Annonce
Tarm

Sdr. Vium Biogas vil udvide produktionen i Hemmet med 53.000 tons om året

Det er på biogasanlægget her på Øster Vejrupvej 15, at produktionen skal forøges væsentligt. Google Maps.
Annonce

HEMMET: Sdr. Vium Biogas planlægger en udvidelse af biogasanlægget på Øster Vejrupvej 15 i Hemmet.

Biogasanlægget, der ligger cirka to kilometer syd for Sdr. Vium, modtager og behandler netop nu 80.000 tons biomasse årligt.

Virksomheden ønsker at hæve behandlingskapaciteten fra 80.000 tons til 133.000 tons biomasse om året, svarende til en udvidelse i den årlige biomasse-mængde på 53.000 tons.

Udvidelsen vil dog ikke kræve de store anlægsarbejder på værket; det har på nuværende tidspunkt tilstrækkelig kapacitet til at modtage og behandle en øget mængde biomasse; der skal dog på selve anlægget etableres et indføderanlæg, der er cirka 20 meter langt og tre meter højt.

Biogassen transporteres derefter via nedgravede gasledninger til et opgraderingsanlæg på biogasanlægget Nature Energy Hemmet, der ligger cirka seks kilometer nord for Sdr. Vium Biogas.

Da der er tale om en udvidelse på over 100 tons om dagen, skal der udarbejdes en ny miljøkonsekvensrapport, der belyser udvidelsens miljøpåvirkninger, eksempelvis transport, lugt og støj, og dette har teknik- og miljøudvalget netop vedtaget.

Set fra kommunens synspunkt vil udførelsen af planen understøtte visionen om at være 100 procent selvforsynende med energi i 2020 og 100 procent fossilfri i 2040.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce