Annonce
Danmark

Se Danmark: Helt inde i hampen

Odense: Spectrum Therapeutics producerer medicinsk cannabis. Foto: Nils Svalebøg
Som læsernes øjenvidner i Jylland og på Fyn er avisens fotografer hver dag på farten for at fortælle historier med deres kameraer. Se nogle af deres bedste billeder i dette daglige fotogalleri.

Odense: Tre dagen om ugen høstes de potente cannabisplanter hos Spectrum Therapeutics i Odense. Virksomheden er en af de første producenter af medicinsk cannabis i Danmark. Pressefotograf Nils Svalebøg og journalist Charlotte Pedersen besøgte den stærkt sikrede virksomhed, som forventes at blive den første danske producent til at sende et produkt på det danske marked.

Annonce
Vindelev Kirke: Mandag morgen startede arbejdsdagen for fotograf Mette Mørk med at mødes med en lokal præst ved Vindelev Kirke - og der var udsigten fra kirkegården værd at tage et ekstra kik på. Foto: Mette Mørk
Lemvig: Julemesse i Lemvig Idræts og Kluturcenter. Foto: Morten Stricker
Horsens: Elever fra Stensballe er på besøg på Plejecentret Nørrevang for at blive interessere i job og uddannelse på plejecentret, som led i kommunens arbejde med at få flere til at søge ind til faget. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen

Læserbrev: Indlægget “Lad der ikke gå sognepolitik i sagen” om Innovests husning af de kommunale arbejdspladser havde nogle gode pointer, der førte til den rigtige konklusion i et dilemma. Der savnes nogle tal på økonomien, og jeg kan betvivle, kommunalbestyrelsen har det vigtigste; det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede omsætning i detailhandelen. Butikkerne vil miste omsætning. Ikke blot til nabobyerne, men også til storcentrene i de større byer og til netbutikkerne udenfor kommunen. Det vil koste arbejdspladser, give tomme butikslejemål og tomhed i bymidten. Så på den måde et paradoks, når et erhvervscenter er omdrejningspunktet for at trække kunderne væk fra de små lokale erhvervsdrivende. Vi har jo lige fulgt kampen for købmanden i Stauning, og her er det så i større målestok. Du kan blot se til Esbjerg, hvad det har betydet i Kongensgade, at kontorer er flyttet på havnen. Og omvendt, hvad de gør i Billund for at trække folk til midtbyen. Så byrådet bør have det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede detailomsætning i kommunen med i ligningen. Det er ikke nok med en kort tilbagebetalingstid på investeringen i Excel-arket. Så jeg er enig med Jacob Agerbo i, at der ikke skal gå sognepolitik i sagen. For det handler ikke kun om finansiering og besparelser, men også om tabt detailhandel. Ikke “bare” i Skjern midtby. Men i kommunen. For der ingen garanti for, at omsætningen affødt af butiksdøden bliver i Skjern/Tarm, eller for den sags skyld i kommunen. Så derfor vedkommer det også borgerne udenfor Skjern ... Så herfra skal opfordringen lyde; lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen.

Annonce