Skjern

Se fotos og video: Swinging in the rain - jazzfolket er glade trods regnen

Den kraftife regn gjorde ikke ondt på jazzen, og besøgstalet ved årets jazzfestival kommer formentlig over sidste års niveau.

STAUNING: - I Stauning kender vi kun til let brise og så lidt regn, grinede Jesper Lemming, PR-ansvarlig ved Ringkøbing Fjord Jazz Festival, da han lørdag over middag skulle gøre status.

Lørdag formiddag blev Stauning som andre steder på egnen ramt af en massiv mængde regn, men det var ikke noget, der generede festivalen. Teknikken klagede sig ikke, og gæsterne befandt sig i teltene, hvor der blandt andet var 350 gæster til frokostjazz. Humøret var højt, og lyden af dråber på teltdugen var næsten kun en ekstra hyggelig akkompagnement til tonerne fra scenen. Da solen senere brød frem, så var glæden stor og fyldt med forhåbning om endnu flere besøgende.

Selvom vejret ikke har været det bedste gennem de seneste dage, så har festivalen heller ikke mærket ret meget til det. Torsdag var besøgstallet på niveau med sidste år, og fredag var besøget i jazz-teltene som forventet. En stor overraskelse var det, at Vestjylland Forsikring-teltet, der spiller alternativer til jazzen, var langt mere velbesøgt end arrangørerne havde turdet håbe på. I år er der satset på irsk folkemusik i dette telt, og det er en stor publikumsmagnet.

Alt i alt forventes et besøgstal på 3000 gæster henover dagene.

Polles New Orleans Jazz Band stod for underholdningen ved frokostjazz i det store telt. Foto: Jørgen Kirk
Paraply - og så en termokande med kaffe - er det bedste værn mod regnvejr. Foto: Jørgen Kirk
0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Navne For abonnenter

Henriette blev kun 33 år: Hun nåede ikke med til barnedåb

Kultur

'Vestjyllands smukkeste motionsløb': Vejrguderne kastede glans over cykelløb

Vestjylland

Nørre Vosborgs sensommermarked har vokseværk

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vis lidt respekt for - og på - kirkegårdene

Et instagram moment finder man på Bispebjerg Kirkegård, når de japanske kirsebærtræer blomstrer. Så hippe er de lyserøde selfies, at de er nævnt i dagbladet Politikens 'ultimative byguide til nye studerende', som advarer om, at man får travlt i trængslen: "Du er langt fra den eneste, der fifler med at skrive #sakura på din telefon, og det tager tid at sikre det helt rigtige stoiske smil, når du skal fange dit hoppebillede", hedder det i avisens anbefalinger. Kirkegårde er åbne for alle, ikke kun for de sørgende. Men roen og gravfreden er nogle steder ved at blive overdøvet af selfies, solbadning og udflugter med det hele. For tre år siden gik det helt galt, da en to-dreng legede gemmeleg med sine forældre på Vestre Kirkegård i København: En gravsten faldt ned over drengen, som døde. Ulykken har betydet, at kirkeministeriet og arbejdstilsynet har krævet sikring af kirkegårdenes gravmonumenter. Ikke nogen billig øvelse - og økonomi er da også begrundelsen for, at menighedsrådet i No har besluttet at nedlægge sit lapidarium - stedet, hvor sten fra nedlagte grave står opbevaret. Hvis efterladte ikke inden årets udgang har bedt om at få udleveret sløjfede sten, vil de blive sendt til knusning, lyder det på et opslag ved kirken. Det er vel ikke helt urimeligt at spørge, om et enkelt tragisk dødsfald virkelig behøver at føre til destruktion af kulturarv, fordi menighedsråd føler sig økonomisk presset af sikkerhedskrav. Sikkerhedskrav, som vel at mærke ikke ville være nødvendige, hvis folk kunne færdes med helt almindelig pli på kirkegårdene. Det vil sige uden at tumle larmende omkring mellem - eller for den sags skyld på - gravstenene. Kirkegårdene er for både de døde og de levende. Førstnævnte gruppe tager formentlig både selfies og solbadning i stiv arm, men der er alle gode grunde til, at de levende gør sig klart, at kirkegårde er steder, hvor der først og fremmest skal være plads til ro og fordybelse. Hvis det var udgangspunktet for alle kirkegårdsbesøg, ville der næppe være brug for den helt vilde sikring af gravstenene, og vi ville kunne bevare den kulturhistorie, som stenene er enestående eksponenter for. Det er sten med sjæl - og det vil være blodig synd, hvis de skal ofres for ussel mammon og sjælløs mangel på respekt.

Skjern

HydraSpecma investerer i ny fabrik og svensk hovedkontor

Ringkøbing For abonnenter

Forening for kirkegårdskultur: Tænk jer grundigt om, før I fjerner gravstenene

Kultur

Venskab og oplevelser for livet: Ringkøbinggarden i træningslejr i Kloster

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Agterlanternen Svend kunne se frem til en lang dag med lidende ultraløbere

Annonce