Annonce
Danmark

Se Danmark: Skib i skumringen

Årøsund: Før 1965 var der ingen bilfærge til Årø. Større ting blev sejlet over i pramme. Indtil 1931 foregik persontransporten derover i robåd. Nu om dage sejler færgen hver time fra 6:00 til midnat til glæde for øens cirka 170 beboere og turister. Foto_ Jacob Schultz
Som læsernes øjenvidner fortæller avisens fotografer hver dag historier om livet og mennesker i Jylland og på Fyn. Se nogle af deres bedste billeder i dette daglige fotogalleri.

Aarøsund: Hver time fra 6 om morgenen til kl 20 er den lille færge mellem Aarø og Aarøsund på arbejde med at betjene øens omkring 170 beboere og turister. Fotojournalist Jacob Schultz flyver i denne tid rundt med sin drone og viser os det lys, der trods alt er i vintermørket, og hans billeder er godt i gang med at blive en julekalender i JydskeVestkystens Haderslev-udgave.

Annonce
Faaborg: Før orkanen for 20 år siden var Svanninge Bakker beplantet med høje grantræer. Størstedelen af dem væltede eller knækkede i orkanen i december 1999. Foto: Michael Bager
Langaa: Skovlystbroen i Langaa indvies d. 8 december. Foto: Annelene Petersen
Haderslev: Julemanden blev vækket på Torvet af flere hundrede artige børn. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Gør din borgerpligt - gå på restaurant

Hånden på hjertet... Hvornår har du sidst spist på en restaurant i din hjemby? Hvornår har du og din bedre halvdel sagt til hinanden: "I aften går vi ud at spise på Restaurant Xxx"? Hvornår har du og en flok venner senest sat hinanden stævne på en af byens restauranter for få en kulinarisk oplevelse? Og det tæller altså ikke, at I en fredag aften dropper madlavningen og henter en pizza eller noget andet ud af huset-mad. Vi taler om et rigtigt restaurantbesøg med menukort, opvartning og hele pibetøjet. Det er længe siden, ikke sandt? Et tilbagevendende samtaleemne blandt borgere her i kommunen er, hvorfor pokker vi ikke har ret mange gode restauranter. Ikke et ondt ord om ud af huset-spisesteder eller burger-, kylling- og pommefrites-restauranter, som vi har masser af; de kan såmænd sagtens være udmærkede. Vi taler om restauranter med kok i køkkenet, spisekort og tjener, der serverer en god middag, lavet på gode råvarer til en pris, der gør det muligt for en familie at spise ude uden at blive ruineret. De findes selvfølgelig - ingen nævnt, ingen glemt. Men når vestjyder taler med hinanden om restaurant-situationen, høres en tilbagevendende klage: Der er alt for få steder, hvor vi kan spise en ordentlig middag til rimelig penge! Vi lokale er ikke alene om beklagelserne. Den seneste tilfredshedsundersøgelse blandt turister viser, at de, der rejser til vort område, har den samme oplevelse; og den er særlig gal i Ringkøbing-Skjern Kommune på trods af, at vi har millioner af turistovernatninger hvert år. Udfordringen giver turistbranchen grå hår i hovedet. Med god grund. Et bredt udbud af spisesteder af god kvalitet øger et turistmåls tiltrækningskraft. De behøver ikke at være Michelin-klasse; men de må gerne hæve sig over fast food- og buffet-niveau. Hele turistbranchen og kommunen med har fokus på madområdet, hvor nøgleordet ikke mindst er "lokale råvarer". Desværre rykker det bare ikke rigtig. Kokkene vil åbenbart hellere arbejde østpå, tjenerne ligeså, og efterspørgslen svinger vildt, alt afhængig af årstiden. Det er ikke nemt... Der er kun en udvej. Vi må alle gøre vores borgerpligt. Vi må til at spise noget mere ude!

Portræt For abonnenter

Jiesper er både elektriker, antropolog og en klimaforsker der kigger ind i en skræmmende fremtid

Ringkøbing For abonnenter

Forfatter flyttede fra København til Velling: 'Jeg synes egentlig, at forskellen er lidt overvurderet'

Annonce