Annonce
Danmark

Se Danmark: Tjek på Luffe

Varde: Frynseklinikken er et tiltag under Dyreværnet og er Danmarks første, landsdækkende, mobile, nonprofit dyreklinik, der hjælper udsatte borgeres kæledyr i deres miljø. Luffe er en Fransk Bulldog på to år og 16 kilo. Han er Sabine Nielsens anden hund, og han har bylder mellem "fingrene". Til gengæld har han fine tænder. Foto: Annett Bruhn
De er læsernes øjne i den jyske og fynske virkelighed. Avisens fotografer fortæller hver dag historier i billeder fra lokalområdet, og nogle af de bedste samler redaktionen i dette daglige fotogalleri.

Varde: Frynseklinikken er Danmarks første, landsdækkende, mobile, nonprofit dyreklinik, som hjælper udsatte borgeres kæledyr i deres eget miljø. Forleden trillede klinikken ind foran Café Paraplyen i Varde, hvor bl.a. den franske bulldog Luffe var en tur på dyrlægens briks for at blive set efter. Fotojournalist Annett Bruhn kiggede også med, og kom hjem med en livsbekræftende fotohistorie fra den rullende dyreklinik.

Annonce
Holstebro: Med politiassistent Jakob og Kurt i Trekantsområdet en ganske almindelig regnvåd tirsdag aften. Området er netop pillet af ghettolisten. Foto: Johan Gadegaard
Odense: Årets luciabrud i Odense, Cathrine Wedsted Olsen, blev kronet i Odense Koncerthus. Det sker, som tradititionen byder, ved at byens borgmester, Peter Rahbæk Juel, tænder lysene. Foto. Birgitte Carol Heiberg
Kerteminde: Ulriksholm Slot gennemgår i øjeblikket en gennemgribende renovering. Foto: Kim Rune Jessen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Gør din borgerpligt - gå på restaurant

Hånden på hjertet... Hvornår har du sidst spist på en restaurant i din hjemby? Hvornår har du og din bedre halvdel sagt til hinanden: "I aften går vi ud at spise på Restaurant Xxx"? Hvornår har du og en flok venner senest sat hinanden stævne på en af byens restauranter for få en kulinarisk oplevelse? Og det tæller altså ikke, at I en fredag aften dropper madlavningen og henter en pizza eller noget andet ud af huset-mad. Vi taler om et rigtigt restaurantbesøg med menukort, opvartning og hele pibetøjet. Det er længe siden, ikke sandt? Et tilbagevendende samtaleemne blandt borgere her i kommunen er, hvorfor pokker vi ikke har ret mange gode restauranter. Ikke et ondt ord om ud af huset-spisesteder eller burger-, kylling- og pommefrites-restauranter, som vi har masser af; de kan såmænd sagtens være udmærkede. Vi taler om restauranter med kok i køkkenet, spisekort og tjener, der serverer en god middag, lavet på gode råvarer til en pris, der gør det muligt for en familie at spise ude uden at blive ruineret. De findes selvfølgelig - ingen nævnt, ingen glemt. Men når vestjyder taler med hinanden om restaurant-situationen, høres en tilbagevendende klage: Der er alt for få steder, hvor vi kan spise en ordentlig middag til rimelig penge! Vi lokale er ikke alene om beklagelserne. Den seneste tilfredshedsundersøgelse blandt turister viser, at de, der rejser til vort område, har den samme oplevelse; og den er særlig gal i Ringkøbing-Skjern Kommune på trods af, at vi har millioner af turistovernatninger hvert år. Udfordringen giver turistbranchen grå hår i hovedet. Med god grund. Et bredt udbud af spisesteder af god kvalitet øger et turistmåls tiltrækningskraft. De behøver ikke at være Michelin-klasse; men de må gerne hæve sig over fast food- og buffet-niveau. Hele turistbranchen og kommunen med har fokus på madområdet, hvor nøgleordet ikke mindst er "lokale råvarer". Desværre rykker det bare ikke rigtig. Kokkene vil åbenbart hellere arbejde østpå, tjenerne ligeså, og efterspørgslen svinger vildt, alt afhængig af årstiden. Det er ikke nemt... Der er kun en udvej. Vi må alle gøre vores borgerpligt. Vi må til at spise noget mere ude!

Portræt For abonnenter

Jiesper er både elektriker, antropolog og en klimaforsker der kigger ind i en skræmmende fremtid

Annonce