Annonce
Danmark

Se Danmark: Hovedregning med pil op

Holstebro: Elever fra 6. klasse på Rolf Krake Skolen spiller dart i skoletiden hos dartklubben Jyden. Det skal gøre dem bedre til hovedregning. Foto: Morten Stricker
Med deres klaprende kameraer og sans for det gode billede, er avisens fotografer hver dag på landevejen i Jylland og på Fyn for at fortælle historier om livet i Danmark vest for Storebælt. Se nogle af deres bedste billeder i dette daglige fotogalleri.

Holstebro: Regnereglerne i dart kræver at man holder tungen lige i munden og tænker klart. Derfor er spillet godt til at skærpe elevernes færdigheder inden for hovedregning. Det mener man i hvert fald i Holstebro, hvor 6. C fra Rolf Krake Skolen henlagde undervisningen til den lokale dartklub Jyden. Fotojournalist Morten Stricker var med og kom hjem med en billedhistorie fra den lidt specielle matematiktime.

Annonce
Viborg: Kloak Ekspressen er for alvor ved at rejse sig fra asken efter forårets brand . Foto: Morten Pedersen
Hvidbjerg: Omkring 1700 gæster - over 400 flere end sidste år - lagde i weekenden vejen forbi julemessen i Midtpunktet på Thyholm. Foto: Johan Gadegaard
Tønder:Tønderblomsten søsættes. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Innovest II droppet: Byråd vil hellere renovere Skjerns gamle rådhus

Læserbrev

Læserbrev: Lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen

Læserbrev: Indlægget “Lad der ikke gå sognepolitik i sagen” om Innovests husning af de kommunale arbejdspladser havde nogle gode pointer, der førte til den rigtige konklusion i et dilemma. Der savnes nogle tal på økonomien, og jeg kan betvivle, kommunalbestyrelsen har det vigtigste; det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede omsætning i detailhandelen. Butikkerne vil miste omsætning. Ikke blot til nabobyerne, men også til storcentrene i de større byer og til netbutikkerne udenfor kommunen. Det vil koste arbejdspladser, give tomme butikslejemål og tomhed i bymidten. Så på den måde et paradoks, når et erhvervscenter er omdrejningspunktet for at trække kunderne væk fra de små lokale erhvervsdrivende. Vi har jo lige fulgt kampen for købmanden i Stauning, og her er det så i større målestok. Du kan blot se til Esbjerg, hvad det har betydet i Kongensgade, at kontorer er flyttet på havnen. Og omvendt, hvad de gør i Billund for at trække folk til midtbyen. Så byrådet bør have det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede detailomsætning i kommunen med i ligningen. Det er ikke nok med en kort tilbagebetalingstid på investeringen i Excel-arket. Så jeg er enig med Jacob Agerbo i, at der ikke skal gå sognepolitik i sagen. For det handler ikke kun om finansiering og besparelser, men også om tabt detailhandel. Ikke “bare” i Skjern midtby. Men i kommunen. For der ingen garanti for, at omsætningen affødt af butiksdøden bliver i Skjern/Tarm, eller for den sags skyld i kommunen. Så derfor vedkommer det også borgerne udenfor Skjern ... Så herfra skal opfordringen lyde; lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen.

Annonce