Annonce
Hvide Sande

Satser på god vind i september: Danmarks bedste surfere mødes i Hvide Sande

Hvis vindforholdene arter sig, er der udsigt til masser af action, når der i og omkring Hvide Sande afholdes Waterz Days fra 4. til 6. september. Foto: Brian Engblad
I den første weekend i september bliver der afholdt Waterz Days i Hvide Sande - med blandt andet DM i stand up paddle på programmet.
Annonce

Hvide Sande: Når Waterz Days afvikles i den første weekend i september, bliver det med et udvidet program, da det officielle DM i surf-disciplinen stand up paddle netop er tilføjet.

Dermed samles hele den danske surfelite i Hvide Sande for at dyste indenfor surfing, kite-surfing og stand up paddle.

- DM afgøres i kite-surfing og stand up paddle, mens der sejles om afgørende point på Danish Surf Tour, der er det officielle DM i surfing, siger Katrine Kock Frandsen, der er projektleder for Nordeuropas største vandsportsfestival, Waterz.

Katrine Kock Frandsen kan - på trods af restriktioner på grund af pandemien - se ind i et fantastisk program for Waterz Days, der afløser årets internationale festival.

- DM i stand up paddle afvikles med et technical race, en sprint og et langdistance race. Normalt plejer der at blive afviklet Fjord Crossing over Ringkøbing Fjord, og det er dette race, der kommer til at udgøre langdistance-racet ved DM i stand up paddle, siger Katrine Kock Frandsen og tilføjer:

- Her vil atleterne blive sendt ud på en omkring 12 kilometer lang tur fra Ringkøbing til Hvide Sande eller omvendt alt efter vindretningen. Hvor, starten kommer til at gå, melder vi ud i ugen op til.

Annonce

Færre deltagere

De tre store surf-events i Waterz-weekenden vil blive spredt ud over lokalområdet.

- Kite-surferne kommer formentlig til at holde til yderst på Sydstranden i Hvide Sande, mens surferne formentlig afvikler deres konkurrence omkring Sydmolen. De to konkurrencer afvikles med flere hundrede meters mellemrum for at afvikle det hele sikkert for deltagerne og publikum. DM i stand up paddle vil foregå på Ringkøbing Fjord med start eller mål ved Westvind Nord i Hvide Sande og med Ringkøbing som start eller mål alt efter vindretningen, siger Katrine Kock Frandsen.

Hun understreger, at samtlige atleter overholder myndighedernes retningslinjer ligesom arrangørerne vil sikre, at publikum efterlever retningslinjerne.

- Der er færre deltagere end ved en normal Waterz Festival, da alle vores internationale deltagere af gode grunde ikke er med i år. Det ville være uforsvarligt at gennemføre et arrangement, hvor man henter folk ind fra flere end 30 lande spredt ud over tre til fire kontinenter. Det er baggrunden for, at vi afvikler Waterz Days, hvor deltagerne er fra Danmark, og hvor deltagerantallet er tilpasset den aktuelle situation, påpeger Katrine Kock Frandsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Problemulve har helt frit spil blandt husdyr

Annonce