Annonce
Danmark

Se Danmark: Sminket efter alle kunstens regler

Sønderborg: Sønderborg Statsskole har musical-år, og eleverne har tre gange været på scenen med musicalen "Grease". Foto: Timo Battefeld
Hver dag er avisens fotografer på farten for at fortælle historier om livet i Jylland og på Fyn. Se nogle af deres bedste billeder i dette daglige fotogalleri.

Sønderborg: Duften af hårspray og brylcreme strømmer ud af omklædningsrummet i kælderen under Sønderborg Statsskole, hvor 15 elever er ved at gøre sig klar til at gå på scenen med forestillingen Grease. Journalist Tage Christensen og fotojournalist Timo Battefeld besøgte forleden gymnasiet, som for en stund forvandler sig til Rydell High School.

Annonce
Aarup: Jan og Trine Cederfeld bor på Erholm Gods. Foto: Robert Wengler
Langå: Indvielse af ny stibro i Langå. Foto: Anne Myrup Pedersen
Haderslev: Da Haderslev Kommune i 2004 præsenterede en stor masterplan for Haderslev Havn, var det visionen, at der skulle også være et kulturelt kraftcenter. En kulturø skulle huse friluftsbiograf, teater, udstillinger og koncerteraktiviteter. Altsammen omgivet af kanaler, så enkelte politikere dristede sig til at kalde projektet for Nordens Venedig. Nogle af idéerne blev til virkelighed - andre ikke. Men her 15 år senere har havnefronten fået en ny skyline med boliger, fritidsaktiviteter, en uddannelsesinstitution og statslige arbejdspladser. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skandale: Kan livet fortsætte uden Postnord?

Læserbrev: Hvordan har Postnord fundet af, at det kun er brevene, de taber på? De må have fundet løsningen på at skille koldt og varmt vand. Efter det er blandet... Meget fornuftigt har postbudene både breve og pakker med ud. Det er vel heller ingen ulempe for Postnord, at det er brevene, der er befordringspligt på. De har fået serveret en politisk malkeko. Det er ender vel med, at brevene må tage op til en måned om at komme frem... Allerede nu er det betydelig langsommere end med dagvognen på Christian Den Fjerdes tid. Hvem har fået problemerne? Politikerne. Hvem har skabt dem? Politikerne. Der er flere mistænkte. En af de hovedmistænkte er Kristian Jensen. Det passer med hans taktik fra skattevæsenet. De startede med at slagte aktiverne og fordele dem. Derefter trykkede de på digitaliseringsknappen. Så satte de sig ned. Undrede sig over, at svenskerne ikke løste problemet for dem... Man kan sige meget om svenskerne, men speciel dumme er de altså ikke... Det er en skandale med de milliarder, der allerede er pumpet i projektet. Senest har de sendt adskillige personer på permanent ferie, og har planer om at sende endnu flere samme vej. Bare rejsebureauerne har rejser nok til dem... Det er ren kukkeluk at bruge milliarder på det! Udbringning af pakker er der mange, der har kapacitet til. Skildpaddebrevene må kunne løses på anden vis. Quickbreve er næsten lige så dyre som pakker. Derfor kan man vel sende dem som en pakke? Anbefalede breve kan vel håndteres på samme måde? Udbringning af B- breve kunne for eksempel overdrages til kommunerne. Ved at tilføre flere ansatte kunne hjemmehjælperne sagtens løse opgaven. Der bliver hældt millioner/milliarder i Postnord, som kunne bruges til det. Samtidig kunne ældreplejen i eget hjem blive opgraderet. Hvis postbudet, ligesom i gamle dage, havde tjek på om alle var ok. på ruten. Sikken en tryghed, det kunne give. Skildpaddebrevene kunne måske alternativt distribueres sammen med reklamerne på ugebasis. Nu mener nogen i det politiske, at vi skal købe Postdanmark tilbage fra Postnord. Heldigt, at vi ikke har fået malet alle postkasserne endnu. Der bliver udgifter nok til biler, skilte, tøj og til svenskerne. Men big business for dem, der sælger maling og profiltøj. Kan livet fortsætte uden Postnorddanmark? Eller går det i stå?

Annonce