Annonce
Skjern

Se fotos og video: Swinging in the rain - jazzfolket er glade trods regnen

Den kraftife regn gjorde ikke ondt på jazzen, og besøgstalet ved årets jazzfestival kommer formentlig over sidste års niveau.

STAUNING: - I Stauning kender vi kun til let brise og så lidt regn, grinede Jesper Lemming, PR-ansvarlig ved Ringkøbing Fjord Jazz Festival, da han lørdag over middag skulle gøre status.

Lørdag formiddag blev Stauning som andre steder på egnen ramt af en massiv mængde regn, men det var ikke noget, der generede festivalen. Teknikken klagede sig ikke, og gæsterne befandt sig i teltene, hvor der blandt andet var 350 gæster til frokostjazz. Humøret var højt, og lyden af dråber på teltdugen var næsten kun en ekstra hyggelig akkompagnement til tonerne fra scenen. Da solen senere brød frem, så var glæden stor og fyldt med forhåbning om endnu flere besøgende.

Selvom vejret ikke har været det bedste gennem de seneste dage, så har festivalen heller ikke mærket ret meget til det. Torsdag var besøgstallet på niveau med sidste år, og fredag var besøget i jazz-teltene som forventet. En stor overraskelse var det, at Vestjylland Forsikring-teltet, der spiller alternativer til jazzen, var langt mere velbesøgt end arrangørerne havde turdet håbe på. I år er der satset på irsk folkemusik i dette telt, og det er en stor publikumsmagnet.

Alt i alt forventes et besøgstal på 3000 gæster henover dagene.

Annonce
Polles New Orleans Jazz Band stod for underholdningen ved frokostjazz i det store telt. Foto: Jørgen Kirk
Paraply - og så en termokande med kaffe - er det bedste værn mod regnvejr. Foto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Alle taler om vejret... og noget skal der gøres ved det

I nat vågnede denne lederskribent ved en kun alt for velkendt lyd … Lyden af regndråber mod vinduet. Endnu en nat med regn, endnu en smaskvåd morgen, hvor morgengymnastikken består i at springe uden om regnpytter på fortove og veje og prøve at undgå at blive oversprøjtet af de biler, der pløjer sig vej gennem kæmpestore vandpytter på kørebanen. Det forekommer, som om hele efteråret er druknet i regn; skimlede husmure, græsplæner, der er som våde svampe, smattede stier og veje, marker under vand, fugt i kældrene. Helt forkert er det ikke. Lige nu tyder meget på, at vi slår en våd rekord: Efteråret 2019 er tæt på at være det vådeste, vi nogensinde har oplevet. Nogle få millimeter mere, så er den der, rekorden. Og der skal såmænd heller ikke så mange flere millimeter til, før Danmarksrekorden for hele året er slået. Noget af en kontrast til den tørre og varme sommer sidste år! Noget tyder på, at dette vejrmønster er kommet for at blive. Om det er et udtryk for egentlige langsigtede, varige klimaforandringer, eller om det er udsving, der ligger inden for det normale, er svært at sige. Men at det stiller samfundet over for nogle udfordringer, kan enhver se med egne øjne. Kældrene og gaderne i byerne bliver oversvømmet, hvis ikke ledningsnettet fornys og kloak- og regnvand adskilles. Sommerhusområder kommer til at stå under vand, efterhånden som grundvandet stiger. Landmændene har svært ved at komme i marken, når de mere eller mindre står under vand. Byer skal sikres mod højvande og skybrud. Arbejdet har stået på længe. I Ringkøbing-Skjern Kommune er forsyningen i fuld gang med at kloakseparere de byområder, hvor det ikke er sket endnu, og snart begynder også kloakeringen af de sommerhusområder, der ikke er sluttet til kloaknettet. Digebyggeri for at sikre truede kyster står også på dagsordenen. Det er træls, det er dyrt for os alle sammen, men det er ikke til at komme uden om. Alle taler om vejret - og vi bliver nødt til at gøre noget ved det. De dommedagsagtige billeder, vi alle har set de seneste dage fra Venedig, viser, hvad der er på spil.

Annonce