Annonce
Hvide Sande

Se musikvideo: Hyldestsang til coronakrisens helte hitter helt vildt

24-årige Karl Kristian Thuesen, der medvirker på hyldestsangen 'Når stormen lægger sig,' har netop også selv færdigsskrevet en sang i skyggen af coronakrisen. Hans nye sang hedder 'Sammen hver for sig.' Foto: Kurt Thuesen
Sanger og sangskriver Karl Kristian Thuesen fra Hvide Sande er én af mange, der har bidraget til en sang og en musikvideo, der hylder blandt andre kasseassistenten, lægen og sygeplejersken under coronakrisen. På Facebook er videoen vist flere end 600.000 gange, og sangen er nu også ude på diverse musiktjenester.

Hvide Sande/Aarhus: Lørdag 21. marts sidst på eftermiddagen poppede der en stilfærdig, lille sang op på Facebook; afsendt fra et nyetableret managementfirma i Aarhus, Stille Støj, der tilbyder sparring og karrierevejledning til unge musikere og sangskrivere, der forsøger at finde vej i junglen af pladeselskaber og bookingbureauer.

Kvinden bag Stille Støj, Anna Krebs Bille, havde fået en idé om at skabe en hyldestsang til de mange danskere, der yder en ekstraordinær indsats under coronakrisen.

Hun allierede sig med tre musikere - Amanda Bøg, Rasmus Nelausen og Rasmus Benner - som hver skrev et vers til sangen 'Når stormen lægger sig,' der nu breder sig som ringe i vandet på Facebook.

På det sociale medie er hyldesten til blandt andre kassemedarbejdere, læger, sygeplejersker, lærere, skraldemænd og politikere indtil videre blev vist godt 605.000 gange.

Det er det, man kalder et viralt hit.

Et hit, som sanger og sangskriver Karl Kristian Thuesen fra Hvide Sande er en del af, da han har bidraget til musikvideoen ved at indsende et klip, hvor han synger med på 'Når stormen lægger sig.'

Det er der faktisk flere end 55 sangere, der har gjort, og i videoen er det muligt at spotte navne som Poul Krebs, Signe Svendsen samt Michael Falch og hans datter, Mathilde.

Jeg kan godt lide idéen om, at vi alle er fælles om det. Hvad enten, man hedder Poul Krebs, Signe Svendsen eller Karl Kristian fra Hvide Sande.

Karl Kristian Thuesen, sanger og sangskriver

Annonce

Alle er fælles om det

Om sin egen, lille rolle i det store projekt siger 24-årige Karl Kristian Thuesen:

- Jeg synes, det er kanon, når der bliver taget nogle alternative, kreative beslutninger for at bidrage til denne krise; både for os som musikere, men også for alle andre involverede. Og så synes jeg selv, at jeg har fået en ret så fin placering i videoen sammen med Michael Falch.

Men som sådan tror den vestjyske sanger og sangskriver egentlig ikke, at der er ret mange, der har fået øje på ham i den fem minutter lange musikvideo til 'Når stormen lægger sig':

- Jeg har selv gjort mine følgere opmærksom på det, men det her er én af de sange, hvor budskabet og historien er i højsædet. Jeg kan derfor godt lide idéen om, at vi alle er fælles om det. Hvad enten, man hedder Poul Krebs, Signe Svendsen eller Karl Kristian fra Hvide Sande, lyder det fra kunstneren, der selv - i lyset af coronakrisen - netop har færdigskrevet en sang med titlen 'Sammen hver for sig.'

Annonce

Tog under to døgn

Anna Krebs Bille fortæller, at hun fik idéen til hyldestsangen torsdag 19. marts, og via telefontjenesten Skype fik hun Amanda Bøg, Rasmus Nelausen og Rasmus Benner med på, at 'vi sådan havde brug for at sende noget kærlighed og taknemmelighed ud':

- Det er helt fantastisk og virkelig overvældende at se, hvor godt folk har taget imod sangen. De har virkelig taget den til sig, og det er så fint at se, hvordan de tagger hinanden i videoen med en tak, for det var jo præcis det, vi så gerne ville med sangen, siger kvinder bag iværksætterfirmaet Stille Støj:

- Og så er jeg jo bare rigtig stolt af og glad for at arbejde med nogle musikere, der vil hoppe med på den slags skøre idéer. Og som er så talentfulde, at de kan få lavet så fin en sang på så kort tid. Hele processen fra idé til færdigt produkt tog jo under to døgn, tilføjer Anna Krebs Bille.

'Når stormen lægger sig' er nu også ude på streamingtjenester som Spotify og youSee Musik, så der er udsigt til, at Krebs, Svendsen, Falch og Thuesen får en del flere stemmer med i folkekoret.

Hit med sangen

Teksten til 'Når stormen lægger sig' er skrevet i et samarbejde mellem Rasmus Nelausen, Amanda Bøg og Rasmus Benner.

Sangen blev lørdag 21. marts præsenteret på Facebook, hvor antallet af visninger nu har rundet 605.000.

På det sociale medie har sangen indtil videre fået omkring 5500 likes og affødt flere end 600 kommentarer.

Via Facebook er 'Når stormen lægger sig' blevet delt næsten 10.000 gange.

Idéen til hyldestsangen blev torsdag 19. marts udtænkt af Anna Krebs Bille, der står bag iværksætterfirmaet Stille Støj i Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Store corona-vaccinationsdag: 940 borgere får i dag første skud Pfizer i Ringkøbing

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Da sygehuset i Ringkøbing med 260 ansatte blev renoveret for 19 millioner, SodaStream indgik sponsoraftale med fodboldstjernen Preben Elkjær og andre glimt fra Gamle Dage

Annonce