Annonce
Danmark

Se Danmark: Op på hesten

Andebølle: Tine Kristensen ejer, ifølge hende selv, Danmarks største hest. Shirehesten, Goldstone Moss, måler 201 cm over skulderne. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Som læsernes øjne er avisens fotografer hver dag på farten i Jylland og på Fyn. Se nogle af deres bedste billeder i dette daglige fotogalleri.

Andebølle: Med en højde på 201 centimeter over skulderen får vallakken Goldstone Moss sin rytter, 40-årige Tine Kristensen, til at ligne en lille pige, når hun sidder på hans ryg. Goldstone Moss er af racen shire, vejer lige over ét ton og kan trække en vægt på det femdobbelte. Fotojournalist Frederik Steen Nordhagen besøgte sammen med journalist Lærke Bjørn Bang Tine Kristensen, som siden hun var en lille pige har drømt om at eje en stor hest. I dag ejer hun tre: Goldstone Moss, som hun på billedet sidder på, John Little, som hun trækker, og føllet Centurion.

Annonce
Sønderborg: Der blev koncentreret kæmpet om titel og penge under bymesterskabet i bowling. Foto: Timo Battefeld
Horsens: Med narkohunden Siva på arbejde i Horsens natteliv. Foto: Michael Svenningsen
Sønderborg: Sønderborg skatehal. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen

Læserbrev: Indlægget “Lad der ikke gå sognepolitik i sagen” om Innovests husning af de kommunale arbejdspladser havde nogle gode pointer, der førte til den rigtige konklusion i et dilemma. Der savnes nogle tal på økonomien, og jeg kan betvivle, kommunalbestyrelsen har det vigtigste; det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede omsætning i detailhandelen. Butikkerne vil miste omsætning. Ikke blot til nabobyerne, men også til storcentrene i de større byer og til netbutikkerne udenfor kommunen. Det vil koste arbejdspladser, give tomme butikslejemål og tomhed i bymidten. Så på den måde et paradoks, når et erhvervscenter er omdrejningspunktet for at trække kunderne væk fra de små lokale erhvervsdrivende. Vi har jo lige fulgt kampen for købmanden i Stauning, og her er det så i større målestok. Du kan blot se til Esbjerg, hvad det har betydet i Kongensgade, at kontorer er flyttet på havnen. Og omvendt, hvad de gør i Billund for at trække folk til midtbyen. Så byrådet bør have det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede detailomsætning i kommunen med i ligningen. Det er ikke nok med en kort tilbagebetalingstid på investeringen i Excel-arket. Så jeg er enig med Jacob Agerbo i, at der ikke skal gå sognepolitik i sagen. For det handler ikke kun om finansiering og besparelser, men også om tabt detailhandel. Ikke “bare” i Skjern midtby. Men i kommunen. For der ingen garanti for, at omsætningen affødt af butiksdøden bliver i Skjern/Tarm, eller for den sags skyld i kommunen. Så derfor vedkommer det også borgerne udenfor Skjern ... Så herfra skal opfordringen lyde; lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen.

Skjern Håndbold For abonnenter

Kasper Søndergaard rundede 350 kampe – nu venter efterårets vigtigste opgør: Vi er ikke i god forfatning

Annonce