Annonce
Hvide Sande

Se billeder og video: Havnevagten advarer stormturister: - Hold jer fra molerne

Stormvejret har ramt vestkysten og Hvide Sande, og det har trukket mange nysgerrige på havnen, hvor vandet ifølge prognoserne vil stige til to meter over daglig vande.

Hvide Sande: Regn og rusk er ikke nok til at holde stormturisterne hjemme.

Ifølge havnevagten på Hvide Sande Havn er der her til eftermiddag mange nysgerrige på havnen, som er er ude for at se nærmere på storvejret. I den forbindelse opfordrer han folk til at holde sig langt fra molerne.

- Det er en rigtig dårlig idé, at gå ud på molerne, så lad være. Det er farligt, og kan gå galt ligesom oppe i Nørre Vorupør, lyder det fra havnevagten.

Tidligere på dagen blev en 41-årig kvinde og en otte-årig dreng overrasket af en bølge på en mole i netop Nørre Vorupør. Begge blev skyllet i det kolde vand. De blev efterfølgende reddet op af redningsfolk fra den lokale kystredningstjeneste.

Lige nu stormer det i Hvide Sande, og vandet er steget til 1,48 meter over daglig vande. Sidst på eftermiddagen ventes vandet ifølge DMI's prognose at nå to meter.

- Det betyder, at vandet vil nå op til kajkanten. Derfor holder vi godt øje med skibenes fortøjninger. Men ellers er alt roligt, siger havnevagten i Hvide Sande.

Annonce
Foto: Local Eyes.
Foto: Local Eyes.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kære transportudvalg: Det er tid til handling på Rute 15

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune går det godt. Vi har en lav ledighed, erhvervsmæssig vækst - og vi har lige fået bekræftet, at vi er den foretrukne feriedestination for tyske turister i Danmark. Men vi risikerer, at udviklingen stopper, hvis Christiansborg ikke tager ansvar for hele Danmarks infrastruktur. I dag holder Folketingets Transportudvalg møde, og vi har fået 15 minutter til at forklare, hvorfor det er så presserende, at Rute 15 bliver udvidet til en 2+1 vej på strækningen mellem Herning og Ringkøbing. Rute 15 er en af kommunens vigtigste livslinjer til resten af landet. Men tæt trafik, dårlig sikkerhed og tung trafik af blandt andet store vindmølletransporter, mælketankbiler og landbrugsmaskiner sænker fremkommeligheden og gør det både farligt og vanskeligt at overhale. Vi har derfor brug for en bredere, bedre og mere farbar vej. På finansloven for 2019 blev der afsat penge til en såkaldt VVM-redegørelse. Nu har vi brug for, at der også afsættes de nødvendige midler, så arbejdet med at udvide Rute 15 kan gå i gang, så snart VVM-undersøgelsen er afsluttet. I Ringkøbing-Skjern Kommune viser vi år efter år, at vi er konkurrencedygtige og omstillingsparate. Vores virksomheder har landets højeste produktivitet, og vores BNP pr. indbygger er svimlende 23 procent højere end landsgennemsnittet. Men de positive resultater kommer ikke af sig selv. På Dansk Industris måling af erhvervsvenlighed ligger Ringkøbing-Skjern Kommune på en fortjent tredjeplads. Det er vi stolte over, men vi ved også godt, at det er en tredjeplads, som det bliver svært at fastholde i de kommende år. Ikke mindst fordi infrastrukturen trækker os ned i den samlede bedømmelse. I kategorien ”Infrastruktur” ligger vi på en sølle 79. plads ud af de 93 deltagende kommuner. Virksomhederne i kommunen er afhængige af fremkommeligheden på Rute 15, og derfor efterlyser de i høj grad også bedre infrastruktur for at kunne skabe flere arbejdspladser og endnu mere vækst. I fællesskab argumenterer vi for, at hele Danmark skal kobles på den nationale infrastruktur. Vi forlanger ikke motorveje eller hurtigtog, men vi er nødt til at insistere på, at de indfaldsveje, der skal sikre, at vi kan udnytte det store potentiale, der ligger i hele Danmark bliver prioriteret på Christiansborg. Det er dét, vi vil gøre, når vi mødes med Folketingets Transportudvalg i dag.

Annonce