Annonce
Ringkøbing-Skjern

Se listen: Her ændrer og nedlægger Midttrafik busruter

Rute 515 fra Ringkøbing til Vedersø er en af de ruter, hvor flere afgange nedlægges. Fremover får den også en ny endestation. Arkivfoto: Tommy Kofoed.
Inden de kommende køreplaner bliver godkendt, har Midttrafik sendt dem i offentlig høring i 14 dage.

Ringkøbing-Skjern: Fra 8. januar til og med 22. januar sender Midttrafik de nye køreplaner i offentlig høring. På selskabets hjemmeside har kunderne mulighed for at kommentere de ændrede køreplaner, inden de besluttes.

Annonce

Rute 952X Ringkøbing-Herning-Silkeborg-Aarhus

Afgangene fra aarhus efter klokken 16.30 ændres, så der er afgange til Silkeborg klokken 17.30 og klokken 19.30 på fredage samt afgange til Ringkøbing klokken 18.30 og 20.30.

Afgangen fra Ringkøbing klokken 17 kører kun til Herning, men her kan man ved at skifte bus komme videre til Silkeborg klokken 18.

Herudover ændres en række afgange fra Herning til Aarhus.

På strækningen mellem Herning og Ringkøbing bliver rute 952X erstattet af ture på rute 15. Se mere under næste punkt.

Rute 15 Herning-Videbæk-Ringkøbing

Afgangen fra Herning klokken 9.25 bliver rykket 25 minutter. Afgangen klokken 15.40 på skoledage kører fem minutter tidligere og kører helt til Ringkøbing. Som erstatning for 952Xs afgang klokken 15.44, kører rute 15 klokken 15.55. 952Xs afgang klokken 17.25 slås sammen med rute 15s afgang 17.25, så den i stedet kører 17.30 på alle hverdage.

Afgangene fra Ringkøbing klokken 8.15 og 9.20 bliver slået sammen til én afgang klokken 8.50. Afgangen klokken 13.25 bliver rykket til klokken 12.40.

Afgangene klokken 14.05 og 15.05 rykkes på skoledage til klokken 13.55 og 14.55 og kører samtidig via Vasevej. På skolefridage er der afgang klokken 14 og 15.

For både rute 952X og rute 15 gælder det, at der også bliver justeret køretider.

Rute 515 Ringkøbing-Tim-Vedersø

Afgangene klokken 5.58 og 6.10 fra Ringkøbing og afgangen klokken 16.47 fra Vedersø Klit nedlægges på grund af for få kunder. Derudover kører ruten ikke længere ud til Vedersø Klit. Den stopper i stedet ved Vedersø Idrætsefterskole.

Rute 560 Ringkøbing-Lem-Dejbjerg-Stauning-Skjern

Afgangen fra Skjern til Lem klokken 6.09 er nedlagt på grund af for få kunder.

Også dubleringsbussen er nedlagt. Det skyldes nye togtider, hvor toget ifølge Midttrafik passer godt fra Ringkøbing til Skjern om morgenen.

Rute 567 Skjern-Faster-Astrup-Fiskbæk-Videbæk

Afgangen klokken 16.32 fra Videbæk og afgangen klokken 17 fra Skjern nedlægges på grund af for få kunder.

Rute 570 Ringkøbing-Spjald

Afgangen klokken 9.15 fra Ringkøbing nedlægges på grund af for få kunder. Der kommer til gengæld en ny afgang fra Spjald klokken 15.05.

Herudover er der foretaget justeringer i tider på ruten, oplyser Midttrafik.

Rute 580 Ringkøbing-Hvide Sande-Bjerregård

Der er udarbejdet en hel ny køreplan med timedrift fra klokken 6 til 18 og to-timedrift om aftenen og i weekender. Der er indsat flere ture på hverdage og lørdage. Der er generelt afgange i minuttal 20 fra Ringkøbing.

Der er kun kørsel til Årgab/Bjerregård to gange om morgenen og tre gange om eftermiddagen på hverdage. Der bliver indsat Flexbus på nogle afgange fra Hvide Sande til Årgab og Bjerregård på hverdage, lørdage og søndage.

Rute 590 Skjern-Tarm-Foersum-Sdr. Vium-Lyne-Horne

Afgangene klokken 9.10 og 14.51 fra Skjern nedlægges. Afgangen fra Skjern til Tarm klokken 12.40 nedlægges. Afgangen fra Skjern klokken 8.25 nedlægges også. Alle nedlæggelserne skyldes for få kunder.

Herudover kører afgangen klokken 14.20 fra Lyne kun til Tarm.

Rute 596 Skjern-Hoven-Ørbæk-Sdr. Omme

Afgangene klokken 6.09, 8.20 og 12.43 fra Skjern til Tarm nedlægges. Ligeledes nedlægges afgangene klokken 9.30 og 17.36 fra Tarm til Skjern. Afgangen klokken 9.05 fra Sdr. Omme til Hoven nedlægges også. Alle nedlæggelser skyldes for få kunder.

Rute 270 Holstebro-Idom-Ulfborg-Thorsminde

Kørslen på rute 270 lægges sammen med rute 252 Holstebro-Idom-Holstebro lægges sammen og hedder fremover rute 270. Ruten tilrettelægges for uddannelsessøgende til og fra Holstebro og folkeskoleelever på Sønderlandsskolen, Idom/Råsted Skole, Ulfborg Skole og Staby Skole. På afgange, der kun kører fra Ulfborg til Thorsminde, er der forbindelse med toget til og fra Holstebro.

På skoledage er der forbindelse til Thorsminde klokken 13.20. På skolefridage er der flere afgange mellem Ulfborg og Thorsminde og via Vedersø Klit.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Panda-diplomatiet og det sort-hvide verdensbillede

Panda-diplomati. Et ord, som har flere hundrede år bag sig, men som først blev alment kendt her i landet, da to kinesiske eksemplarer af Ailuropoda melanoleuca sidste år flyttede ind i Københavns Zoo. De sort-hvide bjørne er hverken købt eller skænket til os som gave; Danmark har bare lånt dem af Kina. Ud over en årlig leje på én million dollar er udlånet også et på andre måder værdifuldt redskab: 40 handelsaftaler blev underskrevet samtidig med aftalen om flytningen af Mao Sun og Xing Er, som de to bamser hedder. De sjældne bjørne kan desuden bruges som et sanktionsmiddel fra kinesisk hold: Ligesom en anden menneske-ambassadør, der er udsendt til et besværligt land, kan pandaerne kaldes hjem, hvis en nation ikke makker ret overfor Riget i Midten. Verdens mest nuttede form for magt, som Dagbladet Information skrev ved bjørnenes stærkt pressedækkede ankomst til København. Om Xing Er og Mao Sun skulle være på vej tilbage til de hjemlige bambusmarker, efter at Jyllands-Posten tirsdag dristede sig til at bringe en tegning af det kinesiske flag som illustration af den farlige coronavirus, der er udsprunget i Kina, er nok tvivlsomt. Men reaktionen fra deres fødeland er ganske voldsom: Kina forlanger en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten for den set med danske øjne helt uproblematiske tegning. På de såkaldt sociale medier bringer historien tydeligvis Muhammed-tegningerne frem i erindringen hos mange. Det er endda den samme avis, som nu igen bringer anstødelige tegninger, peger en del af meningsmagerne på. Må vi herfra pege på ordlyden af Grundlovens paragraf 77? Den paragraf, der slår fast, at enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Uanset panda-diplomati og handelsaftaler skal vi aldrig finde os i, at et andet land prøver at lægge pres på den frie danske presse. Et sort-hvidt verdensbillede som det kinesiske må ikke vinde indpas her hos os. Vi skal holde ytringsfrihedens kulørte fane højt - hvad enten den bærer Tibets, Danmarks eller Jyllands-Postens farver.

Annonce