Annonce
Skjern

Se billederne: Borris-børn løb efterårsferien i møde

Humøret var højt, da små og store Borris-børn deltog i fælles opvarmning inden dagens afsluttende motionsløb. Foto: Jørgen Kirk

Borris: Lykken er at kunne tage på efterårsferie med røde kinder, trætte ben og fyldte maver.

Det var lige præcis, hvad der skete for 225 små og store i Borris, som fredag gav den fuld gas til Skolernes Motionsdag. For tredje gang var feltet udvidet med børn fra både dagplejen og børnehaven, som deltog i fælles opvarmning i skolegården, inden de blev sendt ud at ruten.

- Vi har jo helhedsledelse her i Borris, så når vi husker det, kalder vi dagen for Helhedens Motionsdag. Vi vil gerne have, at overgangene fra dagpleje til børnehave og skole går så let som muligt. Derfor er det rigtig vigtigt, at vi møder hinanden og lærer hinanden at kende, fortæller skoleleder Ole Kronborg.

Skolebørnene tyvstartede på motionsdagen fra morgenstunden, hvor de yngste trak indendørs med aktive lege, mens de ældre elever tog sig en rask cykeltur i det fugtige efterårsvejr. Dagen sluttede af med fællesløbet - og ikke mindst fælles frokost tilberedt af frivillige forældre og Borris Skoles Venner, som stod for tilberedningen af bunkevis af pitabrød og gulerødder.

Borris-børnene er langt fra alene om at at slutte med en aktiv dag inden efterårsferien. Overalt i landet deltog 650.000 skolebørn i Skolernes Motionsdag. En tradition som blev grundlagt af nogle fynske idrætslærere først i 1980'erne. Målet med dagen er at få børn og unge til at bevæge sig mere og grundlægge sunde vaner i livet.

Annonce
Motionsdagen begyndte indendørs for de yngste skolebørn, som kastede sig ud i aktive lege. Foto: Jørgen Kirk
Bente Hindsig er en af Borris Skoles venner, som som stod for den fælles frokost fyldte pitabrød. 225 spiste med, så det krævede en mindre hær af frivillige at blive klar til servering. Foto: Jørgen Kirk
Grøntsager skal der til. Foto: Jørgen Kirk
Afsted det gik i det fugtige forårsvejr. Foto: Jørgen Kirk
Så er der serveret. Foto: Jørgen Kirk
De yngste fik en trafiksikker debut i motionsløbet. Foto: Jørgen Kirk
Modvind er noget man må leve med i Vestjylland. Flere af børnene nøjedes ikke med at løbe, men tog sig også en cykelstur på motionsdagen. Foto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kvinder: Gå hjem og hold fri resten af året

Læserbrev: Danske mænd får i gennemsnit 15 procent mere end deres kvindelige kolleger. Det er sådan cirka halvanden månedsløn. Så hvis kvinder og mænd skal have lige løn for lige arbejde, skal kvinderne have sidste arbejdsdag den 13. november og først møde op igen til januar. I 1976 fik Danmark lov om ligeløn. Det er 43 år siden, men målet er ikke nået endnu. Skal vi for alvor gøre noget ved det, så skal der ny lovgivning til. Ellers har ligelønnen meget lange udsigter. Det vil være absurd, hvis vores børns eller børnebørns generationer på arbejdsmarkedet skal arve uligelønnen. I England har de fået en lov, der pålægger arbejdspladser med flere end 250 ansatte at offentliggøre seks bestemte nøgletal for de ansatte kvinders og mænds løn – herunder forskellen på dem. Derudover skal virksomhederne forklare, hvorfor der er forskel, og hvad man vil gøre for at nedbringe den. Det kunne jeg godt tænke mig at se her også. Det ville være relativt nemt at starte med at stille krav om offentlige, kønsopdelte lønstatistikker. Barselsorloven er et andet område, som vil kunne sætte fart på udligningen. Far skal mere hjem på barsel – og mor tidligere tilbage på job. I både Sverige og Norge tager mere end dobbelt så mange fædre barselsorlov. I denne sammenhæng er det derfor positivt, at et EU-direktiv om øremærket barsel til mænd skal være implementeret herhjemme senest i 2022. Det, at tale åbent om løn på arbejdspladserne, vil også være med til at fremme vilkårene for at få ligeløn. Det er hverken forbudt eller farligt at tale om, hvad man hver især får i løn, så tag snakken med dine kolleger. Lige løn for lige arbejde er et fair krav at stille. Vil du have flere argumenter til ligelønssnakken, så følg med på Kvindernes Sidste Arbejdsdag på facebook.

Annonce