Annonce
Udland

Schweiz finder første coronatilfælde

Dado Ruvic/Reuters
I Schweiz og på fastlandet i Spanien har myndighederne fundet de første tilfælde af smitte med coronavirus.

Schweiz er tirsdag blevet det seneste europæiske land i rækken, hvor landets sundhedsmyndigheder har registreret den første person i landet smittet af coronavirus.

Annonce

Det oplyser landets sundhedsministerium.

Ministeriet vil ikke i første omgang oplyse, hvor i landet tilfældet er registreret. Der vil blive udsendt flere informationer senere tirsdag, oplyser ministeriet.

Tidligere tirsdag var det i Østrig og Kroatien, at myndighederne for første gang registrerede et tilfælde af en person smittet med coronavirusset.

Også på fastlandet i Spanien har myndighederne for første gang fundet en person smittet af coronavirusset.

Sundhedsmyndighederne i regionen Catalonien har oplyst den lokale avis La Vanguardia om et tilfælde. Også her vil alle detaljerne først blive lagt frem senere tirsdag.

Myndighederne oplyser dog ifølge La Vanguardia, at der er tale om en indbygger i Barcelona, der har været på ferie i det nordlige Italien.

Det er ikke første gang, at personer i Spanien er blevet testet positive for smitte med coronavirus. Men hidtil har de første tilfælde været på De Kanariske Øer.

Øerne ligger lidt over 1300 kilometer fra det spanske fastland.

På en af De Kanariske Øer, Tenerife, er gæsterne på et hotel sat i karantæne, fordi en italiensk gæst er testet positiv for smitte med coronavirus.

Tidligere har en tysk statsborger fra Bayern også fået konstateret smitte med coronavirus, mens han befandt sig på øen La Gomera, der ligger ud for Tenerife.

Også i Frankrig var der tirsdag to nye tilfælde af personer smittet med virusset. Frankrig er det eneste europæiske land ud over Italien, hvor en person er død efter at have været sygdom som følge af coronavirusset.

11 andre personer i Frankrig er kommet sig efter at have været smittet.

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) har tirsdag oplyst, at virusset spreder sig hurtigt visse steder i verden.

Ifølge Bruce Aylward, der er assisterende generaldirektør i WHO, bør de forskellige lande skifte indstilling og gøre sig klar til hurtigt at kunne håndtere et udbrud i deres land.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Der er god grund til både at tænke sig om og "wågne" op!

Læserbrev: En tak for Chrisitan Estrups klumme i Dagbladet lørdag 4. april. Hvor er det godt, at du tør tage fat på de problemer, der også er i forhold til den måde, vi bruger verdens ressourcer på. Jeg fik det dårligt forleden aften, da jeg så en udsendelse om "Verdens største blomstermarked" fra Kenya. Her avler man roser i tonsvis til forsendelse - med fly - til forkælede menneskers luksusforbrug bl.a. i Danmark....kæmpestore marker lagt under glas og intensivt dyrket - til luksus: - og forleden var der så en "tårevædet" udsendelse om en stakkels gartner, der måtte smide for millioner af gule kalanchoer ud, fordi markedet herhjemme - og i Tyskland - var stagneret på grund af covid19 - og han skulle have ryddet drivhusene, så de stiklinger, der skulle komme med fly fra Vietnam en af de nærmeste dage, kunne få plads. - og se så i de store fødevarebutikkers frugt- og grøntafdeling - søde kartofler, granatæbler, palmekål, æbler og jordbær helt udenfor sæson og quinoa og 25 forskellige slags ris, hvor man ikke engang kan købe noget så dansk som byggryn ! - og alt det bliver sendt hertil med fly! - og der produceres jo nærmest ikke tøj her i landet mere til trods for, at der for 40 år siden var en "hær" af dygtige strikkere og syersker i Herning og omegn. Det skal alt sammen laves i "langtbortistan", så vi kan få råd til at købe et nyt stykke tøj i hver uge - og det skal alt sammen med fly flere gange. - så er der jo nogen romantikere, der påstår, at det er nødvendigt for at støtte de pågældende lande - altså en form for u-landshjælp - ha, ha, ha - nærmere en form for udnyttelse for at gavne vores overforbrug. Måske var det bedre, at rosendrivhusene blev brugt til at avle mad til befolkningen i Kenya i stedet. - og så er der det overdrevne rejseri. Hvorfor i alverden skal en 8. klasse absolut rejse til Rom for at bruge fem dage på at stå i kø til seværdighederne. Og så i øvrigt ikke engang snakke med en romer. De går i deres egen lille danske "boble" og ser ikke, hvordan folk arbejder- eller bor - og de ved ikke engang, hvor Brønderslev ligger! Nå, jeg kunne blive ved, men I, der læser dette WÅGN SÅ OP og tænk jer om!

Erhverv

Destination Vesterhavet holder sommerhusene åbne i påsken: Så længe gæster opfører sig lige så godt som derhjemme

Annonce