Annonce
Sport

Scoop i håndboldverdenen: Tidligere landsholdsspiller er ny assistenttræner i Rækker Mølle

René Hamann-Boeriths er ny assistenttræner i Rækker Mølle Håndbold. Her giver han Mathias Skræddergaard gode råd under sin anden træningsaften i klubben. Foto: Johan Gadegaard
René Hamann-Boeriths er tilbage i Vestjylland. Den tidligere landsholdsspiller og toptræner er blevet assistenttræner i Rækker Mølle Håndbold, som han kalder 'lille Skjern' på grund af, at de to klubber deler holdninger og værdier.

Rækker Mølle: René Hamann-Boeriths. Et stort håndboldnavn.

Som aktiv 110 A-landskampe som playmaker og 160 mål. Karriere i klubber som GOG, Bayer Dormagen og VFL Bad Schwartau i Tyskland.

Assistenttræner i Skjern Håndbold og siden trænerjobs i SønderjyskE, Fredericia, TM Tønder, Metzingen i Tyskland og Drammen i Norge.

Annonce

Nu er René Hamann-Boeriths assistenttræner i Rækker Mølle Håndbold!

- Nej hvor har jeg savnet det. Helt vildt, fortæller en storsmilende René Hamann-Boeriths efter sin kun anden træningsrunde i Rækker Mølle-Hallen.

På et tidspunkt troede han ikke, at det blev muligt at vende tilbage til håndboldbanen.

Forfærdelig trafikulykke

I foråret 2019 var han og hustuen Conny nemlig involveret i en meget alvorlig trafikulykke på motorvejen. I en kø blev de påkørt bagfra af en bil i høj fart med det resultat, at Conny og Renés bil blev presset ind under en lastbil.

- Jeg brækkede alle min ribben, og der var mange forskellige knubs. Conny fik en voldsom hjernerystelse og knubs. Det tog lang tid, inden vi var ovre det rent fysisk, lige som det mentalt var en hård tid. Dengang sagde jeg, at det nok var slut med håndbold. Det er vanvittigt, at vi den dag i dag stort set ikke har mén efter ulykken, fortæller René Hamann-Boeriths, der efter den omgang måtte opgive at fortsætte i et job som assistenttræner i Skive.

Det er ikke niveauet, der er det afgørende for mig. Det er processen.

René Hamann-Boeriths, ny assistenttræner i Rækker Mølle Håndbold

Efter at have boet mange forskellige steder i løbet af deres håndboldkarrierer bor Conny og René Hamann-Boeriths nu i et helt nybygget hus i Laven lidt uden for Silkeborg. Conny er pædagogisk leder på en skole i Silkeborg, mens René er leder af en daginstitution i Sejs/Svejbæk. Sønnen Lasse - der tidligere har spillet i Skjern Håndbold - er nu professionel i en norsk klub i Stavanger. Oliver spiller U19 hjemme i Danmark.

- I sommer havde jeg mod på at begynde igen, så jeg havde den første snak med klubben, men det blev udskudt. Vi var ved at bygge hus, og jeg var i gang med en lederuddannelse. Nu er der tid og overskud til igen at være træner, og jeg er meget glad for, at det er blevet muligt her i Rækker Mølle Håndbold, fortæller den 52-årige René Hamann-Boeriths.

René Hamann-Boeriths har savnet det at være håndboldtræner igen helt vildt. Og det gør ikke noget, det tager en time at køre fra hjemmet i Laven til Rækker Mølle. Den time med afslapning er nemlig guld værd i en travl hverdag. Her er det Thomas Bertelsen, som René Hamann-Boeriths får en snak med inden den vigtige udekamp mod Svendborg. Foto: Johan Gadegaard
Annonce

Betyder intet det er i 2. division

For ham har det ingen betydning, at det hele nu foregår i 2. division.

- Det tænker jeg ikke så meget over, selv om jeg ikke har prøvet håndbold på så lavt et niveau før. Men det er ikke niveauet, der er det afgørende for mig. Det er processen. Jeg kunne måske godt have fundet en anden klub i nærheden af Silkeborg, men det har jeg slet ikke overvejet. For Rækker Mølle Håndbold indeholder bare en masse værdier og holdninger, som passer godt til mig. Rækker Mølle Håndbold er en klub med ambitioner. Klubben vil noget, spillerne vil noget. Der er masser af ambitioner i klubben og i spillertruppen. Perfekt, forklarer René Hamann-Boeriths.

Annonce

Kalder Rækker Mølle for 'lille Skjern'

Han stiftede lidt bekendtskab med Rækker Mølle Håndbold, da han i årene 2002-04 var i Skjern Håndbold som assistenttræner under Anders Dahl-Nielsen.

- Jeg vil kalde Rækker Mølle Håndbold for 'lille Skjern'. Der er de samme værdier og holdninger i de to klubber, og som der var i GOG, da jeg var der. Og så betyder det bare noget, hvad det er for nogle mennesker, der er i klubben. Både i Skjern og i Rækker Mølle er det gode mennesker. En aftale er en aftale, og det kan jeg godt lide, fortæller René Hamann-Boeriths.

Han blev blandt andet imponeret af, at Rækker Mølle Håndbolds træner Rasmus Hansen hentede René Hamann-Boeriths i Laven og kørte ham frem og tilbage til et møde med ledelsen i Rækker Mølle Håndbold.

Rasmus Hansen i baggrunden kalder det et scoop, at det er lykkedes Rækker Mølle Håndbold at tilknytte så stor en håndboldprofil som René Hamann-Boeriths til klubben. Foto: Johan Gadegaard

- Allerede der viste klubben, hvor meget de ville mig. Det blev jeg glad for. Og nu hvor jeg så småt er i gang, så kan jeg virkelig mærke, hvor meget jeg har savnet at arbejde med unge og ambitiøse spillere. Nej hvor er jeg glad for at være, hvor jeg er nu, for det var ingen selvfølge i tiden efter ulykken, fortæller René Hamann-Boeriths.

Rækker Mølle Håndbold kalder det et scoop at få fat i René Hamann-Boeriths.

- Da vi fik muligheden for at tilknytte René, så var det bare om at gribe den mulighed med det samme. Sikke en kapacitet vi har fået. Renés rutine og erfaringer fra trænerjobs og karriere på højt plan styrker os helt vildt i kampen for at måske at kunne vende tilbage til 1. division, siger Rasmus Hansen.

Annonce
Skjern For abonnenter

Ferrodan slukker for ovnene i produktionen når kilowatttime-prisen er højest: Fire en halv krone i ren strømpris er barskt

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Skjern Håndbold

Lars Møller Madsens karriere var nærmest stoppet, inden den var kommet i gang - lige indtil en træningskamp MOD Skjern

Tarm For abonnenter

Kristendemokrat i overraskende kandidatstop: - I lang tid har jeg følt en forpligtelse til at genopstille

Hvide Sande

Handlekraftig mand tog affære: Tog nøglerne fra en spritbilist med promille på over to

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Erhvervsnavne: Nyt gulvfirma, nyt transportfirma og seks andre nye selskaber

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Tarm For abonnenter

Far og søn sælger sten og grill til haven over nettet: Omsætningen røg i vejret under corona

Sport

Det kan altså godt glippe: Selvfølgelig kan Danmark ikke være sikker på at vinde EM-guld

Hvide Sande

Arbejdsulykke på skole: Sløjdlærer mistede det yderste af nogle fingre under arbejde med bordrundsav

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Ringkøbing-Skjern

Kommunen lokker med det gode liv i Naturens Rige: Tyskere skal flytte hertil og tage job inden for sundhed og omsorg

Hvide Sande For abonnenter

Selskabsmeddelelse fik Søndervig-købmandmærkerne: Vil sælge Parken og to Lalandia-feriecentre, men hvad med Søndervig?

Ringkøbing-Skjern

Nyt koncept skal sikre kvalificerede medarbejdere på vestjyske arbejdspladser: Jacob er første mand i projektet

Annonce