Annonce
Erhverv

Sandskulpturfestivalens overskud regnede væk i 2019 og endte i minus

Sandskulpturfestivalen 2019 blev hårdt ramt af det elendige vejr. Men figurernes kvalitet fejlede ikke noget... Foto: Mads Dalegaard/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
Folkene bag festivalen i Søndervig ved stadig ikke, om de er købt eller solgt, når det gælder støtte på grund af corona-aflysning.
Annonce

SØNDERVIG: Sandskulpturfestivalen i Søndervig går stadig og venter på svar på, om den corona-aflyste begivenhed kan få støtte fra den hjælpepakke, der skal understøtte festivaler.

- Vi ved endnu ikke, hvor vi står, siger Karsten Nielsen fra Sandskulpturfestivalen.

Festivalen skulle i år have været bygget op om middelalderen som tema - ironisk nok også med Den Sorte Død som tema. Fra den 6. maj og 10 dage frem skulle skulptørerne have arbejdet med den 200 meter lange sandvæg og de 10 solofigurer. Men det blev altså ikke til noget, fordi en anden epidemi kom i vejen.

Corona-aflysningen kommer oven på et 2019, der heller ikke flaskede sig, som Karsten Nielsen ønskede. Efter den suveræne sommer 2018, der gav et resultat på næsten en million kroner, viser regnskabet for Søndervig Sandskulptur ApS et minus i 2019 på 123.000 kroner før skat. Egenkapitalen faldt samtidig fra 1,4 millioner til 323.000 kroner.

- Baggrunden er, at vejret sidste sommer var så dårligt; det regnede jo hele tiden, og det ramte os hårdt, siger Karsten Nielsen.

Nu står han så i den situation, at Sandskulpturfestivalen 2020 slet ikke er blevet til noget.

- Vi skal nu nok klare den. Lokalbefolkning og bank bakker os op, og vi håber, at vi kan få del i corona-hjælpepakken. Så jeg er helt sikker på, at der bliver en sandskulpturfestival i Søndervig igen i 2021, siger Karsten Nielsen.

Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Politiet beder om hjælp: To dekorerede figurer savner deres ejer

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Politisk top langer ud: Sommerpakke rammer skævt og skal laves om nu

Annonce