Annonce
Udland

San Francisco indfører udgangsforbud efter smittestigning

San Francisco indfører nye restriktioner efter en stigning i antallet af smittetilfælde. (Arkivfoto). Foto: Harold Postic/Ritzau Scanpix
Borgerne i Californiens fjerdestørste by skal holde sig hjemme og området rammes af nye nedlukninger.
Annonce

Borgmesteren i den amerikanske storby San Francisco, London Breed, har fredag annonceret et udgangsforbud for byens indbyggere. Det sker i et forsøg på at bremse en stigning i antallet af coronasmittede personer.

Det skriver Reuters.

- Det, vi ser nu, er en stigning, som vi ikke har oplevet magen til hidtil under pandemien, siger hun på et videostreamet pressemøde.

Tiltaget betyder, at borgerne i Californiens fjerdestørste by kun må bevæge sig udenfor i forbindelse med "essentielle aktiviteter".

De nye regler gælder for fem amter i det såkaldte Bay Area - Alameda, Contra Costa, Marin, Santa Clara og San Francisco samt byen Berkeley.

Påbuddet til borgerne om at blive hjemme træder i kraft søndag, mandag og tirsdag, alt afhængig af hvor man bor.

Det forebyggende tiltag indebærer nedlukning af blandt andet restauranter, hår- og neglesaloner, legepladser, barer, biografer, museer og zoologiske haver, skriver avisen San Francisco Chronicle.

Detail- og fødevarebutikker kan fortsat holde åbent, men med skærpede regler for, hvor mange kunder, der må befinde sig i lokalerne.

Ifølge borgmester London Breed har der været 16.208 bekræftede smittetilfælde i San Francisco, siden udbruddet begyndte. Der er registreret 162 dødsfald i byen, der har cirka 900.000 indbyggere.

I hele Californien, der er USA mest folkerige stat med cirka 40 millioner indbyggere, er over 19.600 personer døde af coronarelaterede årsager. Det viser en opgørelse fra Johns Hopkins University.

Fredag havde USA et rekordhøjt antal nye smittetilfælde med 225.201. Det viser en opgørelse fra Johns Hopkins University ifølge AFP.

Desuden er der registreret yderligere 2506 dødsfald, der knyttes sammen med virusset.

De seneste to uger har USA flere gange haft dage med over 2000 dødsfald.

Myndigheder har advaret om risiko for en yderligere forværring af smitteudbruddet, efter at millioner af amerikanere i strid med de officielle anbefalinger for nylig begav sig ud på rejser for at fejre Thanksgivning.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Dagbladet har fået aktindsigt: Læs 140 høringssvar om planlagt lukning af X-bus

Annonce