Annonce
Ringkøbing

Se dronevideo: Naturkraft er fyldt med sand

Selv om Naturkraft er bare et år fra sin officielle åbningsdag, er der et stykke vej til parken og hovedbygningen står færdigt, men skrider projektet fremad, viser fotograf Jørgen Kirks seneste droneoptagelse.

Ringkøbing: Lige nu ligner det mest af alt et månelandskab.

Men næste år ved samme tid skal oplevelsesmekkaet Naturkraft være klar til at tage imod de første gæster. Det seneste skud på byggeriet er opførelsen af en vaskeægte klit fremstillet af sand fra Hvide Sande.

Ifølge Naturkrafts hjemmeside stammer sandet fra havnen, hvor adgangsvejen til de tre vindmøller ofte fyger til med sand. Så da Stauning Maskinstation fik til opgave at skaffe råmaterialet til klitten, var det kun således et opkald væk.

Udover et klitlandskab skal oplevelsesparken også rumme naturtyper som hede, krat og vådområder. I det udendørs område bliver der også mulighed for få førstehåndskendskab til naturfænomenet hestehuller eller revlehuller, som det også bliver kaldt.

Naturkraft ventes at kunne trække 200.000 besøgende om året og åbner næste år til påske. Til den tid slår man dørene op til en attraktion, som skal gøre gæsterne klogere på naturen – og måske også lære dem at værdsætte den lidt mere.

Imponerende ser Naturkraft ud fra oven på en solskinsdag i april: Dronefoto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce