biroller i krimiserien 'Hvide Sande,' der frem til efteråret bliver optaget i den vestjyske havneby: Bjarne Henriksen, Marie Bach Hansen, Bodil Jørgensen, Jesper Asholt, Camilla Bendix og Carsten Bjørnlund. Arkivfotos: Yilmaz Polat, Scanpix, Maria Hedegaard og Jonas Normann. 
Skuespillerne Carsten Bjørnlund og Marie Bach Hansen spiller hovedrollerne i krimiserien 'Hvide Sande,' der henover sommeren og efteråret bliver optaget i havnebyen.
Annonce

Hvide Sande: Når der i denne uge bliver sagt 'klar til optagelse' i Hvide Sande, hvor der i de kommende måneder skal optages en ny krimiserie, er det med prominente navne på rollelisten.

De to bærende roller i 'Hvide Sande' bliver spillet af Marie Bach Hansen og Carsten Bjørnlund, der begge også havde store roller i DR-successerien 'Arvingerne.'

Henover sommeren og efteråret kommer Bach Hansen og Bjørnlund i godt selskab med navne som Bodil Jørgensen, Jesper Asholt, Camilla Bendix og Bjarne Henriksen, der er på listen over fremtrædende biroller.

'Hvide Sande' handler om den danske undercover-ekspert Helene og den dansk-tyske drabsefterforsker Thomas, der sættes sammen som ægtepar og sendes til vestkysten for at opklare mordet på en ung, tysk surfer.

De bærende roller i 'Hvide Sande'

Carsten Bjørnlund spiller den dansk-tyske drabsefterforsker Thomas. Den 48-årige skuespiller, der er aktuel i Rita på TV 2, har tidligere medvirket i film og serier som Arvingerne, Liberty, Sommer, Qeda, All Inclusive og En enkelt til Korsør.

Marie Bach Hansen spiller den danske undercover-ekspert Helene. Den 35-årige skuespiller fik sit folkelige gennembrud som Signe Larsen i DR-successen Arvingerne - der ud over har hun spillet med i film og serier som Mord uden grænser, Borgen og Hvidsten Gruppen.

Bodil Jørgensen har medvirket i omkring 50 film og serier - fra den lange liste kan nævnes Hvidsten Gruppen, Badehotellet, Mennesker bliver spist, Krøniken, De forbandede år, All Inclusive og Smukke mennesker.

Jesper Asholt har medvirket i 40 film og serier - blandt andre Mifunes sidste sang, Badehotellet, Far til fires vilde ferie, Nikolaj og Julie, Kunsten at græde i kor og Monas verden.

Camilla Bendix fik i 1995 sin filmdebut som tankpasser i Stjerner uden hjerner - siden har hun været med i film og serier som Sommer, Ørnen, Emma og Julemanden samt Frode og alle de andre rødder.

Bjarne Henriksen har de sensete år været fast inventar på Badehotellet i rollen som fabrikant Otto Frigh - tidligere har han medvirket i eksempelvis Forbrydelsen, Edderkoppen, Kinamand, Tarok, Hjemve, og Lotto.

Der er en slange i paradis. Mordet på den unge, tyske surfer, Sebastian, har rystet lokalsamfundet i turistparadiset Hvide Sande - byen, som er kendt for Vesterhavets fantastiske strande, bølgerne, klitterne, iskioskerne, og lyden af klipklappere på hovedstrøget, når der skal hentes kul til grillen eller vin til solnedgangen.

Annonce

Optræder som ægtepar

Et år efter mordet står opklaringen stadig i stampe, og derfor tilkaldes Helene og Thomas. De skal udadtil leve som et par, der har søgt mod det stille liv væk fra storbyen. Men i virkeligheden skal de løse et mysterium, som viser sig at stikke dybere, end nogen af dem havde troet. Og så er det ikke helt let at lade som om, man er gift, når man aldrig har prøvet det før.


Det er en utrolig velskrevet serie, hvor forfatterne virkelig har gravet sig ned i miljøet og skrevet med stort engagement, og så giver det altid en ekstra dimension til en serie, at den er filmet on location.

Pernille Bech Christensen, executive producer på 'Hvide Sande'-serien


Pernille Bech Christensen, der er executive producer for TV 2 på 'Hvide Sande,' fortæller, at det er 'en spændende krimiserie, som i høj grad også handler om relationer mellem mennesker':

- Det er en utrolig velskrevet serie, hvor forfatterne virkelig har gravet sig ned i miljøet og skrevet med stort engagement, og så giver det altid en ekstra dimension til en serie, at den er filmet on location. Med den rå og smukke danske vestkyst som setting, et rigtig stærkt cast af skuespillere og en krimihistorie fra to så anerkendte forfattere er det en serie, vi glæder os rigtig meget til at præsentere, siger Pernille Bech Christensen i en pressemeddelelse.

Annonce

Byen har skabt serien

Manuskriptet til 'Hvide Sande' er skrevet af A.J. Kazinski, som er pseudonym for makkerparret Anders Klarlund og Jacob Weinreich, der såvel nationalt som internationalt har opnået stor succes med deres krimiromaner.

De to forfattere har i flere omgange boet i Hvide Sande:

- Vi ledte efter byens og områdets puls - efter Hvide Sandes sjæl og unikke tone. Plottet og karaktererne voksede frem i mødet med byen, så man kan næsten sige, at byen har skabt serien. Ambitionen med 'Hvide Sande' er at skabe en romantisk, spændende, varm og humoristisk tv-serie, der yder byen fuld retfærdighed, siger Anders Klarlund.

Han og Jacob Weinreich har i en årrække arbejdet som et team og udgivet i alt 12 romaner - også under pseudonymet Anna Ekberg.

Denne gang har samarbejdet været lidt anderledes. Historien til 'Hvide Sande' er udviklet i fællesskab, men det er er Anders Klarlund, der har ført pennen:

- Manuskriptskrivning er en anden øvelse end romaner, men der er selvfølgelig også ligheder, ikke mindst kærligheden til den gode og vedkommende fortælling.

'Hvide Sande' får premiere på TV 2 og TV 2 PLAY i 2021. Indtil videre er der planlagt én sæson med otte afsnit.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern Håndbold For abonnenter

19-årige Svend labber ligaspilletid i sig: Skiftet til Skjern har været helt perfekt

Debat

Diakoni: Rækkefølgen er afgørende

Skjern Håndbold For abonnenter

Målmændene kiksede, da Skjern mistede sejren: Med flere redninger havde vi hevet den hjem

Skjern Håndbold

Skjern spiller bedre og bedre, men sakker bagud: Cheftræner havde gerne set dobbelt pointhøst

Annonce