Annonce
Hvide Sande

Lyserød Lørdag i Hvide Sande: 300.000 løbet ind til kampen mod brystkræft

Opbakningen til at løbe penge ind til kampen mod brystkræft var igen flot, da der var Lyserød Lørdag i Hvide Sande. Foto: Jørgen Kirk
Vera Kristensen, formand for lokalafdelingen af Kræftens Bekæmpelse, er mere end almindelig glad for opbakningen til kampen mod brystkræft.

Hvide Sande: - Det gik helt fantastisk godt.

Sådan siger formanden for Kræftens Bekæmpelses lokalforening Holmsland, Vera Kristensen, om Lyserød Lørdag i Hvide Sande.

- Der var godt vejr og glade mennesker. Direktøren for Kræftens Bekæmpelse løb med, og han var noget imponeret over, at vi kan stille sådan noget op i en lille by som Hvide Sande. Det har været en rigtig god dag, og vi synes, det er rørende, når børn og unge mennesker, som har haft kræft tæt inde på livet, kommer, siger hun.

- Alle aldre var her. Lige fra barnevogn til folk oppe i alderen - så det er for alle. Der er også både dem, der spurter, og dem, der går stille og roligt, siger Vera Kristensen.

Først på formiddagen lørdag havde hun endnu ikke dannet sig det fulde overblik over, hvor mange penge der var blevet samlet ind.

- Der er blevet samlet lige knap 300.000 kroner ind alene på løbet. Pengene fra lotterier og mad og drikker kender vi først senere. Vi er så glade og siger tusind, tusind tak for opbakningen til alle. Tak er et fattigt ord. Tak til alle de frivillige. Det er helt enestående, siger Vera Kristensen.

Annonce
Kræftens Bekæmpelses direktør Jesper Fisker havde lagt vejen forbi Hvide Sande, hvor han sammen med lokalformanden Vera Kristensen klippede lørdagens løb i gang. Foto: Jørgen Kirk
Vera Kristensen var meget, meget glad for opbakningen, og der blev også solgt lodsedler i massevis. Foto: Jørgen Kirk
Der blev stegt fiskefrikadeller af 30 kg fars. Det gav omkring 600 frikadeller. Foto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det lyder godt, men: De passer ikke på Danmark

Det er så let at stille sig op og sige, at ”jeg passer på Danmark”. Det lyder godt. Man virker handlekraftig. Men når man som Mette Frederiksen er statsminister, har man andre forpligtelser end at gå med de nemme og populære løsninger, som hun gjorde, da hun præsenterede regeringens bud på, hvordan vi forhindrer terrordømte i at planlægge og udføre mere terror, når de er sluppet ud af fængslet. En regeringschef har pligt til at vælge løsninger, der holder sig inden for rammerne af, hvilken type land vi gerne vil være. Og her svigtede Mette Frederiksen. Hun foreslår nemlig, at personer, der har afsonet en dom for terror, kan forbydes at færdes i bestemte områder og have kontakt til bestemte personer i op til ti år. For at undersøge, om de overholder forbuddet, skal politiet have ret til uden dommerkendelse at trænge ind i deres hjem og undersøge deres computere. Det er her, statsministeren glemmer sin forpligtelse over for retsstatens principper. Grundloven siger helt uden dikkedarer i paragraf 72, at både husundersøgelser og undersøgelser af borgernes kommunikation kun kan ske efter en retskendelse. Der står dog også, at man kan lave love, der giver undtagelse fra paragraffen, og det er så dét, regeringen vil gøre. Men det er grundlæggende helt forkert. Regeringens forslag om at øge straffene for terror og terrorrelaterede forbrydelser betragteligt er helt i orden. Det er også rimeligt at udstede forbud om ophold og kommunikation for denne ekstraordinært usympatiske gruppe af forbrydere. Og spark dem endelig ud af landet, når der er lovhjemmel til det. Det må bare aldrig blive andre end en domstol, der gør domstolenes arbejde. Magtens tredeling er et princip, der ikke må fraviges. Hverken politikere eller myndigheder skal afsige domme eller udstede retskendelser. Det skal kun dommere. Det har regeringens normale støtter forstået, men de borgerlige partier sikrer flertallet til endnu et skridt væk fra retsstaten. De skulle skamme sig. De passer ikke på Danmark.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];