Tarm

Sangen i maj hylder respekt og mangfoldighed

Når 4.a øver, lyder det efterhånden, som om de var dobbelt så mange. Pressebillede
Energi og glæde river taget af Tarm Skole mandag 13. maj, når fjerde årgang kl. 18.30 åbner dørene til "Sangen i maj" 2019. Sammen med publikum vil eleverne i skolens aula synge sig igennem et flot og alsidigt program.

Tarm: Er man elev i fjerde klasse på Tarm Skole, øver man i flere måneder på flotte, rørende og sjove sangtekster, som publikum skal synge med på, når bøgen er sprunget ud og varmen har kaldt på shorts og sjippetov. Det er en gammel tradition, så lærerne oplevede sidste efterår, at eleverne spurgte, hvornår de skulle i gang med at øve.

Eleverne arbejder hårdt for at lære melodi og tekst til flere sange, som de ikke kender.

- 4. klasserne har rigtig gode sangstemmer, roser skolens sanglærer, Lone Højersgaard, der har ansvaret for, at alle årgangens godt 50 elever får kæmpet sig igennem øvetimerne og når i mål til mandag 13. maj.

Børnerettighedssangen "Alle børn har ret" af Kim Larsen er blevet et favoritnummer, men flere og flere sange går i hjertet efterhånden, som de sidder.

- Nogle er selvfølgelig lidt nervøse for at skulle optræde, fortæller Lone Højersgaard, men det giver tryghed, at flere og flere næsten kan programmet.

Årets sangvalg er foretaget af en børneambassadør i det lokale arbejds- og fritidsliv, socialpædagog Dorthe Sloth Balle fra Lønborg. Hun er kendt blandt tidligere og nuværende spejdere i Tarm som seriøs og pjattende gruppeassistent, leder og ad-hockmedarbejder - rummelig og fantasifuld.

Man kan bestille billet, men det er ikke et krav for at få adgang, lyder det fra arrangørerne, Kulturcrew og Kulturbærerne ved Tarm Skole.

Fjerde årgang har prøvet, hvad udholdenhed vil sige. Mange tekster var fuldstændig nye for de fleste, og det tog tid at lære både tekst og melodi. Pressebillede
0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Hvide Sande

Hvide Sande-fisker fangede torsk med plastikemballage i maven

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

Vestjylland

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Annonce