Annonce
Hvide Sande

Se billederne: Sådan kommer omfartsvej ved Søndervig til at forløbe

Sådan kommer omfartsvejen til at forløbe.
Kommunen lægger an til at gennemføre ekspropriationer for at skaffe de nødvendige arealer til etablering af vejen, der bliver uden cykelsti og med plads til specialtransporter.
Annonce

SØNDERVIG: Nu foreligger der endelig projekttegninger, der viser, hvordan den kommende omfartsvej ved Søndervig bliver udformet. Den vil blandt andet give plads til de specialtransporter med blandt andet vindmølledele, der hidtil har skullet benytte"bypass-vejen", som blev anlagt for få år siden.

På det kommende møde i teknik- og miljøudvalget skal politikerne dels godkende projekttegningerne, dels tilkendegive viljen til at gennemføre de ekspropriationer, der er nødvendige for at kunne etablere vejen.

Målet er, at arbejdet med etablering af omfartsvejen kan begynde i foråret 2020.

Ifølge projekttegningerne planlægges omfartsvejen som en otte meter bred vej indbefattet kantbaner. Der planlægges ikke anlæg cykelsti langs vejen, da cyklister i dag har to muligheder for kørsel i området - dels via Bagges Dæmning, dels over Søndervig.

Til gengæld er der taget hensyn for mulighederne for gennemkørsel på den kommende strækning med specialtransporter.

Sådan vil rundkørslen blive udformet.
Annonce

Specialtransporter

Kommunen har haft firmaet Routeconsulting, der står for planlægning af specialtransporters ruter til at kigge på behovene, og det er planlagt, at specialtransporter i rundkørslen kører mod færdselsretningen, når de skal fra øst mod syd. Ifølge Routeconsulting er dette den eneste mulige kørselsmåde for denne type transporter, og dette er standart i forhold til de største transporter, der kører på det danske vejnet.

Hvis transporten skal hele vejen gennem rundkørslen, skal den være op mod tre gange så stort, hvilket ikke er realistisk og ikke optimalt for den almindelige trafik i rundkørslen.

Vejanlægget kommer til at berøre otte matrikler, hvoraf flere er ejet af samme lodsejer.

Med dette omfartsvejprojekt satser kommunen på at afhjælpe de allerede store trafikale udfordringer i Søndervig-området, der ventes at blive endnu værre, når Lalandia åbner - formentlig i 2022.

Der er også planer om at etablere en rundkørsel på Søndervig Landevej ved Kloster, da dette er et andet problemsted på ruten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Planteavlselever er klar

Tarm

18-årig standset uden kørekort

Annonce