x
Annonce
Udland

Saudi-Arabien indstiller pilgrimsrejser af frygt for virus

Waleed Ali/Reuters
Coronavirus lukker for besøg i Mekka og Medina. Men uklart om den store pilgrimsfærd senere i år er i fare.

Saudi-Arabien har her og nu besluttet at begrænse pilgrimsbesøg af frygt for coronavirus. Men det er uklart, om det vil komme til at berøre den store pilgrimsfærd senere i år med flere millioner deltagere.

Annonce

Det oplyser landets udenrigsministerium natten til torsdag dansk tid på Twitter.

Regeringen vil "suspendere indgangen til kongeriget" i forbindelse med pilgrimsrejser til Mekka og Medina.

Men det er uklart, om det vil komme til at berøre den årlig store pilgrimsfærd kendt som "hajj", der er en af de fem søjler inden for islam. Altså en af de højeste gerninger man som troende muslim bør udføre.

Sidste år deltog 2,5 millioner mennesker i hajj. I år er den store pilgrimsfærd i juli.

Men der er året rundt pilgrimme, som kommer til Saudi-Arabien for at besøge de hellige steder.

Her og nu suspenderer Saudi-Arabien indrejse til landet for alle med et turistvisum, der kommer fra lande, hvor virusset "udgør en fare".

Samtidig opfordres alle landets indbyggere til ikke at rejse til lande, hvor der er risiko for smitte.

Mens antallet af nye smittetilfælde er aftagende i Kina, hvor virussygdommen har sit udspring, er antallet af smittede begyndt at stige i flere andre lande.

I Mellemøsten gælder det særligt i Iran. Her 139 personer blevet konstateret smittet med coronavirusset. 19 personer er døde.

Også golfstaterne Bahrain og Kuwait har annonceret yderligere smittetilfælde i denne uge. Her er der konstateret henholdsvis 33 og 26 smittede.

Derudover er der blevet konstateret 13 smittetilfælde i De Forende Arabiske Emirater. Der er også registreret enkelte tilfælde i Irak, Oman, Libanon, Pakistan og Afghanistan.

Mens Pakistan har lukket sine officielle grænser, har Afghanistan forbudt alle rejser til nabolandet Iran, hvor virusset spreder sig.

Men eksperter frygter, at tiltagene ikke vil være effektive. Tusindvis af mennesker krydser hver dag de dårligt bevogtede grænser i regionen.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Unfair at A-kassemedlemmer behandles dårligere end selvstændige

Læserbrev: I kølvandet på coronavirussen har regeringen og Folketinget handlet effektivt: Den ene hjælpepakke har afløst den anden. I 3F er vi særligt glade for trepartsaftalen, der sikrer mange lønmodtagere deres job. Desværre melder mange nye sig hele tiden ledige. De ikke-forsikrede selvstændige har allerede fået deres hjælpepakke. Nu har vi også brug for en, der sikrer de forsikrede lønmodtagere en bedre dagpengesats. Siden statsminister Mette Frederiksen valgte at lukke Danmark ned, er der kommet 79 ekstra ledige i 3F Ringkøbing-Skjerns A-kasse. Det svarer til en stigning på 26,2 procent! Det er 79 lønmodtagere, der går væsentligt ned i indtægt som følge af coronapandemien. De lønmodtagere har krav på den samme beskyttelse som selvstændige, der er ramt af krisen. De selvstændige kan få en understøttelse på op til 23.000 kroner om måneden. Sådan skal det være. Desværre kan forsikrede medlemmer af 3F og andre A-kasser højst få ca. 19.000 kroner, som er den maksimale dagpengesats. Det er unfair, at medlemmer der solidarisk hver måned indbetaler til en A-kasse for at sikre sig mod løntab, får mindre end dem, der ikke betaler. Derfor bør der indføres et tillæg til de forsikrede lønmodtagere. Helt konkret skal satsen stige med en tredjedel af det nuværende beløb, hvilket betyder, at forsikrede vil få en sats på ca. 25.000. Højreorienterede debattører fra bl.a. Cepos har kritiseret forslaget, fordi de mener, at det vil være svært at rulle tilbage og giver et incitament til at gå arbejdsløs. Det giver ingen mening, fordi forslaget kun er målrettet coronakrisen og arbejdsløsheden er uforskyldt. Desuden kender jeg ikke nogen af mine medlemmer, der har lyst til at gå arbejdsløse. Ligesom de selvstændige, der har tabt deres livsgrundlag, ønsker ledige 3F’ere også kun at vende tilbage til deres arbejde. Ingen skal gå fra hus og hjem som følge af denne krise. Den øgede sats vil samtidig sikre, at efterspørgslen øges. Vi skal stå sammen i den svære situation. Derfor skal de ledige lønmodtagere også have ekstra hjælp!

Ringkøbing-Skjern

Fra frontlinjen: Restriktioner betyder kreative metoder - baby vejet på køkkenvægt

Annonce