Annonce
Hvide Sande

Lyserød Lørdag i Hvide Sande: 300.000 løbet ind til kampen mod brystkræft

Opbakningen til at løbe penge ind til kampen mod brystkræft var igen flot, da der var Lyserød Lørdag i Hvide Sande. Foto: Jørgen Kirk
Vera Kristensen, formand for lokalafdelingen af Kræftens Bekæmpelse, er mere end almindelig glad for opbakningen til kampen mod brystkræft.

Hvide Sande: - Det gik helt fantastisk godt.

Sådan siger formanden for Kræftens Bekæmpelses lokalforening Holmsland, Vera Kristensen, om Lyserød Lørdag i Hvide Sande.

- Der var godt vejr og glade mennesker. Direktøren for Kræftens Bekæmpelse løb med, og han var noget imponeret over, at vi kan stille sådan noget op i en lille by som Hvide Sande. Det har været en rigtig god dag, og vi synes, det er rørende, når børn og unge mennesker, som har haft kræft tæt inde på livet, kommer, siger hun.

- Alle aldre var her. Lige fra barnevogn til folk oppe i alderen - så det er for alle. Der er også både dem, der spurter, og dem, der går stille og roligt, siger Vera Kristensen.

Først på formiddagen lørdag havde hun endnu ikke dannet sig det fulde overblik over, hvor mange penge der var blevet samlet ind.

- Der er blevet samlet lige knap 300.000 kroner ind alene på løbet. Pengene fra lotterier og mad og drikker kender vi først senere. Vi er så glade og siger tusind, tusind tak for opbakningen til alle. Tak er et fattigt ord. Tak til alle de frivillige. Det er helt enestående, siger Vera Kristensen.

Annonce
Kræftens Bekæmpelses direktør Jesper Fisker havde lagt vejen forbi Hvide Sande, hvor han sammen med lokalformanden Vera Kristensen klippede lørdagens løb i gang. Foto: Jørgen Kirk
Vera Kristensen var meget, meget glad for opbakningen, og der blev også solgt lodsedler i massevis. Foto: Jørgen Kirk
Der blev stegt fiskefrikadeller af 30 kg fars. Det gav omkring 600 frikadeller. Foto: Jørgen Kirk
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Læserbrev

Politisk opbakning til Sommerfuglen skyldes stedets kvaliteter

Læserbrev: Sommerfuglen er kommunes nye fritidstilbud til børn og unge med psykiske og fysiske funktionsnedsættelser. Kongstanken er at have ét lokalt fritidstilbud af høj pædagogisk kvalitet i stedet for at benytte aflastningspladser på forskellige institutioner i egen og andre kommuner. Jeg er citeret i Dagbladet søndag for at sige, at den politiske opbakning til Sommerfuglen skyldes behovet for at få stedet fyldt op. Det er en udtalelse, der taget ud af en sammenhæng. Den politiske opbakning til Sommerfuglen hænger helt og aldeles sammen med tilbuddets kvaliteter. Børn med funktionsnedsættelser har svært ved at finde fritidsaktiviteter, der kan rumme deres udfordringer, og det begrænser muligheden for at knytte venskaber. Børnene på Sommerfuglen går typisk på specialskole, og det betyder, at de fleste går i skole og skaber relationer uden for deres nærmiljø. Med Sommerfuglen prioriterer vi, helt i tråd med børne- og familiepolitikken, at give børn og unge med særlige behov mulighed for at dyrke fritidsinteresser og danne trygge og nære relationer med andre børn i kommunen. Relationer de kan bygge videre på gennem deres opvækst, så Sommerfuglen bidrager til ambitionen om at skabe gode overgange fra børneområdet til voksenområdet. Politisk har vi besluttet, at Sommerfuglen som udgangspunkt er kommunens tilbud, med mindre der er faglige begrundelser for noget andet. Det har vi, fordi det er et godt tilbud, og fordi målsætningen om at skabe relationer mellem børn og unge på tværs af kommunen fordrer, at de er sammen. Jeg forstår godt, at det kan være en stor mundfuld for børn, unge og forældre at skulle flytte fra et sted, de kender og er glade for. Men jeg ved også, at de børn og unge, der er begyndt i Sommerfuglen, er glade for og trygge ved det. Der er foretaget en faglig vurdering af, hvorvidt hvert enkelt barns behov kan rummes i Sommerfuglen. I de tilfælde hvor det modsatte er konklusionen, er der fortsat et alternativt tilbud. Jeg forstår også godt, at de institutioner, kommunen hidtil har købt pladser hos, er kede af at miste børn. Men i denne sammenhæng er vores opgave som kommune først og fremmest at give børn og unge med særlige behov de samme muligheder, som andre børn og unge i kommunen. Det er klart, at dialogen med de berørte familier og institutioner skal foregå på en god og respektfuld måde. Når vi hører, at det ikke er oplevelsen alle steder, er der naturligvis grund til at vurdere, om vi kunne have gjort det anderledes. Det er i øvrigt helt almindelig praksis.

Annonce