Ringkøbing

Schæfere: Både kåring og skue blev afviklet i flot stil trods stormvejr

Der kom ifølge skuelederen mange tilkendegivelser med ønsket om en gentagelse til næste år. Foto: Erik Kehlet
Både kåring og skue blev afviklet i flot stil og virkelig god sportsånd. Sådan fortælles det fra Schæferhundeklubbens Kreds 32.

Ringkøbing: Det blev en stormende start på pinsens aktiviteter i Schæferhundeklubben. Parasoller og markedstelt blev blæst i stykker.

- Der blev fundet på alternativer til det ødelagte materiel, og både lørdag og søndag blev afviklet på en flot måde, fortæller skueleder Frank Jørgensen i en pressemeddelelse.

- Dommeren var en meget dygtig og erfaren dommer. Det var Michael Lumby med Kennel Alderslyst mellem Ringkøbing og Søndervig, fortsætter skuelederen.

Specielt søndag havde Michael Lumby virkelig travlt, for der var tilmeldt 83 hunde, som alle skulle bedømmes.

En del gæster overnattede på klubbens arealer. Andre tog mod tilbud om en overnatning på Bechs Hotel i Tarm, og andre igen kom på dagen.

- Både kåring og skue blev afviklet i flot stil og virkelig god sportsånd. Det er jo noget man, som arrangør virkelig sætter pris på. Der blev da også givet mange tilkendegivelser med ønsket om en gentagelse til næste år, måske med et lidt udvidet arrangement.

Det er en opfordring, som bestyrelsen nu skal overveje.

- Vi skal heller ikke undlade, at give vore mange sponsorer en del af æren. Der var sat mange og flotte præmier i spil. Ikke mindst den lokale opbakning glæder vi os over, fortæller Frank Jørgensen.

Udstillerne var ifølge skuelederen også tilfredse.

/ exp

Specielt søndag havde dommeren travlt, for der var tilmeldt 83 hunde, som skulle bedømmes. Foto: Erik Kehlet
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Pas på den 300. bilist

Det er en af den slags førstepladser, vi helst vil være foruden. Men vi kommer ikke uden om det: Vestjyske bilister er landets mest drikfældige. I alt fald hvis man måler på antallet af spritbilister, som bliver fanget i politiets kontroller. Tallene er temmelig skræmmende: Politiet har i løbet af et år stoppet 13.259 tilfældige biler, og i dem sad 44 spritbilister; det vil sige, at der i gennemsnit sad en spritbilist en ud af trehundrede biler. Prøv lige at tænke lidt over det … Hvor mange biler passerer du, når du eksempelvis kører på vejen mellem Ringkøbing og Herning eller Skjern og Holstebro? Rigtig mange! Og for hver gang, du passerer nummer 299, møder du en spritbilist. Ikke nogen rar tanke! Især ikke når man tager i betragtning, at skræmmende mange ulykker involverer sprit. De seneste tal viser, at der, i perioden 2013-2017, blev dræbt 140 mennesker i trafikken i Danmark og 829 personer kom alvorligt til skade i ulykker med spirituspåvirket fører af et motoriseret køretøj. Hvorfor kører vestjyderne markant mere spritkørsel end andre danskere? Måske handler det i virkeligheden om noget så banalt, at vestjyske spritbilister tror, de kan slippe af sted med det, fordi vi bor i et tyndt befolket hjørne af landet med langt mellem politipatruljerne. Men rent faktisk ved vi det ikke. Derfor er det også godt, at politiet nu vil bruge den store mængde data, man har indsamlet, til at kortlægge spritbilisternes adfærd - ikke mindst, hvem de er, hvor gamle de er, og hvor og hvornår, de begiver sig ud på vejene. På den måde vil politiet kunne sætte ind med både forebyggende kampagner og spritkontroller. Men vi andre - det store flertal, der ikke kører spritkørsel, og ikke kunne drømme om at gøre det - kan også gøre noget. Vi kan først og fremmest gøre det socialt uacceptabelt at sætte sig bag rattet i påvirket tilstand, hvad enten det er til hverdag eller fest. Ser vi en person slingre ud mod bilen, kan vi stoppe vedkommende, bede ham eller hende aflevere nøglen, og sørge for, at de kommer godt hjem på anden vis. Vi har et ansvar for, at der ikke er nogen derude, der møder den 300. bilist.

Annonce