Ringkøbing: Siden det i september blev besluttet at lukke Behandlingshjemmet Schuberts Minde i en erkendelse af, at det ikke var lykkes at ændre den kritiserede kultur og pædagogik, har bestyrelsen arbejdet på at etablere et nyt tilbud til børn og unge.
Bestyrelsen fortæller i en pressemeddelelse, at den kommende institution bliver etableret i en koncernmodel med en række forskellige tilbud med hvert sit navn. Den nye koncern kommer til at hedde Fjordhusene Ringkøbing, og planen er, at det første tilbud får navnet Fjordlivet.
- Vi har lagt vægt på at vælge et stærkt navn med en geografisk tilknytning, der signalerer udvikling, siger bestyrelsesformand Birgit Søndergaard Nielsen.
Der bliver nu sat gang i et renoveringsarbejde af lokalerne på Vellingvej, som efter planen skal være klar til at åbne det første tilbud den 1. juli.
- Beliggenheden på Vellingvej tæt på fjord, by, foreninger og skoler er noget ganske særligt, og bestyrelsen ønsker en institution, der er en integreret del af lokalområdet og med udsyn til og fra fjorden, siger Birgit Søndergaard Nielsen.
Udskiftning
Hun afløste i september Bjarne Lund Jørgensen som formand og kender børne-/ungeområdet fra sit job som funktionsleder i Familieretshuset.
Senest har Trine Ørskov (S), der er byrådsmedlem og formand for børne- og familieudvalget samt indehaver af marketingbureauet Gro & Co., takket ja til en bestyrelsespost.
- Det var vigtigt for os at få en med, som kender det politiske system og samtidig brænder for området med børn og unge med udfordringer. Dét gør Trine Ørskov, og vi er glade for, at hun takkede ja til invitationen, siger Birgit Søndergaard Nielsen.
Bestyrelsen består desuden af Jesper Skovhus Andersen, direktør for Ringkøbing Fjernvarme, Claus Kristensen, praktiserende læge, Morten Mortensen, selvstændig, Karina Lodberg, journalist, og Pia Tylvad, socialrådgiver og medarbejderrepræsentant pr. 1. januar.
Den 1. november blev Anders Fløjborg, som har bred ledererfaring inden for det sociale område, ansat som forstander.
Specialiserede tilbud
Bestyrelsen har et stærkt ønske om at skabe en helt ny institution med tilbud, der er så specialiserede, at man kan tiltrække børn og unge fra hele landet.
Vi vil ikke skabe en institution bare for vores egen skyld. Vi vil gerne have en institution, som vil gøre en forskel for de børn og unge, der kommer til at bo der. Et sted, de husker tilbage på, som godt og udviklende, hvor de fik støtte til at komme videre i livet.
- Vi vil ikke skabe en institution bare for vores egen skyld. Vi vil gerne have en institution, som vil gøre en forskel for de børn og unge, der kommer til at bo der. Et sted, de husker tilbage på, som godt og udviklende, hvor de fik støtte til at komme videre i livet, fortæller Birgit Søndergaard Nielsen.
Alle tilbud skal bygge på den til enhver tid bedste praksis, og den ændrer sig løbende med nye forskningsresultater og praksisundersøgelser. Derfor er der store ambitioner på medarbejdersiden.
- Vi vil gerne skabe en arbejdsplads, der bliver så interessant, at vi kan tiltrække de dygtigste medarbejdere, der arbejder ud fra den nyeste viden. Vi ved, at hvis vi skal have specialiseret personale, skal deres uddannelser vedligeholdes, så efteruddannelse er en vigtig prioritet, siger bestyrelsesformanden.
Målgruppe
Præcist hvilke målgrupper af børn og unge, der fremover skal bo i den nye institution på Vellingvej, er endnu ikke helt afklaret.
- Mange børn og unge har brug for et godt sted at være i en periode, som kan give et solidt fundament til et godt liv. Målgruppen skal også passe med kommunernes efterspørgsel, med bestyrelsens ambitioner, med lokalerne og med den virkelighed, samfundet befinder sig i, siger formanden.
- Det skal også være en institution, som dækker kommunernes behov, og vi er blandt andet i en positiv dialog med Ringkøbing-Skjern Kommune om, hvilke tilbud de kommer til at mangle, siger hun.