Annonce
Skjern Håndbold

Sandhedens øjeblik for Skjern Håndbold

Ole Nørgaard håber, Skjern Håndbold er tæt på topniveau, nu hvor slutspillet starter. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Skjern Håndbold står over for en meget afgørende kamp allerede i første runde af slutspillet, når TTH Holstebro kommer på besøg i Skjern Bank Arena. Taber Skjern den kamp, skal der mirakler til for at nå semifinalerne om det danske mesterskab.

Skjern: Sandhedens øjeblik for Skjern Håndbold.

Sådan ser cheftræner Ole Nørgaard på det slutspil, Skjern Håndbold onsdag aften indleder med en hjemmekamp mod TTH Holstebro.

For nu er Skjern Håndbold færdig med at spille Champions League, hvor klubben ikke som ønsket gik videre fra gruppespillet. Holdet nåede ikke Final 4 i pokalturneringen, men til gengæld fik Skjern Håndbold med femtepladsen i grundspillet indfriet en af målsætningerne om deltagelse i Europa Cup næste sæson.

En femteplads i grundspillet er et eller andet sted en streg i regningen. Skjern ville meget gerne have været i top fire, så man havde fået point med over i slutspillet.

- Ulempen ved ikke at have point med over er, at der ikke er råd til at fejle. Så scenariet er ganske enkelt - vi skal hente så mange point som muligt i de næste seks kampe. Vi kan på ingen måde begynde at se på, hvad vi kan tåle eller ikke tåle af resultater, fortæller Ole Nørgaard.

Det står dog fast, at Skjern Håndbold ikke kan tåle et nederlag hjemme mod TTH Holstebro. Hvis Skjern taber den kamp, vil det blive nærmest umuligt at sikre sig en plads i semifinalerne, for så skal Skjern hente fire point mere end TTH Holstebro i de sidste fem kampe, og det vil ikke være realistisk.

Hvordan står Skjern så rustet til slutspillet?

Ja fysioterapeut Hans Jensen melder alle klar. Ingen døjer med alvorlige skader. Lige nu er det kun småting, der repareres på, og alle spillere trænede med for fuld styrke tirsdag.

- Vi har haft en god periode, hvor vi har kunnet træne hårdt og godt. Der har godt nok været spillere med på diverse landshold, men det er vi jo så vant til. Jeg synes, spillerne ser friske ud, men det er jo ikke til at vide, om der dukker noget langsigtet slitage op fra de mange kampe i Champions League. Jeg håber, vi er tæt på topniveau. Men det skal vi også være. Fra nu af er alle kampe jo mod de bedste danske hold. Og som jeg ser det, så kan det lige så godt være os, som det kan være de andre hold, der går videre til semifinalerne, fortæller Ole Nørgaard.

Skjern er lige som alle andre hold afhængige af, at spillet fungerer. Ja Skjern er måske lidt ekstra afhængige af et godt og solidt angrebsspil, for holdet har kun Eivind Tangen, der ud af ingenting kan stige til vejrs og score fra distancen. Den slags spillere har de andre tophold mindst en af på hver back.

Så Skjern skal spille med højt tempo, der skal spilles direkte, og antallet af tekniske fejl og afbrændere skal holdes i den lave ende. I forsvaret skal Skjern også spille med tempo, og så skal holdet tage initiativet i defensiven.

Alle de ting skal gå op i en højere enhed mod TTH Holstebro.

- Helt konkret er det sådan, at når vi slår TTH Holstebro, så er det fordi, vi vinder kontrafasen. Når vi taber, er det som regel til TTH Holstebros kontrafase, at vi taber. TTH Holstebro er det hold, hvor deres kontrafase betyder mest. Deres fløje er ligaens bedste i kontrafasen. Så vores udfordring bliver, at vi ikke må lave fejl. Vi skal lukke ned for kontraløb og i stedet sørge for at komme på plads i det stationære forsvar, siger Ole Nørgaard, der glæder sig meget til at komme i gang med slutspillet - sandhedens øjeblik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce