Annonce
Ringkøbing-Skjern

Se forvandlingen: Farvel til endnu en mørkebrun tidslomme - byrådssalen har lukket lyset ind

Tina Switzer har givet byrådssalen en ansigtsløftning. 2021. Foto: Tina Switzer
Først fik borgmesterkontoret en omgang. Nu er turen kommet til byrådssalen, som er gået fra mørk til lys efter den første renovering i 50 år.

Ringkøbing: Hun er selv megagodt tilfreds.

Indretningsarkitekt Tina Switzer har netop lagt sidste hånd på en renovering af byrådssalen på Rådhuset i Ringkøbing, som har været undervejs gennem et stykke tid.

Dermed har hun endnu en gang sendt en mørkebrun tidslomme på pension og erstattet den med et lysere og mere tidløst udseende. For to år siden fik borgmesterkontoret en overhaling, og nu var turen altså kommet til byrådssalen over Rådhushallen.

- Det er virkelig en sjov opgave. Bortset fra, at gulvtæppet er skiftet, så er der nærmest ikke ændret noget, siden Rådhuset blev bygget for 50 år siden. Det har været vigtigt for mig, at ansigtsløftningen kan holde de næste mange år, fortæller indretningsarkitekten.

Væk er de mørke trævægge og ind er kommet en akustikvæg med lyse egetræslister. Væggen bliver brudt af tre vinduer, som giver lys fra Rådhushallen nedenunder. Det store panoramavindue mod fjorden er der ikke pillet ved, ligesom møblerne også er de oprindelige.

Annonce

Fugle på træk

Tina Switzer havde fra starten lyst til at tage udgangspunkt i kommunens eget brand Naturens Rige. Derfor havde hun store planer om at få en glaskunstner til at dekorere de nye vinduer.

- Men det blev rigtig dyrt. Derfor fandt jeg en anden løsning med fotos taget i Naturens Rige, fortæller indretningsarkitekten.


Det er virkelig en sjov opgave. Bortset fra, at gulvtæppet er skiftet, så er der nærmest ikke ændret noget, siden Rådhuset blev bygget for 50 år siden

Tina Switzer, indretningsarkitekt


Hun fik naturfotograf Mikkel Jezequel til at tage billeder af fugle, der trækker hen over det vestjyske landskab. Efterfølgende er de trykt på folie, som er klæbet op på ruderne.

- Folien er mat på indersiden, så den ikke giver genskin inde i byrådssalen, mens det giver ekstra lys nede i hallen, siger Tina Switzer.

At der nu kommer nyt lys ind i byrådssalen, vil kun glæde arkitekt Flemming Bay-Jørgensen, som i sin tid tegnede Rådhuset. Det var nemlig hans oprindelige plan, at der skulle være vinduer mellem Rådhushallen og byrådssalen. Men af forskellige årsager blev det aldrig til noget.

Annonce

Indvielse må vente

Ansigtsløftningen kunne være præsenteret for det samlede byråd og eventuelle tilhørere tirsdag den 18. januar, hvor der skal holdes byrådsmøde. Men på grund af corona-situationen bliver byrådsmødet holdt virtuelt. Derfor må den officielle indvielse vente.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Bombe i minksagen: En af landets største minkavlere indsendte prøver fra smittefrie dyr - Danske Minkavlere tager skarpt afstand fra metoden

Navne

Ny i Landbobanken

Annonce