Annonce
Ringkøbing-Skjern

Se coronakortet: Hvide Sande er fortsat hårdest ramt og Skjern følger lige efter

38 borgere i Ringkøbing-Skjern har fået konstateret corona den seneste uge. En fjerdel af tilfældene er fundet i Hvide Sandes Skoledistrikt. Arkivfoto: Jens Thaysen
Selv om antallet af nye coronatilfælde i Hvide Sandes skoledistrikt den seneste uge er halveret, topper området fortsat listen.

Ringkøbing-Skjern: Skoledistriktet i Hvide Sande indtager for anden uge i træk den kedelige førsteplads over flest tilfælde af corona.

Det viser kommunens opgørelse for den seneste uge.

Her er området noteret for ni af de i alt 38 tilfælde. Det er dog langt færre end for en uge siden, hvor det vestligste skoledistrikt havde ikke færre end 19 tilfælde, hvilket udgjorde flere end halvdelen af de smittede i hele Ringkøbing-Skjern.

Annonce
Coronasmitte i Ringkøbing-Skjern Kommune fordelt på skoledistrikter i perioden 6.-12. april. Kort: Ringkøbing-Skjern Kommune

De mange tilfælde i sidste uge betød faktisk, at Hvide Sande nåede op på et incidenstal på 900. Det er mere end dobbelt så højt som Ishøj Kommune, der er landets hårdest ramte kommune. Hele Ringkøbing-Skjern Kommune ligger nu på lige under 20.

Men i denne uge er antallet af nye coronasmittede altså halveret i Hvide Sande.

I slipstrømmen på Hvide Sande ligger Skjern. I Amagerskolens distrikt er der konstateret seks tilfælde af corona, mens der i Kirkeskolens distrikt er noteret to tilfælde den seneste uge. Otte skoledistrikter har slet ingen smitte.

Fra denne uge bliver coronasmitten overvåget på sogne-niveau. Det betyder, at der nu kan ske nedlukning af et helt sogn, hvis smitten stikker af. Det kan ske, hvis tre kriterier er opfyldt: Hvis incidenstallet er højere end 400, hvis positivprocenten er over to og hvis der er mindst 20 smittede.

Lige nu er Ringkøbing-Skjerns sogne meget langt fra en nedlukning, som i dag har ramt et sogn i Herning Kommune.

Coronasmitte aldersfordeling

I perioden 6.-12. april er der konstateret 35 tilfælde af corona i Ringkøbing-Skjern. I modsætning til de daglige opgørelser fra Statens Serum Institut indgår både positive svar fra PCR-test og lyngtest.

Aldersfordelingen ser således ud:

0-9 år: 0

10- 19: 1

20-29: 8

30-39: 6

40-49: 6

50-59: 3

60-69: 5

70-79: 5

80-89: 4

Over 90: 0

I den seneste uges opgørelse fylder de ældre overraskende meget i statistikken. Der er således fem ældre i de to aldersgruppen 60-69 år  og 70-79 år, mens fire borgere mellem 80 og 89 år, som er testet positive .

De unge mellem 20 og 29 år er den aldergruppe, der er noteret for flest coronasmittede med otte tilfælde. Blandt de 30-39-årige er konstateret seks tilfælde den seneste uge.

Kommunens opgørelse dækker over både PCR-test og lyntest - i modsætning til den daglige opgørelse fra Statens Serum Institut, som kun bruger PCR-testresultaterne i sin statistik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hvide Sande

'Hvide Sande' har stadig førstepladsen i danskernes tv-hjerter - og er nu kommet med i eksklusiv klub

Annonce