Ringkøbing

Samtaleterapi med fjordudsigt: Ringkøbing K's 'eneboer' vil hjælpe folk væk fra overhalingsbanen

Efter en lang karriere i medicinalbranchen er Kirsten Mortensen ikke klar til at læne sig tilbage. Hun vil gerne bruge sin ledererfaring til at coache og udvikle medarbejdere. Derfor har hun stiftet sin egen virksomhed. Foto: Jørgen Kirk
Kisten Mortensen er langt fra klar til at kalde sig folkepensionist. Hun er i fuld gang med at etablere sig som mentor og samtaleterapeut, hvor hun vil bruge sin erfaring fra et langt arbejdsliv som leder. Missionen er at hjælpe mennesker med at skabe balance i deres liv.

Ringkøbing: Det føltes som en hård opbremsning, da Kirsten Mortensen sidste sommer flyttede tilbage til Vestjylland efter 11 år som leder af en medicinalvarefabrik i Rumænien og med næsten 40 års erfaring som leder i branchen.

Godt nok havde hun selv valgt at vende næsen mod Vestjylland, og hun havde set frem til mere luft i kalenderen, alligevel blev det en stor omvæltning.

- Det var sværere end jeg havde regnet med at stoppe med at arbejde. Heldigvis havde jeg en hel masse opgaver i forbindelse med indflytningen i huset. Men det tog faktisk lang tid, inden jeg helt fik genfundet balancen i mit nye liv, fortæller hun.

Men det har Kirsten Mortensen nu, og derfor er hun i fuld gang med at realisere sin drøm om en ny karriere som mentor og samtaleterapeut.

- Det er i virkeligheden forkert at kalde det en karriere. Jeg foretrækker at kalde et virke. Jeg har virkelig lyst til at gøre en forskel for mennesker, og vil rigtig gerne gøre brug af den erfaring jeg har som leder, hvor jeg har brugt meget af min tid på at udvikle medarbejdere. Jeg ved, at jeg kan gøre en forskel, og det har jeg meget lyst til at fortsætte med, fortæller hun.

Derfor er der indrettet et kontor på husets førstesal, hvor hun vil coache og sparre med mennesker, som selv har brug for at finde balancen i deres eget liv. Udover ledererfaring har Kirsten Mortensen blandt andet en NLP-uddannelse bag sig. Og det vil kun bruge på mennesker, som har kørt for længe i overhalingsbanen, er pressede af for meget arbejde og for lidt familieliv og lignende.

- Jeg kunne rigtig godt tænke mig at hjælpe folk som den lille håndværksmester, der knokler med at drive sin virksomhed, men som godt kunne bruge nogle værktøjer, så han ikke går ned med stress, sikrer at der er tid til familien, at virksomheden kører og medarbejderne har det godt. Jeg ved godt, at det måske kan være lidt svært med den slags her i Vestjylland. Men det er afgørende for alle mennesker, at der er en balance mellem hoved, hjertet og kroppen, og det kan jeg være med til at give, siger Kirsten Mortensen.

Samtalerne kan både foregå i kontoret, men også på gåture i området.

- Nogle gange kan det være lettere at tale om svære emner, mens man går i naturen, fortæller hun.

Det nye firma har da fået navn efter Kirsten Mortensens vestjyske base - hun kalder det Kirsten Mortensen Naturbydelens mentor og samtaleterapeut.

0/0
Annonce
Vestjylland For abonnenter

Mellem hærværksmænd og Facebook-krigere: Alle siger, de vil redde ulven

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

Ringkøbing-Skjern

Vi skal løse plastikforureningen sammen

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Hvide Sande

3-årige Felix om Hvide Sande-sejltur: Det går alt for langsomt

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

112 For abonnenter

Grim ulykke i havnen var en ener: Meget få sejlere blander alkohol og sejlads

Ringkøbing-Skjern

To helikoptere og fire både leder nu efter den unge sejler - Politiet: Kig efter et blåt og hvidt sejl

Ringkøbing

Slut med sygedagpenge: Jobcentret siger stadig nej til kræftramte Hilde

Annonce