Annonce
Ringkøbing

Schuberts Minde skal ud i fyringsrunde

Jonas og Sascha har boet på Schuberts Minde i flere år, nu skal de til at sluses ud i " samfundet", ° ° ° foto: Jørgen Kirk °

Stram økonomi får kommunerne til at sende færre børn på behandlingshjem. Det mærker Schuberts Minde, hvor det koster jobs

I øjeblikket har behandlingshjemmet Schuberts Minde et par tomme pladser.

Annonce

Men da der fremover vil blive længere mellem børnene, er man nu nødt til at fyre personale.

Det oplyser bestyrelsesformand Bjarne Lund Jørgensen.

»Hvor mange der skal fyres, kan jeg ikke sige noget om. Men der er ingen tvivl om, at vi kan mærke, at kommunerne er blevet mere tilbageholdende med at sende børn på behandlingshjem, og derfor er vi nødt til at være på forkant med den situation,« siger han.

Dropper aftale

Samtidig med de varslede fyringer har Schuberts Minde også besluttet at opsige sin nuværende driftsaftale med Ringkøbing-Skjern Kommune. Aftalen udløber til årsskiftet.

Ifølge Bjarne Lund Jørgensen føler behandlingshjemmet, at man er i alt for stramme tøjler i den nuværende aftale, og det kan i sidste ende være med til at true Schuberts Mindes eksistens.

»Som det er i dag er Schuberts Minde for eksempel underlagt kommunens indkøbspolitik, og sker der besparelser i kommunen, kan vi også blive ramt af dem. Det synes vi ikke er holdbart, og derfor har vi ønsket at lave en ny driftsaftale, der giver os friere tøjler til at udvikle nye opgaver i stedet for dem, vi mister,« fortæller han.

Hvilke opgaver der kan blive tale om, vil han endnu ikke afsløre.

Håber på ny aftale

Ringkøbing-Skjern Kommune har i første omgang taget Schuberts Mindes opsigelse til efterretning, men udvalgsformand Lennart Qvist (V) er imødekommende overfor en ny driftsaftale.

Ifølge Bjarne Lund Jørgensen håber man også på, at der kan laves en ny driftsaftale med kommunen. Schuberts Minde har anbefalet, at man selv fastsætter prisen for de enkelte tilbud og selv vil have visitationsretten. Det har kommunens administration afvist. Man fastslår, at det er en myndighedsopgave at visitere og fastsætte takster.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samarbejde kan være en kur mod butiksdød

De findes allerede mange steder - samarbejdsaftaler. Det gælder i hvert fald i foreningslivet. Her har mange klubber og foreninger på den ene eller anden måde slået pjalterne sammen for at sikre, at der er deltagere nok på de forskellige hold, og det kan være både badminton, fodbold, gymnastik eller noget helt fjerde. Alternativet har i mange tilfælde været at lukke ned, og det med at lukke ned fører sjældent noget positivt med sig. I en helt anden boldgade kan det meget vel være, at netop et samarbejde kan give god mening - nemlig når det drejer sig om at holde liv i de lokale butikker. Butiksdøden har i årevis hærget i mange af kommunens talrige landsbyer. Som regel har de lokale kæmpet til det sidste for at holde liv i dagligvareforretningen, men alt for mange gange har de måttet kaste håndklædet i ringen, og landsbyen står uden butik. Sidste år var det Stauning, der var igennem denne proces, da Brugsen lukkede. Her endte historien heldigvis lykkeligt sidst i 2019, idet Brian Pedersen overtog forrretningen, der fortsætter som en Min Købmand. Forhåbentlig bakker de lokale op om den! Nu er det andelsbutikken i Velling, der er i klemme. For nylig sagde købmanden op, men forretningen drives dog videre af behjertede frivillige. Men det går ikke for godt med økonomien, og findes der ikke en løsning, risikerer Velling at stå uden dagligvarebutik med de konsekvenser, det får for lokalsamfundet. Det bliver alt andet lige mindre attraktivt at bo i byen, når der ikke er en butik. I tirsdags var der ekstraordinær generalforsamling om butikkens fremtid. Der var blandt de fremmødte borgere opbakning til at forsøge at drive butikken videre. Og så var der en gæst, der slog de optimistiske strenge an - købmanden fra Stauning. Efter hans mening er der bestemt baggrund for en dagligvarebutik i Velling - og han kunne godt se sig selv i et samarbejde mellem de to købmandsbutiker. Det er endnu ikke bestemt, hvad et samarbejde helt konkret skal bestå af, men det lyder fornuftigt. Skal dagligvarebutikkerne i landsbyerne overleve, må de i mange tilfælde finde utraditionelle løsninger. Det kræver dog, at kunderne bakker helhjertet op. Ellers kan det være lige meget med de gode intentioner og flotte ord på en generalforsamling.

Annonce