Vestjylland

Se de gamle søminer blive sprængt

Billedet her er fra en minesprængning i 2016 ved Horns Rev 3. Foto: Boskalis /Vattenfall

Vestkysten: Tirsdag eftermiddag skete det. Da sprængte Forsvaret minører to gamle søminer fra krigen, der er fundet på havbunden. På forhånd var det varslet, at sprængningerne måske kunne høres inde fra land, selv om de foregik fem kilometer fra kysten. Det er dog uklart, om nogle har hørt braget, men under alle omstændigheder så det voldsomt ud.

De to søminer blev fundet på havbunden på det sted, hvor energiselskabet Vattenfall skal i gang med at opføre den nye møllepark, Vesterhav Nord. Det er almindelig kendt, at der kan ligge ueksploderede efterladenskaber fra krigens tid på havbunden, så derfor undersøger Vattenfall altid en havbund minutiøst, inden det går i gang med større anlægsarbejde. Det var i den forbindelse, at Vattenfall sammen med Forsvarets minører fandt to forholdsvis store miner, som måtte uskadeliggøres.

Derfor blev de to søminer tirsdag sprængt, og dermed skulle bunden være ryddet og klar, så anlægsarbejdet kan gå i gang.

Vesterhav Nord skal opføres på kyststrækningen fra Thyborøn til Ferring. Her bliver der rejste 21 møller, der bliver placeret 4,2-10 kilometer fra kysten.

Se tirsdagens sprængning

0/0
Vestjylland

Politiker: Vi skal ikke sælge ud af vores guld

Kultur

Staby-kunstnere pryder byen med lygtepæl-kunst for at få folk til at stoppe op

112

Stjal alt fra drone til cigaretter

Ringkøbing

- Hvis man står stille og roligt nede i bageriet, kan du høre, at de skriger inde over køl og frost

112

Tagrender smeltede og vinduer sprang: Tre sommerhuse reddet i sidste sekund