x
Annonce
Skjern

Se billederne: Vej oversvømmet af Skjern Å

Mange biler fik vasket undervognen helt gratis på Lønborgvej. Foto: Mads Dalegaard

SKJERN-LØNBORG: Søndagsturen gik for manges vedkommende en tur ud over Skjern Enge - i dette tilfælde på Skjernåvej mellem Skjern og Lønborg - hvor deres bil kunne indkassere en gratis undervognsvask.

Weekendens blæst og nedbør har nemlig fået Skjern Å til at gå over Skjernåvej hele to steder. Det ene sted dog ikke så meget, men der er alligevel et overløb. Det andet sted skal man køre meget forsigtigt igennem. Og det var der mange der gjorde, ligesom de ville opleve fænomenet, at engene nu nærmest er totalt forvandlet til en slags fjord. Skal man kigge på fugle, er det fuldkommen umuligt at komme hen til fugletårnet ved Hestholm, der nu er helt omringet af vand og har været det i flere dage.

Vandstanden i Skjern Å ved Gjaldbæk blev søndag målt til 1,97 meter. Det er lige et par centimeter under, hvad den blev målt til tirsdag, hvor der blev slået rekord, men ellers er der tale om den højeste vandstand på dette sted i den seneste måned.

Ringkøbing-Skjern Kommune udsendte tidligere på ugen en pressemeddelelse angående den høje vandstand, der giver problemer mange steder. Det er svært at pumpe væk, og det eneste, der er at gøre, er at vente på at vandstanden falder igen.

To steder på Lønborgvej er vandet løbet over. Foto: Mads Dalegaard
Skjern Enge er gået over sine bredder, og har oversvømmet Skjernåvej mellem Skjern og Lønborg. Foto: Mads Dalegaard
Man må nok finde et andet sted at nyde den medbragte kaffe... Dette er et bord-bænkesæt til højre, og et info-skilt til venstre. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hold nu fast i den sunde fornuft

For mange af de, der har bevæget sig i sportsverdenen, erhvervslivet eller et helt tredje sted, er der noget, der aldrig bliver træls. Det er at komme ind i en god stime og være en del af et vinderhold. Succes avler som bekendt succes og giver samtidig en helt god fornemmelse i maven. Derfor er succes altid godt at have med, når der skal arbejdes videre mod nye mål. Forhåbentlig er det blandt andet succes og en god mavefornemmelse, vi alle sidder med, efter at statsministeren mandag klokken 17.30 igen tonede frem på tv-skærmen for at give en status på landets tilstand. Selv om ingen i disse tider kan sidde med armene langt oppe over hovedet, med årets skæveste smil og være en humørbombe, er der dog noget positivt, vi kan tage med i takt med, at påskedagene nærmer sig med hastige skridt. Danmark kan nemlig være på vej mod at blive åbnet stille og roligt op igen, når vi kommer om på den anden side af påskeferien, lød det forsigtigt fra Mette Frederiksen. Når det er sagt, er det ikke mærkeligt, at statsministeren samtidig slår fast, at en genåbning vil kræve, at vi på alle måder holder fast i den fornuftige opførsel, som langt de flest på flotteste vis har leveret de seneste uger. Så der er vel bare at gentage følgende, selv om det i virkeligheden bør sidde lige så fast i alles bevidsthed som resultatet af regnestykket 2x3: Stå sammen ved at holde afstand. Tænk, hvis de seks små ord kan være med til at overbevise Mette Frederiksen om, at vi danskere faktisk er et folkefærd, der med fornuft og omtanke kan snuppe en af de store sejre sammen. Og lige nøjagtig i april 2020 vil det være en af de sejre, der for mange vil stå skarpest i erindringerne, hvis vi ved at være snusfornuftige kan få lov til at gå på arbejde og sende børnene i skole igen efter påske. Det vil nemlig være et stort skridt på vej mod det Danmark, vi kender bedst. Så lad os stå sammen ved at holde afstand - og lad os holde fast i den sunde fornuft. Så kan du og jeg være med i den gode stime og en del af et hold, der kan hjælpe med at gøre hele Danmark til en vinder.

Annonce