Annonce
Skjern

Se fotos: Jazzfestivalen er i gang

Så er Jazzen gået i gang på Stauning Havn her er det Paul Harrison Band det startede festivalen torsdag eftermiddag :Foto: Jørgen Kirk

STAUNING: Uanset vejret, så er der bare noget musik, der er godt, uanset om solen skinner, eller det regner - og jazzen er et godt bud på vandfaste og solsikre rytmer.

Så humøret var højt, da Ringkøbing Fjord Jazz Festival slog takten an torsdag til tre dages musik på Stauning Havn.

Rigtig mange vil i løbet af dagene lægge vejen forbi for at lytte, for at snakke og for at nyde stemningen.

Udover et bredt jazzprogram, som spiller i to telte, er der i det tredje telt nogle alternativer, og i år er der lagt op til irsk stemning. Fredag byder blandt andet på Tom Donovan, og efterfølgende Shamrock - og det er første gang, at det 30 år gamle orkester er at finde på festivalen.

Meget højere anciennitet findes i det store telt fredag eftermiddag, hvor Kansas City Stompers spiller. 81-årige Niels Abild havde sit første betalte job med bandet i 1951. Stribevis af store musiknavne har været en del af Kansas City Stompers gennem tiden, og med talrige pladeudgivelser og store koncerter udgør bandet en vigtig del af den danske jazz-historie.

Annonce
Så er Jazzen gået i gang på Stauning Havn :Foto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Frækt indbrud i Hvide Sande: Tyve stjal designermøbler for 110.000 kroner

Læserbrev

Udbud af ambulancekørsel: Den gode idé opstår i samarbejdet

Læserbrev: I løbet af januar tager Region Midtjylland vigtige skridt i retning af at fastlægge fremtidens ambulancekørsel, når der tages stilling til det kommende udbud af kørslen. Der er meget på spil i regionsrådets måde at skrue udbuddet sammen på: Grundlæggende spørgsmål om, hvilken pris og kvalitet borgerne kan få for skattekronerne i de kommende år, og mulighederne for at bruge offentlig-privat samarbejde som driver for innovation i den offentlige sektor. I disse år går en stor generation på pension med udsigt til at leve længere, og færre er tilbage til at forsørge flere. Lige som vi står overfor udfordringer med at få sundhedskronerne til at række, fordi folk lever længere, og flere får kroniske sygdomme. Der er med andre ord grundlag for at tænke nyt og bruge det store potentiale, der ligger i samarbejdet mellem sektorerne, til at få mere for pengene og levere ny og innovative løsninger. De gode ideer og intelligente løsninger på sundhedsområdet er allerede mange – og regionerne er grundlæggende gode til at række ud til offentlig-privat samarbejde i udviklingen af nye innovative teknologier og måder at løse sundhedsudfordringen på. Historisk gælder det også indenfor det akutte og det præhospitale område, hvor vi har set forsøg med el-køretøjer, kunstig intelligens, stabilisering eller færdigbehandling af KOL-patienter. Og mange nye tiltag er for længst implementeret, som for eksempel den elektroniske patientjournal, der optimerer patientforløbet, eller EKG taget allerede i ambulancen, som sikrer, at hjertepatienter kommer til det rigtige hospital. Langt flere bliver i dag hjulpet hurtigere og bedre, fordi den fælles innovation fungerer. Region Midt står overfor de kommende udbud på ambulanceområdet, og her har regionen gode muligheder for at stille krav i udbud til andet og mere end blot økonomien. Udbud bliver dermed en vej til at omsætte innovationen og de smarte løsninger hos leverandørerne til realitet til gavn for borgerne. Man behøver ikke se længere end til Norge, hvor flere kommuner gik sammen om at stille krav om CO2-neutrale byggepladser til leverandørerne i forbindelse med et stort fælles byggeri. På den måde kommer offentlige økonomiske muskler i spil og bliver en driver for innovationen. På samme måde har Region Midtjylland med udbuddet gode muligheder for at skubbe på innovation på sundhedsområdet til patienternes og borgernes fordel.

Annonce